un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Postere USR+Negoiță = blat la sector 3 (și non-combat în sector 4, aș mai adăuga)

23 May 2024  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Prin sectorul 3, cel puțin aici lângă noi la Timpuri Noi, au apărut tot felul de postere electorale precum cele de mai jos, pe care scrie USR + Negoiță =blat.

Mă întreb cine le-a făcut. Adică probabil că alt partid, dar care și de ce? N-am nici un reper sau vreo idee de aur în această privință.

De asemenea, sunt atât de multe design-uri de postere încât mi se pare că fie cineva a avut foarte mult timp la dispoziție, fie a descoperit Canva și template-uri de pe acolo.

Nu știu care este bârfa legată de USR și primăria sectorului 3 a lui Negoiță. Nu știu dacă este pe acolo un blat sau un blat neintenționat sau ce se întâmplă. Oricum, tipic pentru România, orice campanie electorală trebuie să fie una murdară, aici chiar la propriu. Cineva s-a gândit că așa poate demonstra că ei sunt mai buni pentru sectorul 3: umplându-l de postere neasumate, pe furiș, murdărind și mai mult orașul.

 

Pot să vă zic însă că USR face un non-combat de toată frumusețea aici în sectorul 4, exact ca la alegerile anterioare. Atunci a candidat la primărie o femeie despre care nimeni nu auzise niciodată pe aici prin sector, care nu și-a făcut campanie și care probabil a sperat că ia voturi doar pentru că scrie USR în dreptul numelui, dar nu s-a întâmplat asta.

Nu poți candida așa împotriva unui primar deja în funcție și care mai și face câte una-alta în sector. Le face cu prieteni de casă și contracte discutabile, dar se fac lucruri și asta înseamnă automat că va atrage votul multor oameni.

Un contra-candidat trebuie să înceapă campania din timp, să se remarce prin acțiuni proprii, critici, propuneri de soluții mai bune, interes pentru sector șamd. Trebuie să mai vorbească și cu cetățenii în cei 4 ani, trebuie să arate cu fiecare ocazie unde a greșit primarul în funcție și ce putea fi făcut mai bine, trebuie prezentate planuri mai bune de viitor și altele asemenea. Realitatea a arătat mereu că  un primar în funcție nu este ușor de bătut decât dacă acesta este foarte incompetent.

Trecem la anul 2024 și situația se repetă, USR are candidat la sectorul 4 pe un domn care cere votul, de fapt, doar pentru că este președintele USR Sector 4. Până în acest an nu am auzit niciodată de el și nici despre ce planuri ar avea pentru sector 4. Treburile sunt, altfel spus, ca și rezolvate pentru Băluță.

 

Mai sunt rezolvate în favoarea lui Băluță și pentru că din USR s-a rupt partidul REPER al lui Cioloș. Din partea Reper candidează la S4 Cătălin Teniță, în prezent deputat.

Mie personal nu-mi place ideea partidului Reper. S-au rupt din USR și tot ce-au făcut cu această ocazia a fost să fragmenteze și mai mult votanții acestui partid, iar asta sunt sigur că se va dovedi o tragedie la următoarele alegeri, în special pe fondul creșterii AUR atât în țară, cât și în diasporă. În locul unui partid mare și puternic, avem două partide pentru care reușita în alegeri va fi să treacă de pragul electoral.

În particular pentru sectorul 4, îl cunosc pe Cătălin Teniță. Este antreprenor, apropiat de domeniul Internetului și al blogurilor, fondator Geeks for Democracy și Zelist. Mi se pare un om de treabă și foarte bine intenționat și probabil îl voi vota pentru asta. Mi-ar plăcea să fie primar la sectorul meu. Cred însă că are vreo șansă reală de câștig împotriva lui Băluță? Nu.

    18 comentarii

  1. Mare antreprenor Tenita… Oare cand mi-a cerut acordul sa imi trimita emailuri de reclama electorala pe adresa principala de contact a firmei?

      (Citează)

    • de ce ti-ar cere cineva acordul sa iti trimita orice mail pe adresa principala de contact a firmei?

        (Citează)

    • Stai asa .. adica adresa principala de contact a firmei nu e adresa de contact a firmei ?
      Trebuie cineva inainte sa te contacteze pe o adresa publica de contact in privat ca sa iti ceara acordul sa te contacteze pe adresa publica ?

        (Citează)

    • Da, boșilor, fiind principala adresa de e-mail, practic se cere spamată cu chestii are nu au nicio relevanță cu activitatea firmei doar pentru ca există.

      Mai aveți frați pe acasă?

        (Citează)

    • nashu_mare: cu chestii are nu au nicio relevanță cu activitatea firmei

      cine evalueaza relevanta?
      tot cei care evalueaza si moralitatea?
      se pune daca are relevanta pentru sender? sau e doar in functie de cheful tau?

      momentat legalitatea se poate evalua oarecum obiectiv si nu e cu cerut acord.

        (Citează)

    • john2381: cine evalueaza relevanta?
      tot cei care evalueaza si moralitatea?
      se pune daca are relevanta pentru sender? sau e doar in functie de cheful tau?

      Oh, apologia spamului. Da’ de unde să știe indianul ca eu nu am nevoie de cyalis, nu? Da, literalmente este vorba de mesaje care nu au legătură cu obiectul de activitate și care au un mare banner cu “votați reper”. O mare vomă.

      Și, colac peste pupăză, firma nu are nicio legătură cu sectorul 4, nu e înscrisă acolo, nu are niciun sediu acolo dar el trimite e-mail ca firma sa îl voteze acolo. Sper sa dispară cât mai repede și el și alții care apelează la astfel de practici!

        (Citează)

  2. Mie imi pare rau de USR, parea ceva bun pentru Romania.
    Chiar cel care a fondat partidul, Nicusor Dan, a trebuit sa-si dea demisia din cauza directiei pe care a luat-o partidul. Elena Lasconi era si ea sa plece.

    Pentru mine, la ora asta, USR nu mai reprezinta o optiune la vot, din pacate.

      (Citează)

    • Sunt curios care e opțiunea ta? Încă 4 ani de UE de la PSDNL?

        (Citează)

    • Banuiesc ca nici pana acum nu a fost.
      Discursul clasic venit pe linie de partid. Nu voi mai vota cu usr (desi nu am votat niciodata cu ei) .

        (Citează)

    • “USR m-a dezamagit, nu ii mai votez”. Parca, parca am mai auzit vorbele astea undeva, dar nu mai imi aduc aminte exact unde..

      Hai, frate, ca am glumit! De doi ani de zile am auzit replica asta de mii de ori. E nevoie de mai multa imaginatie, ce naiba!

        (Citează)

  3. am votat usr, nu mai votez, inconstient stiu. sa dau cu piciorul la atitudinea de copilas ofticos care pune bot si se cara.

      (Citează)

    • Nu trebuie sa fii asa dur cu tine insuti !
      E perfect normal sa fii profund dezamagit de un partid pe care l-ai votat si care nu a schimbat complet vietile tuturor intr-un an cat a fost la guvernare, pana sa fie dat afara.
      Asta nu te face copilas ofticos, doar un pic mofturos.

        (Citează)

  4. Vai de mine, ce trolli tristi pe aici. Auzi la ei “Uhhh, USR m-a dezamagit. Nu o sa mai votez cu ei! Gata! Va invit si pe voi sa nu mai votati cu ei”. Chipurile, am votat cu USR, deci sunt fibra din aia buna, de roman care chiar isi doreste o tara mai buna, dar acum gata, USR nu mai merita.

    Si cu cine votati mah acum? PSD? AUR? Pfff.

    Da, USR a avut un parcurs foarte nasol, unele mediocritati din partid, megalomania presedintilor de partid si dorinta unora de a poza in salvatorii Romaniei au dus partidul unde este acum: 1/2 USR si 1/2 Reper, ambele cu o amprenta aproape neglijabila (Reper clar asa e, complet neglijabil).

    Dar in continuare USR si Reper sunt la ani lumina de cloaca pe care o reprezinta PSD, PNL si AUR. E incredibil cum unii, dupa atata timp, inca nu s-au saturat de partidele astea mafiote si voteaza in continuare cu ele. Si mai este incredibil cum unii oameni chiar buni prefera sa ramana in PSD si PNL si sa gireze, prin apartenenta lor, prostiile si ilegalitatile pe care aceste partide le fac, doar din speranta ca prin forta pe care o are respectivul partid, poate poate reusesc sa faca ceva bine.

    Am inventat o analogie draguta: imaginati-va o creanga de copac, la o inaltime foarte mare. Sub creanga e hau, prapastie. Pe creanga asta groasa sunt o gramada de porcusori (noi toti). Daca creanga se rupe, cadem toti in hau si murim. Ei, unii din porcusorii astia taie cu verva la craca, razand si invitand si pe altii sa taie craca. Basca, alti porcusori fac rost de unelte mai ascutite si mai profesioniste, de la porcusori de pe alte crengi, si le inmaneaza primilor porcusori, ca sa fie mai eficienti in taiatul crengii. Noi, restul, stam, ne uitam la ei si comentam.

      (Citează)

  5. Una din chestiile care imi plac cel mai putin in politica romaneasca este obiceiul asta ca primul gand sa fie daca “are sanse” un candidat civilizat. Pune in fata intelectul, arunca la gunoi entuziasmul, si iti da falsa impresie ca esti intelectual.

    Nu e cazul sa-l acuz doar pe nwradu, multi se fac vinovati de genul asta de auto-sabotaj. E o mizerie si o greseala pe care am mostenit-o toti din interbelic.

    “îl cunosc pe Cătălin Teniță. Este antreprenor, apropiat de domeniul Internetului și al blogurilor, fondator Geeks for Democracy și Zelist. Mi se pare un om de treabă și foarte bine intenționat … Cred însă că are vreo șansă reală de câștig împotriva lui Băluță?”

    Intre timp, Sosoaca: “Votati-ma pe mine, sunt cea mai buna din galaxie pentru postul de presedinta, impreuna vom castiga 100%!”.

    Si tot cetateanul mediu: “AUR creste alarmant!”

    OARE DE CE? DE CE CRESTE?

      (Citează)

  6. La un moment dat, USR incerca ceva colaborare cu Gurn si cu Mindruta. Au avut niste discutii cu public pe la sediu.

    Eu, venit in tara sa ii vad pe ai mei, l-am luat pe taica-miu si am zis sa vedem ce e de capul USR.

    Tenita participa la eveniment, adica era acolo in fata, langa Guran, Mindruta si Barna, cu microfonul in mana. Nu o sa uit niciodata tenisii aia jegosi pe care ii avea, fata rosie ca racul si cum vorbea ca un drojdier proaspat machit. Nu stiam cine e atunci, chiar m-am gandit ca e vreun ong-ist care a machit juma de sticla de vodca in speranta ca prinde curaj la microfon.
    Cand am auzit ca s-a carat cu Ciolos speram sa nu mai aud de el niciodata.

      (Citează)

  7. Cătălin Teniță

    24/05/2024 la 10:51 AM

    Salutare, Radu

    Mulțam de cuvintele bune.
    Ai cuvântul meu că REPER nu a făcut și nu va face niciodată o chestie cum sunt mizeriile acelea de afișe. Din contră, am semnat și pentru USR la toate nivelurile, echipe de la REPER au strâns semnături împreună cu colegii de la USR, iar eu personal am făcut de cel puțin două ori apeluri publice pentru a găsi o soluție de candidați comuni la primării.

      (Citează)

  8. Și mie mi se pare Cătălin Tenita singurul candidat la sectorul 4 care pare capabil de ceva. Ma rog la fiecare alegeri sa nu mai aud de Baluță primar, dar ma uit în jur la oamenii din sector și îmi dau seama ca e doar un vis frumos și atât.

      (Citează)

  9. Asociera USR cu Plus al lui Ciolos a fost o prostie de la inceput si doar cineva cu encefalograma plata nu si-a dat seama de asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus