un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Froo, un nou lanț de supermarketuri, se deschide în București

10 Jun 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

8 comentarii

Mai poate avea succes pe piața românească un nou lanț de supermarket-uri? Mai este loc? Grupul polonez Zabka spune că da și deschide în România un lanț de supermarketuri sub numele Froo.

Un astfel de Froo a apărut lângă noi, pe Nerva Traian mai sus de Grain Trip. Acolo funcționa o filială BRD, dar la un moment dat am văzut acolo firma noului Froo și inclusiv Froo Bistro.

Pe site-ul oficial froo.ro apar cinci magazine în București, dintre care trei deschise. Cel de pe Nerva Traian nu este încă deschis, iar fotografiile de mai jos sunt făcute prin fereastră. Lansarea lui pare iminentă, având în vedere că erau produse la raft și părea gata din toate punctele de vedere.

Privind prin geam, mi s-a părut ca suprafață între un Shop & Go și un Mega Image clasic. Froo pare un magazin de proximitate care are produsele cele mai populare pentru cumpărături zilnice. Îmi place numele. “Mă duc la Froo” sună ok.

Site-ul oficial froo.ro zice următoarele:

froo este un nou concept modern de magazine pentru cumpărături rapide, aproape de casa ta. În fiecare froo, te vei bucura de o experiență de cumpărături ușoară și rapidă, în drumul tău spre casă, școală sau birou. În magazine, găsești absolut tot ce vrei: mâncare pentru un prânz pe fugă, idei pentru o cină sănătoasă, snack-uri încălzite special pentru tine, bere rece pentru când te trezești cu invitați, cafea delicioasă și alte servicii extrem de utile – pe scurt, froo este noul tău vecin și un pit-stop urban esențial în viața ta.

Diferențiatorul pare a fi această zonă Froo Bistro în care vând cafea și mâncare caldă. Pe site-ul oficial am găsit exemple de produse și prețurile lor, precum 7 lei un hot dog și 4,8 lei un espresso lung. În această privință concurează cu Profi, unde un prieten îmi laudă de câțiva ani hot-dog-ul lor, dar n-am apucat niciodată să cumpăr unul ca să mă conving cu propriile papile.

Un alt diferențiator pare a fi “berea rece”, pe care văd că o precizează inclusiv pe firmă. Un frigider cu multe mărci de bere rece nu strică niciodată.

Pe site-ul Zabka scrie că sunt cel mai mare retailer din Polonia, cu peste 10.000 de magazine, din care aproape 9000 francizate. Nu știu ce statut au cele din România și cui aparțin de fapt, dar probabil direct grupului Zabka.

Asta contează mai puțin. Importante sunt prețurile și ce găsești înăuntru și cât de bune vor fi produsele din zona Bistro, care au potențialul să atragă mult trafic, zic eu. Vom vedea și cât succes au pe piața noastră. Froo de pe Nerva Traian se deschide vizavi de două Shop & Go și de un Profi City și cu unul dintre cele mai mari Mega Image-uri pe strada din spate. Vom vedea dacă este suficientă cerere pentru toate, mai ales având în vedere că în top 25 retaileri crește și Freshful cu livrările online.

    8 comentarii

  1. Să sperăm că Mega primește un pic de competiție pe segmentul ăsta. Nu de alta, dar prețurile lor au cam sărit calul.

      (Citează)

    • Am fost ieri la Supernova (galeriile comerciale preluate de Carrefour de la Cora) și am observat că prețurile par scăpate de sub control, cel puțin cu Lidl de peste drum.
      În același timp, bani pompați în reamenajări care au durat câteva săptămâni și în 4 zile de evenimente tip Firea, la fiecare locație.

        (Citează)

  2. arata ca o benzinarie din poze , in sensul bun, mai aerisit

      (Citează)

  3. Se va canibaliza rau zona:

    Avem:

    2 mega shop and go
    1 mag roua
    1 profi
    1 la doi pasi deschis recent
    1 acest froo
    Inca un mega mare in spate la generala 81

    7 magazine :-)

      (Citează)

  4. Daca nu sunt la Mega, Profi, Carrefour Express, Doi Pasi, etc etc … cauta-ma la Froo 🤣

      (Citează)

  5. Poate faci un articol despre cum si-au batut joc cei de la Carrefour de spatiul preluat de la Cora Lujerului: l-au injumatatit; raioane cu rafturi prea inalte si cu spatiu intre ele foarte stramt pentru clienti (au mai pus si obstacole cu produse care se sparg usor in zona non-food), au eliminat variante low cost la multe produse, au marit preturile la cele existente.

      (Citează)

    • Nu am fost la lujerului, dar din păcate am ajuns la Sun Plaza, unde nu am simțit sa se fi schimbat nimic în bine. Același dezastru ca înainte, doar 1 casa cu operator deschisa, jumate din casele self service închise :))
      Prețurile sunt la fel de mari cum erau și la Cora, am simțit ca lupul și-a schimbat blana, dar nu și năravul.
      Pentru mine Carrefour a ajuns un magazin unde întru doar ca ultima alternativa…

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus