un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 10 ianuarie 2024

10 Jan 2024  ·

ȘTIRI  ·

21 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

CES 2024:

Pe lângă: Economia României a crescut cu doar 1,8% în 2023.

După 20 de milioane de voturi în bătălia fotografiilor, telefoanele Pixel câștigă masiv:

    21 comentarii

  1. Asta cu monitorul portabil mi se pare o utilizare excelentă a ecranelor pliabile. Și la telefoane merge, doar că nu-mi place denivelarea aia din mijlocul ecranului – la un monitor, însă, nu m-ar deranja.

      (Citează)

    • Și eu mă gândeam la asta, e bun de monitor extern pentru un laptop.

        (Citează)

    • @nwradu vezi ca daca ai macbook si ipad ambele conectate in acelasi wifi, poti folosi ipad-ul ca exran extern pt macbook

        (Citează)

    • urweiss:
      @nwradu vezi ca daca ai macbook si ipad ambele conectate in acelasi wifi, poti folosi ipad-ul ca exran extern pt macbook

      Știu, dar n-am avut nevoie până acum. Este simplu de fapt să folosești și un televizor sau alt monitor, că am HDMI out pe al meu.

      Este însă o piață de monitoare portabile pe USB-C, poate și alimentate din port dacă este posibil. Dacă le mai faci și pliabile, cu atât mai bine.

        (Citează)

    • nwradu: Este simplu de fapt să folosești și un televizor sau alt monitor, că am HDMI out pe al meu.

      eu am un tv samsung nu prea nou, dar cu wifi si macbookul il adauga ca display secundar wireless fara probleme.
      real nu il folosesc pentru ca nu am nevoie de asa ceva, dar am probat si mi se pare chiar interesanta simplitatea procedurii.

        (Citează)

    • @john2381, am testat si eu acum dupa ce am citit la tine pe un televizor Sasmsung. Vad ca merge sa-l adaug ca ecran wireless si de pe un laptop cu Windows 10. Pe LG nu pare sa functioneze, dar asta este un model destul de vechi.

      Oricum concluzia este similara cu a ta: “interesant, dar nu prea ma ajuta cu nimic”. Cel putin nu la modul la care utilizez eu laptopul.

      LE: merge si pe LG, doar ca trebuia sa activez Share Screen din meniul televizorului.

        (Citează)

    • eu am 2 TV-uri un hisense si un samsung

      cu hisense a mers intotdeuna fara pb (chiar si de la undesktop) pe samsung cand da cand nu… n-am gasit niciodata o solutie la asta (cateodata o ia dupa un restart de tv, cateodata dupa un restart de win, cateodata nu vrea deloc)

      cu macul nu am pb asta….

      cel mai probabil si la tine si la mine televizorul are o pb…

        (Citează)

    • urweiss: cel mai probabil si la tine si la mine televizorul are o pb…

      S-ar putea să fie și de la rețeaua locală și cât de bine se văd dispozitivele între ele.

      Eu mai conectez uneori laptopul la TV când vreau să-i arăt Matildei ceva pe ecranul mare. Uneori lucrez la biroul vechi și acolo am un monitor pe HDMI pe care-l conectez mereu la laptop. Nu-i crucial, dar pun messenger pe celălalt ecran și mai este de ajutor în multitasking/copiat text.

        (Citează)

    • nope. cum ziceam, cu mbp-ul la tv-ul samsung si cu orice la televizorul hisense nu am avut pb… numai cu legatul win – tv samsung e loterie

      LE : toate fiind pe acelasi wlan

        (Citează)

  2. E interesant cum se voteaza “cea mai buna camera” atunci cand ascunzi brandul. Sper sa devina din ce in ce mai popular Pixelul si in Romania si sa fie adus pe canale oficiale. Desi, nu pot sa zic ca vad vreo problema sa comand de pe Amazon Germania, mai ales ca primesc pachetul cu ceas cadou.

      (Citează)

    • Mie nu-mi place cum au făcut fotografiile. În primul rând, mi se pare că nu poți decide cel mai bun portret, cel mai bun night mode și astea bazat pe o singură fotografie. Mai apar și dude când faci una singură. Normal mi s-ar părea să faci măcar 3 sau 5 și să dai un scor.

      Mă uit la comparațiile lui Danny Winget, de exemplu. Unele telefoane fac portrete bune seara, dar fotografiază o vitrină iluminată și iese prost de tot. Unele distrug sursele de lumini, altele le fac halouri ciudate etc, de asta trebuie mai multe.

      Apoi, credeam că fotografiază folosind un trepied pentru repetabilitate, nu din mână. in mână, în special pe night mode sau portrait, o schimbare de câțiva centimetri a poziției poate însemna că bate altfel soarele, reflexia, părul etc. Cu toții probabil am făcut fotografii pline de lens flare sau culori șterse și apoi am refăcut-o ridicând un pic telefonul și a ieșit mult mai bine.

      Dar na, treaba lor, clasamentul lor.

      Despre Pixel se auzea că-l va aduce Vodafone oficial. În unele țări face asta. Poate în 2024 și la noi.

        (Citează)

  3. Ce imi place la Pixel si nu l-as mai schimba e certitudinea ca oricand voi scoate telefonul si voi indrepta camera catre ceva, va iesi o poza buna in 95% din situatii, mai ales cand acel ceva are 2 ani si o viteza mult mai mare decat a mea :)
    Am cochetat in 2023 cu un samsung s22 ultra vreo 2 saptamani dar nu am fost multumit de poze printre altele, asa ca m-am intors la pixelul vechi de 3 generatii.

      (Citează)

  4. Silviu:
    E interesant cum se voteaza “cea mai buna camera” atunci cand ascunzi brandul. Sper sa devina din ce in ce mai popular Pixelul si in Romania si sa fie adus pe canale oficiale. Desi, nu pot sa zic ca vad vreo problema sa comand de pe Amazon Germania, mai ales ca primesc pachetul cu ceas cadou.

    Eu am evitat exact acu un an Pixel pentru motivul ca nu e suportat direct de operatorii din RO. Adica fara VoiceOverWiFi, fara 5G. (atunci asa era, acum n-am mai verificat), dar ambele erau dealbreaker pentru mine.

      (Citează)

  5. Ariel: Eu am evitat exact acu un an Pixel pentru motivul ca nu e suportat direct de operatorii din RO. Adica fara VoiceOverWiFi, fara 5G. (atunci asa era, acum n-am mai verificat), dar ambele erau dealbreaker pentru mine.

    Acum functioneaza toate perfect – sunt la Pixel 8 Pro si sunt foarte multumit. Sincer, nu vad un motiv de schimbare de la 7 la 8 decat daca esti nebun cum am fost eu :-) Dar nu am prea multe vicii in viata, asa ca merge.
    Mie nu mi-a placut niciodata VoWiFi pentru ca pe nici un telefon nu mi se pare ca face handoverul corect – am lucrat la Orange 13 ani, deci crede-ma ca stiu despre ce vb :-)
    Am parerea mea despre motivele reale pentru care nu se va aduce Pixel oficial in Romania – cel putin la Orange, insa o sa o pastrez pentru mine.

      (Citează)

  6. a lucrat la call center.
    zi ne ce ai facut acolo. VoWiF e bun cand nu ai semnal bun in casa de la tara(unde nu se investeste-mai ales de catre Vodafone) sau in blocul comunist. Si eu stiu ce vb pt ca inca lucrez de acum 13 ani.

    Silviu: Acum functioneaza toate perfect – sunt la Pixel 8 Pro si sunt foarte multumit. Sincer, nu vad un motiv de schimbare de la 7 la 8 decat daca esti nebun cum am fost eu :-) Dar nu am prea multe vicii in viata, asa ca merge.
    Mie nu mi-a placut niciodata VoWiFi pentru ca pe nici un telefon nu mi se pare ca face handoverul corect – am lucrat la Orange 13 ani, deci crede-ma ca stiu despre ce vb :-)
    Am parerea mea despre motivele reale pentru care nu se va aduce Pixel oficial in Romania – cel putin la Orange, insa o sa o pastrez pentru mine.

      (Citează)

    • Am lucrat la departamentul curatenie :-)))) atat s-a putut :-)))

      Nu contest utilitatea VoWiFi asa cum ai scris tu, insa eu ma refeream la situatia in care esti in apel si pleci de acasa de unde ai WiFi….de cele mai multe ori ai drop-call.

        (Citează)

    • Asta asa este, de multe ori ai drop-call. Dar tot este mai bine sa ai drop-call decat sa nu ai deloc semnal cand esti in casa.

        (Citează)

    • Într-o vreme am folosit și eu VoWiFi și nu mi se părea că merge ceva mai bine, dar poate la alții a contat.

        (Citează)

  7. Se va aduce oficial în România. @silviu care este scenariul de handover? VoWifi la Volte? La csfb?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus