un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai bune restaurante din București și Cluj, conform Bolt Food

23 May 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

7 comentarii

Bolt Food dă anual premii pe anumite categorii restaurantelor din aplicația lor de livrare. Și cum au multe restaurante în listă, dar și mulți clienți, mi se par utile de știut. Pot fi un punct bun de pornire dacă sunteți în căutarea unor localuri noi de unde să comandați ceva bun de mâncare.

Premiile sunt:

🍔 Restaurantul cu cel mai mare rating (“Loved by locals”): Gattini Pasta.

Nu m-am mirat să aud asta. Vă spun de Gattini Pasta de ani de zile că este un local excelent. Chiar acum o săptămână am luat o porție de paste cu gorgonzola și bacon de la ei și au fost excelente ca întotdeauna. Vă mai recomand și pastele cu somon și capere de la ei.

Își fac singuri pastele, folosesc ingrediente de foarte bună calitate, sunt aceiași oameni în bucătărie de vreo 5 ani de când îi știu eu. Au un punct de lucru la Timpuri Noi și altul aproape de Cișmigiu.

Este o poveste interesantă în spate. I-am văzut pe cei de la Gattini

În Cluj-Napoca a câștigat Il Forno.

🍔 Mâncare delicioasă pentru miezul nopții (“Midnight Munchies”): Shaormeria C&A.

Nu știu cum se dă premiul acesta. Este bazat pe ce comandă lumea noaptea? O fi. C&A, dacă nu mă înșel, este la Izvor lângă gura de metrou. N-am mâncat niciodată, dar poate într-o zi iau o shaorma.

Cluj: Tasty.

🍔 Restaurant lansat în ultimii doi ani, creștere a comenzilor într-un timp scurt (“Rising Star”): Old Shanghai Restaurant.

Cluj: Accapulco Food Lounge. În ciuda numelui, este un restaurant sirian.

🍔 Restaurant care a câștigat o popularitate uriașă într-un timp scurt (“Worth the Walk”): Chopstix.

OK, Chopstix să fie. Mai mâncăm uneori, dar nu comandând de acasă. Oricum, de remarcat că este al doilea chinezesc după Old Shanghai.

Cluj: Big Belly

🍔 Fine dining (“Treat Yourself”): Yoshi

N-am fost niciodată, dar am auzit de bine de Yoshi. Aș merge însă acolo. Mi se pare că fine dining cu livrare, în special după ce mai mișcă și livratorul produsele în geanta lui, nu este chiar “fine”.

Cluj: Sushi Master.

🍔 Mâncare bună la prețuri accesibile (“Best Value for Money”): Ciorbărie.

Noi suntem fani Ciorbe și Plăcinte, îmi plac mai mult ciorbele lor și parcă sunt și mai mari.

Cluj: Rosa.

🍔 Cea mai ecologică abordare (“Green Choice”): Rainbowls.

Am mâncat cândva de la ei, dar tot Poke House rămân preferații noștri.

Cluj: Nutriento.

🍔 Restaurant local care a reușit să aducă produse noi pe piață (“The King of Comfort Food”): Burger King.

Really, BK? Adică n-am nimic cu ei, fac burgeri cu gust plăcut de grătar și cartofi prăjiți buni, dar nu sunt nici restaurant local și nu văd nici produse noi pe acolo. Iar cum premiul se numește și “the king of comfort food”, zici că a fost creat special pentru BK.

Alternativ, poate au greșit descrierea premiului în comunicat. Pe site-ul oficial scrie că premiul se dă unui restaurant de burgeri cu cele mai multe ratinguri de 5 stele.

Cluj: Irish Music & Pub

🍔 Mic-dejun pentru o zi grozavă (“Early Bird”): Boutique du Pain.

N-am mai fost de foarte multă vreme acolo. Au fost printre primele cafenele cu patiserie variată de la noi. M-am uitat însă acum pe site-ul lor și pare un meniu interesant, poate le facem o vizită cândva.

Cluj: DOT – Brunch House

🍔 Restaurantul preferat pentru masa de prânz (“Lunchtime Favourite”): Pep & Pepper.

Pot să înțeleg alegerea, din câte știu îți faci tu porția cum vrei, alegi un tip de carne, de garnitură etc. Sunt prezenți prin multe malluri și par să reziste bine pe piață.

Cluj: Noodle Pack.

    7 comentarii

  1. “Este o poveste interesantă în spate. I-am văzut pe cei de la Gattini

    În Cluj-Napoca a câștigat Il Forno.”

    am ajuns eu prea repede pe pagina? :)

      (Citează)

  2. Fine dining
    Cluj : Sushi Master

    buahahahahahaaa

      (Citează)

  3. Pep & Pepper, cel putin cel din Afi Cotroceni, never ever. Am facut toxiinfectie alimentara, atat eu, cat si sotia si baietelul nostru de 4 ani. Nici nu am ajuns bine acasa (drum de 15 minute pe jos), ca deja se simteau efectele.

      (Citează)

    • Daca nu ati mancat toti 3 exact acelasi fel de mancare, sau cu aceleasi ingrediente, suna mai degraba a angajat de la bucatarie nespalat pe maini.

        (Citează)

  4. Vazand rankingul realizez ca nu te poti baza pe ele. Burger King a fost mediu in cel mai bun caz mereu, iar de la Pep & Pepper mi-a fost rau. Chopstix era mai bun inainte de pandemie. Acum parca e mediu in cel mai bun caz si el.

      (Citează)

  5. pep&pepper, vreo 70-80g de carne pun la fiecare meniu care costa enorm.
    ar trebui să mănânc 3 porții să mă satur, sunt decenți dar nu merita banii

      (Citează)

  6. Dar de ce spui de multe ori “preferatul nostru”? E cumva improbabil sa aveti gusturi identice. Banui ca sunteti doua persoane distincte. Zic si eu. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus