un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Străpungerea Splaiul Independenței – Autostrada A1

27 Apr 2012  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Mă uitam ieri pe Digi24 şi au avut o ştire despre autostrada suspendată pe care vrea să o facă Oprescu pentru a uni Colentina de Militari, un proiect, în opinia mea, mult prea scump. Ştirea spune, eronat zic eu, că un pilon a fost deja construit lângă Semănătoarea, la intersecţia dintre Splaiul Independenţei şi Virtuţii.

Acel pilon este pentru altă lucrare aflată în curs de lansare, o penetraţie Splaiul Independenţei care trece peste Virtuţii, pe lângă Lacul Morii, urmează traseul unui canal de deversare de pe acolo, trece peste Uverturii, peste Şoseaua de Centură şi ajunge în Autostrada A1 undeva în dreptul kilometrului 13.



Tot în opinia mea, proiectul nu este bine gândit. Normal ar fi ca din autostradă să ajungi într-o şosea de centură, iar de pe acest inel al oraşului să intri unde vrei în capitală. O ramificaţie ieşită direct din autostradă şi care ajunge până aproape de centrul oraşului, la Grozăveşti, o să aducă pe acolo foarte mult trafic, iar zona nu este pregătită să-l accepte. În plus, trebuie distruse nişte vile pe Uverturii şi acolo sunt oameni cu bani mulţi şi avocaţi buni.

Mai multe detalii despre acel proiect găsiţi de exemplu pe Hotnews.

    11 comentarii

  1. Din cate stiu eu va pleca de la Ciurel acest pasaj si va decongestiona cu siguranta Militari-ul, in special Iuliu Maniu.

      (Citează)

  2. Se tot discuta de proiectul asta, cu str Dambovita transformata in autostrada, de cel putin 6 ani…
    (eu stau la cateva strazi de Lacu Morii)

      (Citează)

  3. Se va eficientiza Drumul Taberei cand vor da drumul la metrou. asta peste 5-6 ani :P

      (Citează)

  4. Pe Valea Cascadelor daca nu ar incetini toata lumea la trecerea de tramvai si cea de tren s-ar circula fluent.

      (Citează)

    • Daca ar largi Valea Oltului si Prelungirea Ghencea cu inca o banda s-ar face minuni, mai ales ca apoi poti veni prin Ferentari direct la Pieptanari.

        (Citează)

  5. Mult prea scump ? Sunt sigur ca autostrazile suspendate constituie motivul pentru care in permanenta nu sunt bani la bugetele locale. Sa se faca oricat ar costa!

      (Citează)

  6. Ne-ar scuti de trecerea prin Iuliu Maniu , pardon stationarea in trafic . Oprescu are cateva idei bune (ma rog , oamenii lui) pasaje vest – est si “coridoare” Nord -SUD

      (Citează)

  7. traficul de pe iuliu maniu se opreste la Leu, semaforul ala e setat cretin.

      (Citează)

  8. Au trecut 2 ani de la ultimul post si situatia e acceasi. S-a construit un pilon…

      (Citează)

  9. Care mai este situatia actuala, are cineva fotografii? Multumesc

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus