un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 31 martie 2024

31 Mar 2024  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

O americană a devenit prima femeie care a terminat maratonul Berkley. 100 de mile în 5 bucle de câte 20 de mile fiecare, adică 150 de kilometri. Diferența totală de altitudine este de 18.000 de metri de urcări și coborâri. Doar 20 de persoane l-au terminat până acum.

Jocurile olimpice din Paris nu vor fi deschise pe un stadion, ci cu o ceremonie pe Sena, atleții “defilând” pe bărci pe râu. Startul se dă pe 26 iulie.

Cum funcționează WD-40 și 30 de utilizări pentru această soluție. Bine de știut pe lângă casă.

Pământul se învârte mai repede. Specialiștii spun că prin 2029 ar trebui să compensăm asta sărind în acel an peste o secundă pe ceas, ceea ce înseamnă probabil niște modificări software destul de ample în multe programe.

Cutremurele din 1940 și 1977:

Fotografii de la podul prăbușit în Baltimore. Spune multe despre economia americană și joburile blue collar faptul că cele 6 victime sunt din Guatemala, Honduras, El Salvador și Mexic.

În Japonia, vânzările de scutece pentru adulți le-au depășit pe cele de scutece pentru copii de peste un deceniu. Asta înseamnă o populație îmbătrânită.

Pictures of the Year, un concurs vechi de fotografie, a acordat premiile ediției numărul 81. Și sunt toate tragice pentru că 2023 a fost un an plin de grozăvii.

Cowboy Carter, noul album al lui Beyonce cu influențe country.

Lockdown-ul a schimbat obiceiurile de consum. Oamenii pun mai puțini bani deoparte și cheltuiesc mai mult, călătoresc mai mult, își fac diverse plăceri.

Cele mai bune restaurante din Asia în 2024. Tokyo, Bangkok și Singapore sunt mari centre culinare.

Reportaj CNN despre cum România, Slovacia și Finlanda vor să împuște mai mulți urși.

Cercetătorii au găsit un tratament pentru tinitus, țiuitul urechilor. Mă întreb câți oameni suferă de așa ceva și poate nici nu știu asta.

O rețetă de somon.

    19 comentarii

  1. Azi ar trebui sa fie Pastele in America, dar presedintele senil Biden a decis ca e mai bine sa fie ziua aprecierii transsexualilor astazi.

      (Citează)

    • S-ar putea ca am gresit si e o coincidenta de data.

        (Citează)

    • Da, e un mesaj rostogolit cu intentia de a aratat cat de “senil” si toxic e Biden. Care a functionat, vad ;) Realitata fiind asta “In 2021, U.S. President Joe Biden proclaimed March 31 as a Transgender Day of Visibility”. Ala nu avea cum sa stie ca pe 31 Martie va pica Pastele Catolic peste 3 ani.

      In alta ordine de idei, strict pe politica externa a USA, ca vad mult suporteri Trump si nu inteleg. Eu cred ca interesul Romaniei este ca Trump sa nu castige. Omul e complet imprevizibil si declaratiile recente privind rolul SUA in NATO si politica USA fata de Rusia sunt horror, din punctul Romaniei de vedere. Te cam trec fiori reci cand il asculti pe Trump. Biden poate ca e senil, dar macar face in plan extern ce trebuie, pus de altii sau nu, asta nu o mai stiu.

      Pentru chestii legate de politica interna a SUA nu ma pronunt, ca nu stau acolo.

        (Citează)

    • Teama mea cea mare e ca vom vedea cacaturile din politica interna a SUA si la noi. Cu aceleasi rezultate.

        (Citează)

    • https://www.whitehouse.gov/briefing-room/presidential-actions/2024/03/29/a-proclamation-on-transgender-day-of-visibility-2024/

      Biden a făcut această proclamație pe 29 martie 2024, deci nu e chiar “fake news”

        (Citează)

  2. mac gregor:
    Teama mea cea mare e ca vom vedea cacaturile din politica interna a SUA si la noi. Cu aceleasi rezultate.

    Iar votam usr, pnl, psd ca sa nu vina soso si cu simi. Mi e si frica sa le pronunt numele

      (Citează)

  3. * Barkley :)

      (Citează)

  4. Abia astept tratamentul ala de tinnitus!

      (Citează)

  5. silicon_v:
    Da, e un mesaj rostogolit cu intentia de a aratat cat de “senil” si toxic e Biden. Care a functionat, vad ;) Realitata fiind asta “In 2021, U.S. President Joe Biden proclaimed March 31 as a Transgender Day of Visibility”. Ala nu avea cum sa stie ca pe 31 Martie va pica Pastele Catolic peste 3 ani.

    gasesti pe wikipedia datele cand va pica Pastele pana in anul 2044

      (Citează)

    • Și, bineînțeles, trebuia aleasă o dată care să nu coincidă cu Paștele pentru cel puțin 50 de ani. Strict personal consider că „Transgender Day of Visibility” e o imbecilitate sinistră, ca de altfel o bună parte a discriminărilor pozitive orientate către anumite minorități. Dar de aici și până a lua asta drept motiv de a-l acuza pe Biden de senilitate, e drum cam lung, mai ales din partea suporterilor unui rusofil cu doar 4 ani mai tânăr ca Biden care demonstrează și el că nu are toate țiglele pe casă.

        (Citează)

  6. Sunt printre cei cu tinnitus și NU au gasit tratament momentan. LLT se folosea și până acum deja, dar au înrăutățit o groaza de pacienti., așa că lumea nu prea vrea să riște.

    “Additionally, long-term effects of laser therapy must be thoroughly investigated to ensure its safety and efficacy.”

      (Citează)

  7. mac gregor:
    Teama mea cea mare e ca vom vedea cacaturile din politica interna a SUA si la noi. Cu aceleasi rezultate.

    Si teama ca vom vedea cacaturile din politica interna a Rusiei si la noi nu o ai?

      (Citează)

  8. Pentru un c*r de 10 metri diametru și 7 tone, rețeta de somon cu miere e tocmai ce trebuie de scârbos, pardon, de delicios.

      (Citează)

  9. Știați că puteți vizita casa lui Ceaușescu din București? https://www.youtube.com/watch?v=XOvWPpaqmO8

      (Citează)

  10. GabrielG:
    esti pentru prima data pe blog, asa-i?

    Nu, dar probabil am ratat link-ul dacă a fost pe blog.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus