un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cartierul Tineretului: cafenea de specialitate Amazoniq la Șincai

4 Mar 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

14 comentarii

La Șincai s-a deschis o cafenea de specialitate, numită Amazoniq. O plimbam pe Alice spre parc fix când se tăia panglica și se bea spumant la intrare. Cred că am fost printre primii clienți.

Amazoniq (bănuiesc că “amazonic” și nu “amazon-ai-q”) se găsește în coșmelia aceea de metal de pe partea cu Farmacia Dona, lângă Patiseria Tineretului. Uneori mă întreb cum o fi obținut aprobare de construcție așa o clădire, dar este de vreo 10 ani acolo.

Anyway, cafeneaua este micuță, practic un punct de unde să iei cafeaua la pachet. Au câteva scaune în spatele ei, pe trotuar cu vedere la farmacie, pentru cei care chiar insistă să stea acolo.

Cafeaua pe care o prepară este prăjită de Mabo, ceea ce este un lucru foarte bun din punctul meu de vedere. Mabo face cafea excelentă. Am luat un cappuccino de la Amazoniq, a fost foarte bun.

De asemenea, Amazoniq are o poziție excelentă acolo unde s-a deschis și cred că va merge bine în viitor. Este în drumul dinspre cartier spre stația de metrou, deci în drumul de dimineață al multor oameni. Mai important, nu prea are concurentă. Dacă la Timpuri Noi sunt 3 cafenele de specialitate (Trofic, Sips și Grain Trip), la Șincai nu este nici una. Există un Wine & Coffee Beans tot pe acolo, dar cafeaua este de la Florescu și este prea prăjită. Dincolo de metrou este un Ted’s Coffee, dar ei au de fapt alt specific. Cea mai apropiată cafenea de specialitate este Noi, în spatele liceului Șincai.

    14 comentarii

  1. Cred ca fac cumva parte din Patiseria Tineretului, vezi ca si firma e in continuarea patiseriei. Stiu asta pentru ca si in Drumul Taberei e exact acelasi combo, Patiseria Tineretului + Amazoniq, si din punctul meu de vedere e cea mai buna cafea de pe bucla.

      (Citează)

    • Domnisoara care detine Amazoniq este sora celui care detine Patiseria Tineretului :).

      Oricum ii uram succes pentru ca aveam nevoie in cartier de ceva bun. Am iesit cu fiica mea la un espresso dublu si un babycinno duminica si a fost perfect.

        (Citează)

  2. Pozitionarea si aspectul sunt de nivel 5 to go. Dar banuiesc ca preturile nu sunt.
    Eu unul am o problema sa dau 10-15 lei pe o cafea pe care o beau din carton in statia de autobuz. Mi se pare lipsa de respect fata de cafeaua aia, mai ales daca e o cafea buna.

      (Citează)

  3. Mai e și Perfect Simplu, pe Splai cu Abatorului.

      (Citează)

  4. Acu o luna si ceva-doua,
    am intrat ptr prima data in viata mea intr-un starbacs (ala de langa tribunalu nou pe bdul unirii). Cea mai de kkt cafea. Si rece si super scumpa si in pahar de carton. Plus scaune jegoase la mese. Mai mergeam pe la gloria jeans, acelasi lucru, extrem de scump si nimic iesit din comun. Am fost si la alte cafenele d-astea de fite. Un pîrț fîsîit.
    Asa ca traiasca 5togo si ikea.

      (Citează)

    • Ce ai enumerat la inceput nu sunt cafenele de fite, sunt doar hype. Si daca ai fost in alea si ai impresia ca e aceeasi cafea proasta la o cafenea de genul asteia din articol, ceva e gresit

        (Citează)

  5. Pe google maps au pus niste poze. Inclusiv una cu prețurile.

      (Citează)

  6. Blackskull:
    Acu o luna si ceva-doua,am intrat ptr prima data in viata mea intr-un starbacs (ala de langa tribunalu nou pe bdul unirii). Cea mai de kkt cafea. Si rece si super scumpa si in pahar de carton. Plus scaune jegoase la mese. Mai mergeam pe la gloria jeans, acelasi lucru, extrem de scump si nimic iesit din comun. Am fost si la alte cafenele d-astea de fite. Un pîrț fîsîit.
    Asa ca traiasca 5togo si ikea.

    Bănuiesc că trolezi, că nu ești genul de parizerist mândru consumator de vin și bere la pet. 🙄

      (Citează)

  7. Corect, nici eu nu nu știu cum s-a obținut autorizația de construcție pentru clădirea aia și nici cum de rezistă în continuare.
    „Nu știu.”

    Cât despre „cafenelele” astea, eu cred că sunt puțini cei care vor aștepta acolo să se facă marea specialitate dimineața, în drum spre metrou. S-a deschis un 5togo la mine la bloc și am vrut să-mi iau și eu ceva, dar în patru din cinci cazuri am renunțat după ca am văzut cât am de așteptat după cele trei persoane care erau deja acolo. Din păcate.

      (Citează)

  8. g3#: Bănuiesc că trolezi, că nu ești genul de parizerist mândru consumator de vin și bere la pet. 🙄

    Sunt recomandate în alimentația trolilor 😁

      (Citează)

  9. La Baristro ai fost sigur ca te-am vazut inainte de a pleca in Maldive. E faina atmosfera, merg destul de des. Iar langa Adesgo este Erbario, intr-o vila aranjata, au si o curticica-terasa.

      (Citează)

  10. Ieri eram in zona si am intrat in cosmelia asta: 2 capucino, 32 lei. In paharel de carton.
    Am stat am baut si m-am gandit de ce ar costa un d-ala 16 lei. N-am gasit nici o explicatie logica.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus