un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 14 ianuarie 2024

14 Jan 2024  ·

GÂNDURI  ·

30 comentarii

Chinezii nu sunt suficient de patrioți, a decretat statul. Așa că grupuri de studenți, cu steagul în mână, refac pașii pe care Xi Jinping i-a făcut în 2021 când le-a vizitat cartierul.

Ecuador este în haos. Bande înarmate fac legea, inclusiv au luat cu asalt televiziunea și au luat ostateci în timpul transmisiei live. Mafioții au evadat din închisoare. Închisorile sunt controlate de răufăcătorii închiși acolo. Țara nimănui, iar lucrurile nu stau departe de aceeași situație nici în țări vecine și în cele din America Centrală.

Un litru de apă îmbuteliată în plastic conține peste 240.000 de nanoplastice. Bucăți de plastic atât de mici încât trec prin țesuturi în sânge și circulă prin corp și ajung în celule, unde pot cauza diverse probleme.

Un penthouse de lux în Chicago, cu priveliște la boaba de fasole. Îmi place cum au îmbinat toată tehnologia modernă cu aspectul clasic al camerelor, în special în cea principală.

Să vă spălați sticlele de apă reutilizabile. Inclusiv garniturile de silicon de la capac trebuie scoase și curățat pe sub ele deoarece acolo se poate forma mucegai care vă îmbolnăvește. Au pățit-o mulți.

În multe oficii poștale din Poșta Britanică au fost identificate furturi de bani din casierii. Înțeleg că multe oficii poștale sunt de fapt subcontractori independenți ai Royal Mail, care i-a acuzat de furt și contabilitate falsă. 700 de oameni au fost acuzați de furt. Unii și-au ipotecat casele pentru a plăti banii lipsă, unii au fost condamnați la închisoare, unii s-au sinucis și din cauza acestor probleme. Și, în cele din urmă, s-a descoperit că de fapt era un bug în software-ul de gestiune.

Americanii au stat peste noapte la cozi pentru a-și cumpăra căni Stanley. Edițiile speciale se vând cu sute de dolari pe eBay. Asta este noua modă. Eu sunt fericit cu termosul meu.

NASA a reușit să deschidă capsula de material cosmic adusă de Osiris-ReX. Au construit o unealtă specială din oțel pentru a deschide cele două șuruburi blocate.

Un motiv pentru răcelile lungi din prezent: sistemul imunitar a redus turația în pandemie și apoi work from home și în general viață mai izolată, nefiind expus zilnic unor viruși care să-l țină în priză.

Ce urmează în 2024 pentru Star Wars. Fără multe seriale și filme, s-ar putea ca jocul Outlaws să fie cea mai mare lansare.

O stea uriașă, care a scăzut în intensitate luminoasă, era de fapt obturată de nori cosmici de praf. Poluare peste tot…

Hoteluri noi și inedite pentru 2024. Matca, din zona Bran, intră pe listă.

Cum arată Icon of the Seas, cel mai mare vas de croazieră. Câteva informații despre interior și cum te descurci ca pasager.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Adam Hancock (@adamsaway)

18 dolari costă meniul Big Mac la americani. Chiar și mâncarea la fast-food devine scumpă acolo.

În partea cealaltă a scalei, Porsche a recomandat posesorilor de Carrera GT să nu mai folosească deloc mașinile deoarece suspensia ar putea ceda și provoca un accident. Iar Porsche nu are nici piese de schimb și nici un calendar pentru rezolvarea situației, iar mașinile teoretic stau blocate de un an în garaje.

Pe Amazon se vând produse cu nume generate de AI — inclusiv cu erori de generare sau de descriere.

Fotografii cu tot felul de fenomene sau întâmplări inedite.

Epic Sale la Fashion Days. Și Finestore are 25% reducere la sute de produse.

    30 comentarii

  1. „Americanii au stat peste noapte la cozi pentru a-și cumpăra căni Stanley. Edițiile speciale se vând cu sute de dolari pe eBay. Asta este noua modă.”

    Când se întâlnesc marketingul inteligent și cumpărătorul mai puțin inteligent.

    „Unii și-au ipotecat casele pentru a plăti banii lipsă, unii au fost condamnați la închisoare, unii s-au sinucis și din cauza acestor probleme. Și, în cele din urmă, s-a descoperit că de fapt era un bug în software-ul de gestiune.”

    Normal ar fi să urmeze un șir mare de procese și despăgubiri.

    „sistemul imunitar a redus turația în pandemie și apoi work from home și în general viață mai izolată, nefiind expus zilnic unor viruși care să-l țină în priză.”

    Work from home te ajută să nu pierzi timp în trafic, timp cu „compania ca o familie” și asigură, în principiu, o flexibilitate a locației. Nu înseamnă să te închizi în chilia ta modernă și să ieși trimestrial.

      (Citează)

    • Peredhil: Nu înseamnă să te închizi în chilia ta modernă și să ieși trimestrial.

      asta

        (Citează)

    • Peredhil: Când se întâlnesc marketingul inteligent și cumpărătorul mai puțin inteligent.

      Cumpărătorul de ce este mai puțin inteligent? Am tot văzut părerea asta că la coadă stau doar proștii și nu o înțeleg. Dacă oamenii se simt bine cumpărându-și aia, de ce sunt mai puțini inteligenți?

      Peredhil: Work from home te ajută să nu pierzi timp în trafic, timp cu „compania ca o familie” și asigură, în principiu, o flexibilitate a locației. Nu înseamnă să te închizi în chilia ta modernă și să ieși trimestrial.

      Nu, dar contactul cu oameni este redus orice ai vrea tu să faci. Nu mai mergi cu metroul. Nu te mai întâlnești față în față cu 200 de oameni în lift și birou. Inevitabil ai mai puțin contact cu virușii și sistemul imunitar se moleșește.

        (Citează)

    • nwradu: Cumpărătorul de ce este mai puțin inteligent? Am tot văzut părerea asta că la coadă stau doar proștii și nu o înțeleg. Dacă oamenii se simt bine cumpărându-și aia, de ce sunt mai puțini inteligenți?

      Păi, să vedem. Înghesuitul la coadă și așteptatul ca pe vremea plumbuitului? Inteligență maximă, comerțul online nu s-a inventat sau nu avem răbdare. Alegerea unui produs bazată strict pe marketing pentru care merită să pierzi timp la coada menționată? Strălucitor. Adăugăm FOMO, impresia că dacă scrie „Ala-Bala” pe o cană devine prețioasă, disponibilitatea de a schimba ghionți pentru acea cană. Rezultă, OK nu prostie, o inteligență asemănătoare cu cea a babelor ce își dau cu bastonul în cap când se oferă tigăi la promoție, sau ceva de genul. Să-i zicem, inteligență de group?

      nwradu:
      Nu, dar contactul cu oameni este redus orice ai vrea tu să faci. Nu mai mergi cu metroul. Nu te mai întâlnești față în față cu 200 de oameni în lift și birou. Inevitabil ai mai puțin contact cu virușii și sistemul imunitar se moleșește.

      Nu te împiedică nimic să mergi cu metroul sau să te întâlnești cu diverși oameni. Atât că decizi tu ( în anumite limite) când și unde, nu compania. La un concert întâlnești mai mulți oameni decât la birou, de exemplu.

        (Citează)

  2. Pentru știrea cu apa și microplasticele, știe sau folosește cineva un filtru de apă care să funcționeze optim? Fără microplastice, fără reziduri, apă să rămână cu mineralele specifice etc

      (Citează)

    • da. apa de la chiuveta din Bucuresti, ffs. e mai curata decat aerul dimprejur.

        (Citează)

    • ipo: apa de la chiuveta din Bucuresti

      si eu la fel.
      plus apa minerala la sticla (din sticla, reutilizabila, de 1litru)

        (Citează)

    • Lol daca ati vedea macar o data prin ce tevi trece apa aia, ati face hepatita instant.

        (Citează)

    • subscriu

        (Citează)

    • Dr Love: ati face hepatita instant

      exista laboratoare care testeaza potabilitatea apei de la robinetul tau.
      sau crezi ca varianta imbuteliata e 100% safe?
      cat despre filtru.. sunt si acolo discutii intregi cu pros so cons (unele chiar cu argumente valide).

      pana la urma.. fiecare alege ce si de unde bea, nu incerc sa vand nimic, dar unii ar fi surprinsi daca ar aprofunda subiectul apei.

      ps. la cum arata bucurestiul.. apa de la robinet e surprinzator de potabila.
      ps2. evident ca depinde si de zona si la fel ca la telefonia mobila.. una e media si altul e semnalul din apartamentul tau.

        (Citează)

    • Bogdan: Pentru știrea cu apa și microplasticele, știe sau folosește cineva un filtru de apă care să funcționeze optim? Fără microplastice, fără reziduri, apă să rămână cu mineralele specifice etc

      Nu știu cine ar putea certifica acest lucru despre un filtru și nu despre altul.

      Problema la PET-uri, din ce înțeleg eu, este că periodic se mai destramă plastic din sticla respectivă și rămâne în apă. Mie asta îmi spune că are legătură cu durata de timp în care apa stă în acea sticlă îmbuteliată. Dacă ai acasă un filtru de plastic (conectat la rețea sau Brita sau whatever) și rulezi rapid apa din el, poate nu apucă să se tot separe plastic. Probabil depinde și de material, PET-ul este moale. Nu este încă foarte clar înțeles fenomenul, oamenii ăia abia au măsurat plasticul din apă și atât.
      Sticla de sticlă bănuiesc că este mult mai bună.

        (Citează)

  3. Pe subiectul cu Posta Britanica, situatia actuala: dupa ce a rulat o miniserie “Mr Bates vs the Post Office” pe ITV saptamana trecuta, s-au mai pus in miscare lucrurile https://www.bbc.com/culture/article/20240112-post-office-scandal-how-a-tv-drama-shook-up-britain-in-just-a-week

      (Citează)

  4. Andrei Serbanescu

    14/01/2024 la 11:13 AM

    john2381: asta

    Asta ce?

      (Citează)

  5. Fotografii cu tot felul de fenomene sau întâmplări inedite.

    Polished coconut?

      (Citează)

    • florin: Si voi credeti ca in aia nu sunt particule de plastic si antibiotice si alte chestii? Adicaastia au descoperit dupa atatia ani de studiu pe apa plata imbuteliata, dar la ApaNova sigur au verificat la fel de riguros cu echipemente inventate in ultimii 5 ani.

      Tichia de tinichea, vă rog.

        (Citează)

  6. 439eur /noapte la Matca o camera?! FFS

      (Citează)

    • Ieftin…probabil e cu mic dejun inclus

        (Citează)

    • M-ar mira să fie atât. M-am uitat însă pe site, oamenii targetează un anumit tip de clienți, corporații, team building etc. Prețul de listă este mereu mare. Dacă intri la Radisson sau Marriott să vezi prețurile afișate la recepție, te sperii, dar nu cred că vreun client a dat vreodată atâta.

        (Citează)

  7. Bogdan:
    Pentru știrea cu apa și microplasticele, știe sau folosește cineva un filtru de apă care să funcționeze optim? Fără microplastice, fără reziduri, apă să rămână cu mineralele specifice etc

    @Dr love lol, rugina e mineral. Sper că nu respiri când intri în București.

      (Citează)

  8. Dr Love:
    Mai bine te abtii ca te faci de ras. De arsenic, plumb, fluor ai auzit?

    Mă abțin. Că te faci singur de râs.

      (Citează)

  9. Xi Jinping devine usor-usor un Kim.

      (Citează)

  10. john2381: exista laboratoare care testeaza potabilitatea apei de la robinetul tau.
    sau crezi ca varianta imbuteliata e 100% safe?
    cat despre filtru.. sunt si acolo discutii intregi cu pros so cons (unele chiar cu argumente valide).

    pana la urma.. fiecare alege ce si de unde bea, nu incerc sa vand nimic, dar unii ar fi surprinsi daca ar aprofunda subiectul apei.

    ps. la cum arata bucurestiul.. apa de la robinet e surprinzator de potabila.
    ps2. evident ca depinde si de zona si la fel ca la telefonia mobila.. una e media si altul e semnalul din apartamentul tau.

    Si voi credeti ca in aia nu sunt particule de plastic si antibiotice si alte chestii? Adica astia au descoperit dupa atatia ani de studiu pe apa plata imbuteliata, dar la ApaNova sigur au verificat la fel de riguros cu echipemente inventate in ultimii 5 ani.

      (Citează)

    • florin: Si voi credeti ca in aia nu sunt particule de plastic si antibiotice si alte chestii?

      eu nu pretind ca apa pe care o beau eu e pura.
      nici nu stiu daca imi doresc asta.
      dar chiar daca mi-as dori.. unde o gasesc?

      ps. prefer sa traiesc in lumea reala, nu intr-o bula.
      problema cu bulele e ca uneori trebuie / vrei sa iesi din ele si atunci te lovesti de punctul cu pandemia / izolarea / virusurile discutate mai sus.

        (Citează)

  11. Typo in titlu. Suntem in 2024 😊

      (Citează)

  12. Eu folosesc ceva de genul ăsta cumpărat acum 7-8 ani de pe un alt site. Ultimă oară am cumpărat consumabile acum vreo 2 ani, între timp site-ul respectiv a dispărut dar văd că cei de la filtro folosesc același consumabile.
    Probabil găsești și alții cu sisteme similare.

    https://filtro.ro/sistem-de-ultrafiltrare-filtro-uf4-clasic-4-stadii-de-filtrare-membrana-ultracapilara-de-0-02-microni

      (Citează)

  13. De curiozitate m-am uitat intr-o locatie aleatoare din USA. Pe Uber Eats meniul BM e 11.99 USD.
    https://www.ubereats.com/store/mcdonalds-7th-st-%26-i-17/nd1F46pZSUKZ2LVpJnzbdg

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus