un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 11 ianuarie 2024

11 Jan 2024  ·

ȘTIRI  ·

33 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

CES 2024:

Pe lângă: Primăria București continuă planurile de a restricționa aprovizionarea magazinelor, dar poate nu pe perioada nopții.

 

Trailerul la Three Body Problem nu prea seamănă cu cărțile:

    33 comentarii

  1. Sistemu de plata cu cardu e ultima problema a setebeului. In ultimele zile am circulat cu niste tramvaie in care te kkai la propriu pe tine de frig. Nu mai zic de cum merg, cu viteza dricului si de cum vin in statii, absolut aleatoriu ca nu-ti poti planui un drum. Desi au un orar pe site, e degeaba.
    Si nu ma refer la 32 si 41, care vin des. Mai sint multe alte linii pe care e dezastru.
    Dar, face si nicusor ce poate, bine macar ca a rezolvat problema cu caldura si apa calda si nu mai sint avarii……aaah wait….

      (Citează)

    • Ai dreptate cu nicusor..si usr putea in cateva luni de guvernare sa faca sute de km de autostrada, dar nu au vrut..

        (Citează)

    • Aplicația InfoTB îți spune când vine următorul tramvai, indiferent de program.

        (Citează)

    • Orarul oficial mereu este degeaba în traficul din București. Am mers azi prin București pe lângă un tramvai și se tot băgau mașini în fața lui fără un motiv clar, de ajungea tramvaiul să oprească foarte des pentru că oamenii nu mai știu să facă viraj la stânga cu prioritate pentru tramvai.

        (Citează)

    • Aplicatia STB este destul de competenta in a arata pe unde este mijlocul de transport pe traseu.

        (Citează)

  2. Trailerul la Three Body Problem nu prea seamănă cu cărțile: asta voiam sa zic si eu , pentru prima carte proababil trebuie să faca 3 sezoane , am vazut serialul chinezesc de 30 episoade si e accurate .

      (Citează)

  3. Bye, Gunther, era cazul de mult sa plece. Sper ca anul asta e ultimul in F1 si pentru Hulkenberg si Magnussen, sunt destui piloti tineri talentati care sa le ia locul.

      (Citează)

    • Nu cred că-și permite erorile pe care le fac piloții tineri. Apropo, Hulkenberg a câștigat campionatul de Formula 2 în sezonul în care a debutat în el, ceea ce puțini reușesc.

        (Citează)

    • Piastri nu a facut erori majore, si e si el castigator de F2 ca rookie (intr-adevar, selecta lista) si are 2 podiumuri in 2023. Hulkenberg are 203 starturi in F1 si nici un podium.

        (Citează)

  4. Pentru ca si inainte mergea de rupea plata cu cardul in STB… aproape in fiecare dimineata imi da mesaj “Tranzactie refuzata” in 104.

      (Citează)

    • 24pay. 2 click-uri pentru un bilet.

        (Citează)

    • 24Pay nu funcționează in capitală?

        (Citează)

    • Cand dadea mesaj de plata refuzata mai dadeai o data si de obicei o lua. Pateam si io la fel.
      Am trecut pe 24pay ca merge mai ok. Plus ca pe 24pay poti sa iei belet d-ala de 24 ore cu 8 lei. Ce ma seaca e ca nu poti cu un belet se 3 lei sa mergi 90 min cu orice (suprafata+subteran). Exista ceva combinatie de genu asta dar e 5 lei, ptr ca stb e la primarie si metrorex la ministeru sufletului si nu se inteleg….plm tipic romanesc, pa nicaieri nu e asa.

        (Citează)

    • Poate aste e un motiv foarte bun sa le inlocuiasca. Din ce am inteles, nu schimba echipamentele ci doar partea de transmisie de date.

        (Citează)

    • Blackskull: ptr ca stb e la primarie si metrorex la ministeru sufletului si nu se inteleg

      Aia e moartea transportului în comun din București. Ministerul nu vrea să renunțe la Metrorex, că mai alocă licitații și contracte, de ce să facă primăria asta? Și nu știu dacă primăria și-ar permite pierderile de la metrorex, de altfel.

        (Citează)

    • Dupa 3 incercari nereusite, inclusiv cu aplicatia Homebank deschisa pe ecran, mi se pare natural sa renunt.

      Nu vor banii mei, asta e, nu trebuie sa ma lupt eu sa le dau bani prin metode alternative cand au acele taxatoare in autobuz.

        (Citează)

  5. alunelu:
    Bye, Gunther, era cazul de mult sa plece. Sper ca anul asta e ultimul in F1 si pentru Hulkenberg si Magnussen, sunt destui piloti tineri talentati care sa le ia locul.

    La bugetul lor, HAAS nu isi permite piloti fara experienta care sa faca greseli nefortate si sa cauzeze costuri emorme pentru echipa (wink Mick Schumacher). Pairing-ul actual e foarte bun.

      (Citează)

    • Bine ca isi permit piloti lenti si plictisiti.
      5 puncte in plus anul asta ii duceau cu un loc mai sus in clasament, adica 9 milioane de dolari in plus la bugetul despre care vorbesti. Am gasit diverse estimari conform carora accidentele lui Mick au cauzat intre 2 si 3 milioane in pagube. Plecarea lui insa a dus la pierderi de sponsori pentru echipa.
      In 2023 au luat 12 puncte, o treime din punctele din 2022, respctiv fix cat punctele luate de Mick “cel catastrofic”.

        (Citează)

    • @Sol, in 2023 Haas au cheltuit foarte aproape de limita de 135 de milioane. In 2022 s-au apropiat si atunci de budget cap. Nu banii sunt problema.

        (Citează)

    • Greu de zis asta cu piloții tineri. De obicei aceștia nu fac puncte. Dacă au un sponsor bun în spate, merită, dar altfel echipele nu au chef de ieșiri în decor și greșeli de începător. Uitati-vă la Logan Sargeant de exemplu, probabil acolo toată lumea spune că echipa ar fi fost mai bună fără un pilot tânăr, deși omul vine cu rezultate bune din F2. (Și sponsori și publicul american, că de asta îl țin)

        (Citează)

    • Ah, ca am uitat, in 2022 Mick a terminat in fata lui KMag in 13 curse (vs. 8 KMag), desi KMag a fost in fata lui in calificari de 16 ori (vs. 6).

        (Citează)

  6. Ciudata treaba cu Asus, fix asta a lansat si MSI.
    Ai zice ca se pregatesc de un merger sau ceva.

      (Citează)

  7. Se închide Spark.

      (Citează)

  8. nwradu:
    Ăia cu mașinile.

    Hmmm… unde si cand vor vinde flota de masini? Desi, la cat de obosite sunt masinile alea, nu prea m-as risca.
    Cu datele clientilor ce vor face?

      (Citează)

  9. Vezi ca aia cu Rolex si Realme pute a hoax. GSM Arena s-a aruncat, foarte probabil pentru ca nu stie prea multe despre domeniul ceasurilor de lux .
    Rolex sunt extrem de atenti si selectivi cu asocierile. Asta, de exemplu, ar dauna enorm ca imagine brandului Rolex. Nici nu e nevoie de documntare suplimentara ca sa stii ca 99% e fake.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus