un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Masini bizare

21 Jan 2009  ·

AUTO, GÂNDURI  ·

18 comentarii

Erau în parcarea la Hotel Rin Grand. Nu știu ce aveau deasupra, dar pare a fi cel mai mare girofar existent.

Masini ciudate

    18 comentarii

  1. Acestea sunt masinile folosite de catre Google pentru serviciul StreetView. “Girofarul” ala e de fapt o camera foto mai speciala care face poze de 360 de grade.

      (Citează)

  2. Eu as fi remarcat Lancerul ce le-a blocat pe amandoua :))

      (Citează)

  3. Dap, alea sunt. Am vazut si eu una din ele, oarecum prin zona, acu’ vreo doua luni.
    Nu stiam ca sunt doua!

    Tot astept sa vad rezultatele, sunt curioasa cum percepe Google Bucurestiul. Mi-e teama sa nu iasa numai munti de gunoaie si cladiri in paragina. :-p

      (Citează)

  4. @Sabotor : Poate Lancerul era de la Yahoo :)

      (Citează)

  5. Imi pare rau sa va contrazic dar nu sunt faimoasele Google Street Cars, ci sunt masinile-elicopter.

      (Citează)

  6. Foarte ciudat, oricum.

      (Citează)

  7. Ce e ciudat ? Sunt niste masini pe care sunt niste aparate de fotografiat mai speciale. Ce e ciudat e ca aceste masini sunt in Bucuresti, orasul care in Google Maps apare ca avand doar o singura sosea ce trece chiar prin mijlocul orasului si o sosea de centura. Asta mi se pare ciudat.

      (Citează)

  8. poate cu ocazia asta pun si harta orasului. pentru moment trebuie trecut pe maps.yahoo ca sa cauti o strada,etc

      (Citează)

  9. Twist3r tocmai asta e ideea. Acum se face harta, iar cu doar 2 masini, e destul de posibil sa dureze ceva timp. Eu le-am vazut acum vreo 3 luni prima oara, asa ca s-ar putea ca in curand sa avem si noi acces la google maps.

      (Citează)

  10. Masinile alea sunt cu aparate foto, nu cu aparate GPS. Masinile cu aparate pentru cartografiat arata putin diferit. Plus ca Google nu se ocupa cu asa ceva. Ei doar preiau datele de la cei care ofera astfel de servicii (ex: TeleAtlas, Navteq, etc.). Se poate totusi ca ei sa fie in curs de a face un update al hartii pentru Romania si in acelasi timp sa proceseze date pentru StreetView in Bucuresti.

      (Citează)

  11. S-ar putea sa aiba legatura cu asta http://www.norc.ro/

      (Citează)

  12. Foarte interesant. Si are atatea orase din Romania. S-ar putea sa aiba legatura bineinteles. Totusi parca intr*un alt blog am vazut niste poze cu aceleasi masini Opel dar care aveau lipite stickere cu Google.

      (Citează)

  13. sunt masinile google.

    :) acu am vazut ce au scris cei de deasupra.

      (Citează)

  14. poza facuta cu htc-ul?

      (Citează)

  15. Mi-e si rusine ca nu mi-am adus aminte ca acum ceva vreme am vazut pe undeva o poza cu un Opel cu acea instalatie deasupra. Sa speram ca e vorba de StreetView, desi eu sunt de aceeasi parere cu Twister, ca momentan in Google Maps nici macar nu avem bulevardele trecute si e cale lunga pana la tururi virtuale. Norc.ro pare a fi pe bune, desi mi se pare ca foloseste tot Google…

    Da, poza e cu HTC Touch HD facuta. Eu sunt chiar multumit de cum a iesit. Eram in mers, poza e facuta prin parbriz si de la distanta marisoara, dar a focalizat rapid si bine. Faptul ca are 5 megapixeli a ajutat cand am dat crop pe ce ma interesa pe mine.

      (Citează)

  16. Da, sunt masini de la Google am vazut si eu una in Bucuresti care fotografia

      (Citează)

  17. nu au numere de Romania

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus