un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum a fost la festivalul de cafea Coffeest

15 May 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

8 comentarii

Pe 19-21 aprilie s-a desfășurat în București ceva numit Coffeeast sau, mai pe larg, East European Coffee Culture Festival. Cum i-am zis noi, un festival de cafea.

A trecut ceva vreme de atunci, dar vreau să scriu oricum despre asta pentru că ne-am simțit foarte bine acolo.

Habar n-aveam că există. Pe 20 aprilie, seara, mi-a zis un prieten că a fost la Coffeeast la Hala Laminorul și i-a plăcut. Și este un semn bun pentru câți prieteni am care știu plăcerea unei cafele bune pentru că în 30 de minute am stabilit deja cu mai mulți dintre ei să ne vedem a doua zi acolo, la prima oră.

Poate de asta ne-a și plăcut mult festivalul. Am fost mulți, am fost acolo la prima oră și am găsit și niște mese la care să stăm toți și copiii să se joace în jurul nostru, plus că am putut explora totul în liniște. Vreo 2 ore mai târziu, pe la ora 12, deja se umpluse de oameni.

Mi-a plăcut. Am băut cafea bună. Unii o vindeau, cei de la Brewzeus/Origo o preparau chiar gratuit. Multe alte standuri făceau V60. Erau prezente o mulțime de prăjitorii și de cafenele cu stand propriu, de distribuitori de echipamente, plus și mai multe localuri cu tot felul de delicatese. Am revăzut-o, de exemplu, pe Mazilique care era acolo cu produse de la Arzu și părea veselă și că îi merge bine. La Piața 9 era de asemenea coadă veșnică.

Pe afară erau câteva rulote de la care puteai cumpăra mâncare, plus alte mese unde să stai. Am mâncat un burger. A fost okish. M-am întâlnit și cu alți cunoscuți pe acolo. Cred că, dacă ne strângeam cu toții, ieșea un grup de 20 de persoane. Uimitor pe câți ne unește de fapt o cafea bună.

Motivul pentru care am scris acest articol, de fapt, este ca să zic că mie mi-a plăcut mult acolo și am petrecut bine vreo 3 ore în acea duminică. Sper să se mai facă.

    8 comentarii

  1. Ma intereseaza o masina de prajit cafea nu prea scumpa, eventual chiar diy. Considerand pretul cafelei proaspat prajite de aici, cred ca s-ar amortiza intr-un an.

      (Citează)

    • Giani Mucea:
      Considerand pretul cafelei proaspat prajite de aici

      Poti sa dai niste exemple? Noi de regula comandam de la Lot61, Bocca, Giraffe si Koffie van Hoorn, cu preturi intre €20 si €35 pe kg.

        (Citează)

    • Eu luam de la Simon Levelt, era 7eur/250g. Preferam asa, ca puteam sa frec vanzatorul la cap sa verifice data la care a fost prajita. Dar acum stau mai mult in alta tara. Preturi mai mari si mai putina varietate, mai ales in sat. Pe net vad la cam 12eur/250g si nici macar nu stiu daca e prajita de mai putin de o luna.

      Deocamdata nu am nevoie ca nu mi-am adus espressorul si rasnita, dar ma uit si eu sa vad care e situatia.

        (Citează)

    • Nu te apuca de prăjit cafea pentru că vrei să econimisești bani, că prăjitoarele fancy sunt scumpe, cafeaua verde nu e super ieftină și o să tot strici cafea până când înveți.

      Începe cu o mașină de făcut popcorn și vezi ce scoți cu aia și dacă merită să dai bani în plus. https://library.sweetmarias.com/how-to-roast-your-own-coffee/

        (Citează)

    • Acum cativa ani am adaugat un calorifer in casa. Mi-a luat 2 saptamani, cateva mini-inundatii, vreo 10 drumuri la Hornbach si m-a costat semnificativ mai mult decat ar fi costat daca plateam un instalator sa faca treaba intr-o ora. Diferenta e ca acum stiu cum se face. Nu regret nimic.

      Nu e vorba doar de cost, desi cafeaua verde e mai ieftina. E vorba si de faptul ca imi place sa incerc chestii. O sa iau o masina de facut popcorn.

        (Citează)

    • Maimutica, care sa manance boabele de cafea inainte de prajire, ai?

        (Citează)

  2. Giani Mucea:
    Ma intereseaza o masina de prajit cafea nu prea scumpa, eventual chiar diy. Considerand pretul cafelei proaspat prajite de aici, cred ca s-ar amortiza intr-un an.

    Arunca un ochi pe forumul espresoman.

    Vezi ca prajirea cafelei e aproape o stiinta in sine, nu e deloc simplu.

      (Citează)

    • Merci, ma uit si acolo. Nu vreau neaparat sa obtin un espresso perfect, nici nu cred ca as putea face diferenta. Nici n-am echipament, folosesc un Sage Bambino simplu si o Baratza ESP cu cafea medium roast. E ceva de munca dar iese bautura buna.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus