un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Discursul lui Obama

20 Jan 2009  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

M-am uitat la discursul ţinut de Obama după ce a depus jurământul (unde cică nu s-a încurcat el, ci cel care citea jurământul a inversat câteva cuvinte iar Obama s-a blocat neştiind dacă să le spună după cum le reţinuse dinainte sau după cum i s-au citit pe loc). Un discurs bine scris şi cu referire la situaţia curentă, nu clişee clasice pentru astfel de momente populiste.

Mă gândeam ce diferenţă imensă este faţă de discursurile lui Bush. De câte ori l-am văzut pe Bush vorbind, indiferent că era o conferinţă de presă sau un discurs de 15 de minute, mă lua somnul. Nu ştiu dacă aţi observat, dar după fiecare propoziţie, indiferent cât de semnificativă ca mesaj, făcea o pauză de vreo 3-5 secunde. După fiecare! Cred că un discurs de 10 minute ar fi fost citit în 3 minute de o altă persoană. Nu simţeam niciodată un ritm, o cursivitate a frazei, o modificare a tonului în momentele cheie sau pentru ideile importante. Nu mă mir că la Obama se strâng milioane de oameni să-l audă, mi se pare că este tot ce nu a fost Bush pe acest aspect al prezenţei în faţa unei mulţimi de oameni. Discursul de azi este pe CNN aici, dacă e cineva interesat de astfel de cuvinte.

    3 comentarii

  1. Clar ca Obama vorbeste bine. Din acest punct de vedere, e cel mai bun presedinte pe care l-au avut SU cel putin de la Reagan incoace.

    Vom vedea cat de suficient este asta, si cate alte calitati mai are la dispozitie.

      (Citează)

  2. sincer, m-a impresionat. a făcut o reîntoarcere la nevoile de bază ale spiritului -onestitate, sportivitate, loialitate, etc- şi le-a cerut oamenilor să se întoarcă şi ei la ele. nu s-a adresat bancherilor, industriaşilor sau altora, ci oamenilor. de luat aminte.

    iar dacă îi traduci discursul, unele bucăţi ar putea fi rostite şi de la tribuna Palatului Parlamentululi. sau de către preşedintele nostru. dar am putea noi să cerem de la noi înşine aceste lucruri? oare ne este frică să cunoaştem adevărul?

      (Citează)

  3. Cel mai des e comparat cu Kennedy. Cica si JFK avea acelasi talent la adunat si entuziasmat multimi. Reagan era cam prea “stiff” si mi se pare ca era si destul de batran. Parea mai putin uman.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus