un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 4 martie 2024

4 Mar 2024  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    13 comentarii

  1. De ce nu-l listează direct la 5.000 atunci?

    Din același motiv pentru care au avut și au în continuare și samsung și Apple și alții campanii similare pe emag, flip etc. doar că nu au prevăzut articole plătite în bugetul de marketing.

      (Citează)

    • Intrebare de la un om care se ocupa cu din astea de ani de zile. Adica de ce nu iti da emagu mai ieftin si te obliga sa cumperi tot de la ei de o anumita suma?

        (Citează)

    • Oare de ce la articolul cu precomenzi pentru Samsung S24 nu si-a pus nimeni aceeasi intrebare? De ce s-a oferit un voucher de 500 de lei in loc sa listeze telefonul la un pret mai mic?

        (Citează)

  2. Dacă forumul HDMI nu permite lansarea unor drivere open-source atunci poate că HDMI nu ar trebui să fie un standard. Sună a abuz de poziție dominantă ce se petrece acum, dacă Apple poate fi forțat să permită appstore-uri terțe atunci și HDMI ar trebui să poată fi forțat să nu pună piedici împotriva publicării unor drivere open-source.

      (Citează)

    • E vorba de drm, + ca dp e in aceiasi pozitie ca mufa apple, nu e nici pe departe adoptat universal vs hdmi, daca o sa fie impus un standard, o sa fie probabil hdmi.

        (Citează)

    • Baltha Zerus: daca o sa fie impus un standard, o sa fie probabil hdmi.

      eu n-as ignora o comunicare livrata in forma de type-c pentru un viitor standard universal

        (Citează)

    • Ma indoiesc ca ajunge usbc.

      Pe langa cele zise mai sus si dp si usb-c sunt limitate cumplit ca lungime de transmisie vs hdmi, ai nevoie de amplificare activa peste 5m (parca, ca imi e lene sa caut).

        (Citează)

  3. “Google a concediat echipa YouTube Music.”

    Sau: echipei YouTube Music, contractori platiti de Cognizant si lucrand pentru Google, li s-a terminat contractul si nu a mai fost reinnoit.

    Dar nu suna asa clickable.

      (Citează)

  4. Dacă acel voucher de 1000 de lei va fi valabil tot vreo 2 săptămâni, există posibilitatea ca unii să nu-l cheltuie. Nici nu ar trebui să ne întrebăm de ce se face așa. Voucherele primite cadou de la eMag, cele normale, expiră în 6 luni acum (erau valabile 1 an acum vreo 1, maxim 2 ani).

    Legat de EU, DMA și Apple, EU nu le-a interzis celor de la Apple să schimbe termenii pentru a ieși din Apple Store. Era imposibil ca Apple să lase lucrurile așa neschimbate în ce privește Apple Store.

    În condițiile în care Nvidia și AMD sunt huliți că driverele lor pentru Unix/Linux sunt proaste și unii fac ceva în direcția asta, vin cei de la HDMI Forum care spun că nu e ok. Cei de la HDMI Forum au spus de ce blochează driverele, dar având în vedere corporațiile din spatele HDMI Forum, se tem de piraterie și de spargerea protocolului HDCP.

    Mai e o știre destul de importantă. Nintendo i-a dat în judecată cei din spatele emulatorului Yuzu. Nintendo are Switch 2 gata de prin 2022, dar aparent a hotărât să nu lanseze consola nouă nici măcar anul ăsta, poate ca să se bată prin tribunale cu Yuzu și pirateria.

      (Citează)

  5. Megogo a intrat inainte de sărbători si a pastrat (bravo lor) mult continut gratuit (stiri, muzica etc)
    Preturi mici si oferta larga, dar ce uimeste e compatibilitatea cu televizoarele foarte vechi atat premium cat si modeste no name.. deci se poate..

    Ce nu se poate nici contra cost cu vpn – activarea pachetelor destinate altor piete / tari (pachete sport ucrainiene etc)

      (Citează)

  6. Mi-am făcut și eu cont pe Megogo, dar l-am dezactivat imediat.
    Nu este ce-mi trebuie mie, poate pentru altcineva este util, dar eu nu am nevoie.
    Sunt televiziuni pe care le găsesc și la Digi și altele care nu mă interesează, iar pentru filme nu vreau să plătesc “la bucată”.
    Poate greșesc eu și privirea mea grăbită a fost prea grăbită, dar nu este pentru mine.
    Mai ales că am deja Netflix, Disney+, Voyo și SkyShowtime și nu mă uit foarte mult.
    Poate pentru alții…

      (Citează)

  7. COM au niste functionari care iti raspund despre Fnac, Belgia cand tu ai reclamat Wargaming, Cyprus pentru abuz, santaj, extorsiune… si refuza sa isi admita greseala pretinzand cu tu esti nebun cand citesti negru pe alb in .pdf-ul lor.

    Daca nu face presa valva, nu prea descopera ei la Bruxelles ce se intampla si care-i problema.

      (Citează)

  8. Megogo: 900 de filme am numarat (majoritatea din box office american din ultimii 30 de ani), la 0.99 lei unul chiar merita pt cele ce nu-s pe niciun serviciu si vrei sa le revezi (de ex Final Destination). Cand se va termina promotia si va fi 15 lei, nu prea.
    La fel cele noi premium: pe Rakuten vin mult mai repede decat aici, si tot subtitrate. Dar na, ala nu merge pe orice dispozitiv..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus