un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am găsit un vendomat Telerenta de unde poți închiria iPhone și alte dispozitive

5 Apr 2024  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Închiriomat? Am văzut acest aparat de închiriat dispozitive, montat de Telerenta în mall-ul Promenada, nivelul -2.m Nu că trăim vremuri interesante?

Din ce mi-am dat seama, este construit de cei de la Bob Concierge, care fac vendomate cam pentru orice mărime de produs. În acesta al Telerenta erau câteva iPhone-uri și alte telefoane, plus o tabletă. Un ecran tactil mare spunea prețurile de închiriere.

Am apăsat câteva butoane acolo. Help-ul spunea că vendomatul îți generează un cod QR pe care-l scanezi cu telefonul tău și te duce pe site-ul de închiriere, că este nevoie de cont și card pentru a face asta, dar ideea este că se poate face și poți ridica un dispozitiv chiar de acolo.

Mie îmi place ideea Telerenta. A explicat-o Mariciu mai bine aici. Mi se pare un serviciu de nișă, dar pot fi multe scenarii în care ai nevoie să închiriezi pentru o perioadă un televizor, telefon, consolă, soundbar, tabletă și ce altceva mai au în sistem. Poate vrei un televizor în plus în apartamentul în care stai în chirie, poate vrei o consolă pe perioada verii, poate vrei încă un dispozitiv atunci când al tău este în service. Cred că, dacă n-ar avea clienți, nu s-ar extinde așa puternic, trecând de la televizoare la multe categorii de produse.

Nu m-ar mira să aud în curând că-i și cumpără vreun magazin mare. eMAG investește în economie circulară și, la câte resigilate au în stoc, ar putea genera bani prin închirierea lor. Altex și alții ar putea fi interesați de extindere de acest tip. Se pot face multe.

    7 comentarii

  1. Ar fi o idee pentru eMAG, resigilatele pe care nu le vand in termen de x sa le treaca la stocul pentru inchirieri.

      (Citează)

  2. Cred ca o sa aiba un spike in vara cu EURO. In trecut lumea cumpara tv-uri si dupa le returnau acum pot pur si simplu sa la inchirieze si sa-si bata capul cu transportul.

      (Citează)

    • Sigur, pentru ca cei care faceau asa ceva, vor prefera sa dea bani pe inchiriere, in loc sa isi ia toti banii inapoi la retur.

        (Citează)

  3. Dead on arrival

      (Citează)

  4. Pe langa pretul mare, o problema sunt electonicele care sunt legate de un cont. Daca nu-l reseteaza utilizatorul precedent – ai putea avea probleme in a-l utiliza.

      (Citează)

  5. PartidulSpecialiiRomânia

    06/04/2024 la 11:43 PM

    Eu tot n-am înțeles. E publicitate nemarcată aici sau nu?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus