un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 17 martie 2024

17 Mar 2024  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Cum încercarea unei fabrici de bezele de a scala operațiunile a dat greș. Eșec răsunător din motive de automatizare a producției. Se întâmplă chiar des. Știu și pe aici câteva localuri care au dat faliment încercând să scaleze și s-a prăbușit tot business-ul.

Despre influencerii de parenting și cât de etic este să-ți filmezi copiii în diverse situații controversate. De exemplu, filmat la înmormântarea bunicii sau când copiii plâng pentru că nu primesc ceva ce vor. Este ușor de zis “pentru bani”, dar unii nu au nevoie de bani, sunt deja milionari. Asta îmi aduce aminte că în Maldive erau cu noi o familie cu 5 copii. Aveau rucsacuri branduite, Familia Melimi. 2,5 milioane de subscriberi.

9 persoane au murit în Zanzibar după ce au mâncat carne de țestoasă. O idee bună ar fi să nu mâncăm țestoase în general. Cred că omenirea poate trage linie la pui, porc, vită și alte câteva animale.

Rezumatul a 33 de cărți de dezvoltare personală:

Eras Tour, turneul lui Taylor Swift, în cifre. Peste 1 miliard de dolari încasări. Peste 10 miliarde de dolari impact economic total.

Copii se urcă în Brazilia la 20 de metri în copaci pentru a culege fructe de acai, apoi cară saci grei la vânzare. Sper ca sistemul Fairtrade să schimbe ceva.

Fotografii de la un concurs de natură. Au muncit ceva fotografii.

Un apartament frumos în Paris:

Restaurante londoneze cu priveliște frumoasă. Au niște skybar-uri și restaurante superbe pe acolo. Tot acolo, un restaurant de paste este într-o fostă biserică.

Ținute de la premiile Oscar.

Livestreaming cu niște vulturi frumoși:

Niște autralieni au recoltat o afină de 4 cm în diametru. Alice, care mănâncă jumătate din producția mondială de afine, ar fi încântată să o mănânce pe aceasta ca pe măr.

Fabrica Ford din Chicago a împlinit 100 de ani. Iată ce modele a construit de-a lungul istoriei sale.

Un cut de vită numit Thor’s Hammer.

Fotografii cu viața de noapte din New York, Paris și Londra în perioada interbelică.

Multe discuții pe net despre cum această femeie a purtat o rochie prea decoltată sau nu.

12 insule care arată ca în paradis. Am fost în trei dintre ele!

    13 comentarii

  1. Penultimul link: vad mai degrabă că zice că rochia a mai fost purtata de altcineva, nicidecum că ar fi fost decoltată sau nu.
    Iar nu citim articolele?

      (Citează)

    • Tano: nicidecum că ar fi fost decoltată sau nu

      cati ar mai fi dat click daca nu spunea asta? :)

        (Citează)

    • Eu nu aveam habar cine este tipa si eram curios ce inseamna pentru vremurile de acum “prea decoltata”. Din punctul meu de vedere, este destul de decoltata, dar fiind o tinuta de seara nu mi se pare “prea”

        (Citează)

    • nu va mai luati de nwradu ca apar aparatorii familiei si va iau in balon!

        (Citează)

    • Sincer, e cam greu sa citesti textul din articolul ala

        (Citează)

    • GabrielG:
      nu va mai luati de nwradu ca apar aparatorii familiei si va iau in balon!

      Dacă voi nu v-ați prins încă de umorul subtil al lui Radu îmi pare rău pentru voi…

        (Citează)

  2. Am văzut cu ea filmul Reality fară sa stiu despre ce e.

      (Citează)

  3. La articolul cu insule, mult mai aproape de lumea civilizată există Formentera, care aparține Spaniei.
    Am pus pe vremea când foloseam Facebook niște poze din concediu și mă întreba lumea unde sunt.Cuba, Tahiti, Maracuya ?
    E Spania, boșilor.

      (Citează)

  4. Sunt mai multe restaurante in fosta biserica. Nu e doar de paste. Am mancat un steak bun facut de un grec :)) .

      (Citează)

  5. Cand eram gaozar mic, mergeam des la munte cu ai batrani+unchi matusi veri. Si una din placeri era sa adunam afine. D-alea naturale, nu mizeriile care se gasesc acum in magazine. Facea mosu o afinata de nu te opreai din baut. La fel mama, facea niste dulceturi, curcubeu pe ceru gurii.
    Anu trecut am luat afine din magazin, sa faca doamna niste dulceata. N-au nici o treaba afinele astea mari cat buricu dejtului, pe care le cumperi din market cu alea de le culegeam (alea erau maxim cat unghia de la degetu mic de la mana). Si care se gasesc si acu pe munte, dar greu de cules.
    Aste din magazin sint niste mizerii, au gust de afine, fix cum au rosiile din market gust de rosii. Si am luat si unele asa zis bio, o porcarie.
    Vreti afine, mergeti pe la munte si luati de la aia de culeg (in general populatia inlocuitoare se ocupa de asta). Alea chiar au aroma si gust de afine. Doar cine a mancat d-alea, stie ca ce se gaseste in magazine sint porcarii.

      (Citează)

    • Afinele culese de pe munte fata de cele de cultura sunt total diferite, aproape ca nu au nici o legatura unele cu altele. Cred ca daca le arati cuiva care nu a mancat niciodata afine, o sa spuna ca sunt doua categorii de fructe diferite.

        (Citează)

    • Blackskull:
      Vreti afine, mergeti pe la munte si luati de la aia de culeg (in general populatia inlocuitoare se ocupa de asta). Alea chiar au aroma si gust de afine.

      Corect. Și mi se pare atât de potrivită expresia „populația înlocuitoare” încât s-ar putea s-o pesedesc.

        (Citează)

  6. Cat ghinion sa ai sa nimeresti cu alti romani in vacanta in care nici pe ai tai n-ai vrea sa-i auzi vorbind limba materna? :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus