un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sondaj la Primărie: Nicușor Dan are 3% în fața lui Firea

28 Feb 2024  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

Nicușor Dan are 3% avans în fața lui Gabriela Firea, dacă s-ar organiza acum alegeri la Primăria București. Cred că, atunci când începe campania electorală și Dan are ocazia să recapituleze mai bine ce a făcut ca primar, va sta mai bine.

Chiar și așa, faptul că Firea adună 33% din voturi este îngrijorător. A fost cel mai prost primar “modern” al Bucureștiului. Tot mandatul ei poate fi caracterizat prin angajarea rudelor și prietenilor în companiile primăriei, dat vouchere și alte șpăgi electorale cetățenilor, falimentarea orașului și în general nimic altceva. Poate curățarea fântânilor de la Unirii.

Sondajul spune și că 29% dintre respondenți consideră că primarul a avut activitate proastă, iar 30% că a fost foarte proastă. Dacă cifrele sunt adevărate, înseamnă că bucureștenii așteaptă un fel de Mesia la primărie, un primar perfect care să fluture precum Harry Potter o baghetă și cumva să dispară traficul, poluarea, țevile vechi, gunoaiele și orice altă problemă.

O fi o dovadă a lipsei de atenție sau de înțelegere pentru ce înseamnă un oraș mare, care sunt cauzele problemelor sale și cum nu pot fi rezolvate peste noapte nici măcar dacă ne-am da toți mână cu mână pentru ele. Și mai rău este că mulți bucureșteni par să considere că, dacă o persoană le arată situația dezastruoasă în care se află, persoana aceea este incompetentă pentru că vine cu vești proaste.

La consiliu iese PSD. Asta înseamnă că lucrurile vor sta prost în anii următori, așteptați-vă la proiecte blocate și scandal cu hoții.

sursa: Hotnews.

    27 comentarii

  1. Nu va fi lasata sa candideze Firea.
    Pesedele nu isi doreste cu adevarat aceasta functie, oricum, prea mult de munca.
    Dan va castiga in fata oricarui candidat scos din palarie iar culoarea consiliului nu va fi atat de importanta. A demonstrat ca poate misca lucruri in astia 3 ani si fara a avea majoritate, spre deosebire de Clotilde.
    Daca termina tevile in mandatul 2, sistematizeaza benzile STB, repara linii tramvaie, curata parcurile mari, etc.are mari sanse pt mandatul nr 3.

      (Citează)

    • Clar termina tevile in mandatul doi. Din vorbele lui spera sa faca maxim 40-50 km pe an, din vreo 800-1000 care trebuie reabiltiati. Oricata matematica ai face, tot cu minus da.

      Sistematizeaza benzile STB – ce mari progrese s-au facut aici in 3 ani? Ca aici nu e vorba decat de vointa si munca de proiectare, nu de fonduri, ca trebuie doar trase niste benzi pe asfalt si schimbat niste semne.

      Parcuri mari: Zi tu parcuri mari care tin de PMB fara google? Pana acum a facut asa: Un pod in cismigiu, locuri de joaca tot acolo (din cate stiu in restul detinute de PMB nu e nimic compelt) si apucat de reabilitat cuva lacului. Cismigiul insa arata in continuare prost, ciorile sunt tot acolo, trotuarele distruse de nu poti merge cu un carucior fara offroad pe acolo, mai sunt si pasari prin parc. etc. Libertatii arata JALNIC, cred ca cel mai prost mentinut parc nu din bucuresti ci din tara (vs. potential).

      Iar in herastrau nu stiu sa se fi facut lucrari de pmb, paote tot 1-2 locuri de joaca?

      Linii de tramavai, pe marea majoritate a loturilor alea licitate nu s-a inceput lucru, iar pe cateva loturi lungi (alea din s3) nici macar nu s-a atribuit nimic. Singurul progres aici e ce s-a facut la AFI. La regres vs perioada firea e ca de 3 ani nu mai circula tramvai de la piata sudul la romprim, deci probabil daca calculezi cati km de linie de tramvai sunt in exploatare acum, esti pe minus vs acu’ cativa ani.

      Mai are un mare proiect (pe care il urmaresc de vreun an, ca e sub geamul meu), ceva cu sistem de semaforizare intelligent. Acolo se lucreaza asa, vin 2-3 saptamani si monteaza chestii (gen stalpi de semafor (fara semafor), sau trag cabluri pentru senzori etc. Dupa care 2-3 luni miscare 0. Apoi iar vin si lucreaza 2 saptamani, si iar pauza. Asa s-a desfasurat tot anul trecut. Current status: vreo 2 treceri de pietoni unde s-au pus semafoare dar stau pe intermintent, toate interectiile au stalpi noi (dar fara semafoare pe ele), si toate asfaltarile facute dupa ce au tras cabluri/senzori deja ciuruite. Cam atat. Proiectul a inceput, in executie, de mai bine de 1 an.

      De fapt singurul proiect major concret si cu finalizare a lui nicusor pana azi 28 feb 2024 este cel cu parcarile. Exista si functioneaza.
      In rest vorbe, planuri si proiecte. Mai strangem si iarna asta cureaua, sa platim datoria, dar mergem inainte spre culmi nebiruite ale progresului. Ultimul care a aplicat logica asta si-a luat un glonte in cap pana la urma.

        (Citează)

    • Cred ca glumesti cand zici ca “culoarea consiliului nu va fi importanta”, pentru ca vezi-doamne s-ar fi descurcat ND si pana acum. News-flash, amice, pana acum ND a avut sustinerea unei majoritati formate din PNL, USR si PMP. PNL tocmai ce l-a lasat din brate, vine o perioada in care ND va fi exact cum este Clotilde, daca nu cumva se lasa imbrobodit de PNL sa mai dea niste autorizatii, sa-i mai lase sa faca niste combinatii samd.

      Consiliul este mai important decat primarul, pentru ca un primar bun sau prost e irelevant cata vreme consiliul vrea sa-l ajute sau nu.

        (Citează)

  2. Sunt de părere că toate sondajele de la noi sunt false. Ar fi binișor să fie așa cum zic ăștia, dar nu-i cred.

    O parte din problema lui Nicușor sunt televiziunile de partid. La o discuție recentă despre București cineva mă întreba de ce a oprit Nicușor lucrările la pasajul de la Doamna Ghica. Șantier blocat de pe vremea lui Firea, și deblocat de Nicușor și primarul de la sectorul 2.

      (Citează)

  3. Inca un sondaj praf, in care voteaza vreo 150% din alegatori daca aduni procentele.

    Totusi, prezenta lui Firea si mai ales a lui Piedone, autorul moral al tragediei de la Colectiv, arata inca o data ca replica “prosti, da’ multi” ramane adevarata.

      (Citează)

    • Gaelex: voteaza vreo 150%

      pai tocmai asta scrie la aia 50% in plus.. ca NU voteaza / nu s-au hotarat (la momentul sondajului).
      daca tu vrei sa crezi ca ai citit un rezultat al votului si nu un sondaj.. asta e la tine

        (Citează)

  4. Piedone daca se incordeaza îi ia fata lu sordan. La sect 5 e dumnezeu. Pulimea se inchina efectiv la el. Ii pupa mainile, plang cand apare, e mai ceva ca un rockstar.
    Firea nu cred ca mai candideaza.
    Doar sa nu faca vreo manevra cu piedone.
    Abia astept sa inceapa mai tare campania electorala. Circ maxim, aranjamente, invarteli, jmecherii.
    Daca iese tineret mult la vot poate ramane sordan. Altfel, astia batrani (si astia ies la vot) nu-l sufera pa sordanel, ca e lățos, ca e panarama cu palaria aia, ca e autist, ca una ca alta.

      (Citează)

    • In primul rand lumea nu il sufera pe Nicusor pentru ca nu a stiut sa isi creeze o imagine publica. Nu a stiut sa iasa si sa arate ce a reusit sa rezolve in Bucuresti. Spre deosebire de Firea care era in stare sa tina o conferinta de presa pentru fiecare alee din parc care a fost asfaltata.

      Si o alta mare problema a lui Nicusor este ca a blocat toate constructiile din Bucuresti. Nu ca a respins cererile de autorizatii, ci pur si simplu le-a lasat in asteptare. In ultimii 2 ani nu s-a mai semnat aproape nimic.
      Si asta ii infuriaza si pe tinerii care vor sa-si construiasca o casa sau care lucreaza intr-o companie ce este afectata de acest aspect.

        (Citează)

  5. Firea candideaza, a fost votata unanim cica in biroul permanent psd.

    Daca diferenta e de doar 3%, am pus-o. 3 procente intre actualul primar si un fost primar care a nenorocit orasul pentru 10 ani de acum? E inspaimantator.
    Aia trei la suta de recuperat pentru pesede sunt pistol cu apa, se regleaza usor. Sa dea Dumnezeu sa fie doar un sondaj matrasit, ca daca asa e situatia in realitate situatia a devenit albastra.

      (Citează)

    • ai un link unde scrie că ar fi fost votată ubanim?

        (Citează)

    • Mda. Acu vazui la stiri. Nu-l vad bine deloc pa șordan. Desi nu mi-e simpatic personaju, io unu l-as mai lasa 4 ani ca sa mai faca una alta. Nu c-ar fi facut mare kkt pana acu, da’ i-as mai da o sansa. Poate rezolva macar semaforizarea aia de-a promis-o, ca aduce el un mare specialist, ca face ca drege. Daca se schimba iar primaru, o s-o lom de la cap: pile, vrajeli, neamuri, aranjamente.
      Om vedea ce-o mai fi.

        (Citează)

    • Diferenta aia de 3% se regleaza imadiat cu oamenii lui Piedone. Este suficient sa apara la TV si sa spuna ca o sustine pe Firea si toata lumea va trece de partea ei.
      Nu cred ca are prea multe sanse Nicusor sa castige aceste alegeri.

        (Citează)

    • “Daca diferenta e de doar 3%, am pus-o”

      Tu chiar iei de buna un sondaj CURS-Bubble-Stiri pe surse? Serios? Spre exemplificare- sondaj Curs 4 martie 2019:

      PSD – 32%
      PNL – 22%
      ALDE – 9%
      Pro Români – 9%
      USR – 9%
      Plus – 5%

      La europarlamentarele de peste doua luni si jumatate, PNL lua 27%, PSD 22%, USRPlus 22%, iar ALDE si ProRomania nu faceau pragul de 5%.

        (Citează)

  6. Eu am incredere in bucuresteni sa il dea afara pe Nicusor. Motivul e simplu – bucurestenii sunt si ei romani, ceea ce inseamna ca sunt prosti. Cauta mereu un politician sau administrator ne-corupt dar, ca niste caini care alearga dupa o masina, cand dau de el nu stiu ce sa faca.

    Nicusor e evident cel mai bun primar pe care l-a avut Bucuresti vreodata, dar bucurestenii ii merita ori pe Firea, ori pe Piedone.

      (Citează)

  7. oriunde in tara, cu orice candidat, pentru orice functie, psd are 30% din voturi. Acesta e bazinul lor electoral in care nu ai cum sa intri sa le schimbi decizia

      (Citează)

  8. Giani Mucea:
    Eu am incredere in bucuresteni sa il dea afara pe Nicusor. Motivul e simplu – bucurestenii sunt si ei romani, ceea ce inseamna ca sunt prosti. Cauta mereu un politician sau administrator ne-corupt dar, ca niste caini care alearga dupa o masina, cand dau de el nu stiu ce sa faca.

    Nicusor e evident cel mai bun primar pe care l-a avut Bucuresti vreodata, dar bucurestenii ii merita ori pe Firea, ori pe Piedone.

    absolut corect

      (Citează)

  9. Eu altceva nu înțeleg… Cum pot românii să voteze un primar dintr-un partid iar consilierii din alt partid și pe urmă se așteaptă să facă primarul de toate?
    De ce naiba nu îi votează pe toți din același partid?

      (Citează)

    • Ai fi uimit cati oameni care voteaza o persoana si nu un partid nu prea au idee din ce partid e respectivul pe care l-au votat.

        (Citează)

    • Si deasemenea ai fi uimit ca o gramada habar n-au cum functioneaza trebile in primarii. Multi cred ca primaru e jupîn si face ce vrea kuku lui acolo.

        (Citează)

  10. Teoria spune ca Ciolacu nu o vrea pe Firea primar, pentru ca ii reda vocea si legimititatea in partid. Poate bucurestenii uita de scandalul azilelor, dar PSD va folosi scuza asta sa nu o sustina. In plus, PNL nu va fi niciodata de acord cu Firea sustinuta de ei. Trocul PSD-PNL este sa il puna pe Marcel presedinte, premierul PNL. Primaria Bucurestiului poate fi lasata pe un candidat agreat de PNL, care are sanse mari sa piarda in fata lui Nicusor, pentru ca fantasmagoriile cu Ostahie, Sucu, Burduja nu spun nimic oamenilor. PSD stie ca nu poate castiga PMB decat cu Firea sau sustinand un Piedone, ceea ce nu vor Prefera sa piarda PMB pe mana unuia propus de PNL, ca sa foloseasca asta drept argiment in negocieri de pe pozitii de forta cu PNL pentru alegerile din partea a doua a anului. Daca duamna Firea candideaza independent, Nicusor e castigator. In rest, multe variabile.

      (Citează)

    • ” PNL nu va fi niciodata de acord ”

      Chiar mai crezi ca PNL mai are ceva de zis ca partid ?
      Chiar crezi ca PNL mai poate impune ceva psd ului ?

        (Citează)

  11. PSD e pe pozitie se forta la orice alegeri.
    Puterea PNL in negocieri consta in cat de mult lasa PESEDE ului din ciolan. Si, ca sa nu ramana pe afara, vor lasa mult.
    Toti stiu ca Psd de unul singur daca se chinuie castiga detasat in Bucuresti tot, si consilieri si primari.

    Doar la Sect 2, 1 si 6 au o oarecare concurenta, acolo va depinde de cat de mult au reusit primarii actuali sa isi castige populatia de partea lor.

    Dar Nicusor ca independent va pierde la distanta mare, Piedone si Negoita sunt de neclintit.

      (Citează)

    • “PSD e pe pozitie se forta la orice alegeri.”

      Mai vedem cum sta PSD-ul la alegerile astea. Ca vin de sus in jos. In decembrie 2021, cand au intrat la guvernare aveau aproape 40% in intentia de vot. In septembrie 2023, in sondaje reale, nu in petarde gen Curs-Bubble, aveau 29%.

      Sondajele astea date public din doua in doua saptamani mie imi miros a disperare. Disperarea PSD-ului, care incearca sa convinga pe toata lumea ca votul e inutil, ca oricum ei nu scad sub 30% in intentia de vot si ca au 50% impreuna cu stafia numita PNL.

        (Citează)

    • Sunt de acord ca sondajele sunt comandate si nu sunt intocmai reale.
      Si stiu si ca psd a coborat in sondaje in ultimii ani.

      Dar e naiv sa crezi ca pesede o sa piarda ceva la alegerile astea.
      Au un bazin electoral urias, la fel ca pnl. Pnl a luat 27% doar ptr ca oamenii au fost dezamagiti de usr, in realitate e pe la 18-20 %.

      Oricum ai da-o, tot nu e bine.

      Si ce pierd unii acum castiga AUR, ce pierd ailalti castiga Sosoaca.

      Dar cu cat mai fragmantate sunt voturile, cu atat castiga mai mult psd.

      Sansa dreptei e sa fie unita, altfel e jale

        (Citează)

  12. Il voi vota pe Nicusor Dan din nou din lipsa de alternative viabile. Per total are cateva reusite notabile si anume:
    – stabilizarea bugetului si aducerea la zi a platilor catre furnizori. Important chiar daca subevaluat de publicul larg
    – desfiintarea companiilor municipale. Greu, lent dar facut
    – deblocarea unor proiecte moarte in epoca Firea. Ex Pasaj Ghica
    – Implementare tarife parcare in Bucuresti. Mult sun Brasov sau Sibiu dar macar ✔️
    – a mai pus dezvoltatorii de casa cu botul pe labe un pic. parca nu mai e Chiajna
    la capitolul nereusite principala este recunoscuta chiar de el in interviuri. Nu poate delega si atunci intra prea mult in detalii studiaza dosare inchis in birou si cum o spunea chiar el nu a dat drumul la investitii la timp. A uitat de promisiunile din campanie cu piste de biciclete, benzile unice sunt benzi de jmecheri, sistematizarea semafoarelor despre care spunea ca dureaza 6 luni e tot varza.
    Nu am inteles conceptul lui pt oras, ii este frica sa restrictioneze accesul rablelor poluante in centru si nu stie sa comunice deloc. Cu reeabilitarea retelei CMTEB macar au inceput sa se miste clar lucrurile. Alti primari nu au facut nici 2 km legati
    Overall nu a furat, dar nici nu a facut … daca alternativa e jegul de Piedone sau beizadeaua Burduja, clar aleg Nicusor.

      (Citează)

  13. eu cu cine votez ?!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus