un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Mi-am luat o sticlă de apă termos cu trei tipuri de dopuri bine gândite

12 Jul 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Mi-au luat o sticlă de apă termos și sunt super-încântat de ea. Este produsă de Wessper, care-i un producător polonez de accesorii de bucătărie, modelul ActiveMax Steeline din inox, ține băuturile calde vreo 12 ore și reci 24 de ore, vine cu trei tipuri de capace în pachet și totul mi se pare de o calitate foarte bună. Chiar mă felicit că, din mulțimea de termosuri și sticle de apă disponibile online, am ales una excelentă.

Preț: 94 de lei la eMAG, vândută de o firmă poloneză, dar livrată din depozitul eMAG. Mi-a sosit a doua zi.

De ce o sticlă de apă? Pentru că beau puțină apă ziua, dar beau mai multă dacă am lângă mine o butelcă disponibilă imediat, eventual una în care apa stă rece sau ceaiul stă cald pentru multe ore.

De asemenea, în ultimul am mi-au făcut obiceiul să plec de acasă cu o sticlă de apă la mine. Când o plimb pe Alice prin parc, când plec cu mașina să rezolv diverse treburi, când plecăm la drum lung sau scurt, iau o sticlă de apă cu mine și îmi prinde foarte bine. Chiar am făcut de multe ori asta, inclusiv cu ceaiuri sau cafea în perioada rece.

Și probabil m-am uitat prea mult la podcast-ul și clipurile Linus Tech Tips, unde tot promovează sticla lor de apă. Costă cam la fel ca aceasta, dar nu vine cu 3 capace din care să alegi. Oricum n-aș fi plătit transportul din Canada până aici, chiar dacă au design mișto. Am cumpărat o alternativă locală.

De fapt am studiat câteva magazine online și m-am oprit la acest Wessper. Am luat varianta de 700 ml. Aș fi vrut 1000 ml, mai ales că este doar cu 6 lei mai scumpă, dar mă temeam că va fi prea mare pentru cup holderul din mașină sau pentru portiera ei sau pentru purtat în rucsac.

A livrat-o eMAG. Arată ca mai jos, am luat varianta turcoaz sau ce culoare este aceasta în ochii cunoscătorilor. Are inox natur în interior și inox la filet, pereți groși, este plăcută la atingere pe exterior și cu grip bun.

Spuneam că pachetul include trei capete. Asta a contat mult în achiziție. Un capăt, un dop, este unul clasic cu filet. Se agață de gâtul sticlei cu un cordon, ca să nu cadă. Îl deșurubezi de acolo și bei din interior sau torni cu debit mare într-o cană.

A fost important pentru mine deoarece acest dop îmi permite să beau punând gura de inoxul termosului. Nu-mi place să pun gura pe plastic, cum au multe alte sticle sau căni. Mi se pare că dă apei un gust ciudat.

Un alt dop are de fapt o gură de scurgere mai mare (spout lid, cum zice străinii), cam 1,5-2 cm în diametru, prin care poți să bei direct cu debit mare. Are și un inel pătrat de care să ții termosul sau să-l agăți de o carabinieră. Gura prin care bei este astupată cu un dop mai mic, cu filet și balama. Balamaua este suficient de dură încât să nu-ți vină înapoi în cap atunci când bei din sticlă. O dai pe spate și acolo rămâne.

Întreg capacul are și un ventil prin care aerul intră înapoi în sticlă în timp ce bei apă, ca să nu fie nevoie să te joci tu din buză acolo.

Al treilea capac bănuiesc că este pentru sportivi sau mai ales bicicliști. Dopul prin care bei se ridică de la orizontală la verticală și mi-a plăcut că este bine gândit. Are un soi de mâner de care să tragi cu degetul, astfel încât poți “deschide” și “închide” dopul acela transparent cu o singură mână.

Când folosești acest capac, trebuie să-i montezi în interior un pai inclus în pachet. Practic cu acest capac poți bea fără să dai sticla peste cap, că are pai în interior.

Personal eram convins că voi folosi primul capac, cel clasic, ca să beau direct cu gura pe inox. A doua zi am montat însă capacul doi, cel cu inel, pentru că este mult mai ușor de băut astfel din sticlă atunci când stau în pat sau conduc, că nu am grija că o dau prea tare pe gât și mă fac fleașcă. Capacul clasic probabil este mai potrivit pentru cei care chiar vor musai să pună gura pe inox sau pentru cei ce folosesc sticla ca termos din care toarnă în altceva conținutul ei.

Nici eMAG și nici producătorul Wessper pe site-ul oficial nu menționează dimensiunile sticlei. Am luat-o pe cea de 700 ml cu gândul că cea de 1000 ml s-ar putea să fie prea mare pentru cup holder-ul mașinii și am ales bine. Cea de 700 încape perfect în locașul mașinii mele.

Am măsurat-o eu. Are 8 cm în diametru și o înălțime totală de 27-28 cm cu tot cu dop. Am găsit apoi pe Amazon niște cote și cea de 1000 ml se pare că are 10 cm în diametru, destul de mult pentru mașini și biciclete, dar voi știți cât spațiu aveți.

O a doua variantă pe lista mea de achiziție era sticla aceasta Kangzyuan. Are doar dop spout, dar cu sistem de blocare. În interior are un soi de filtru astfel încât poți pune și fructe în lichid. Este făcută din tritan, care ar trebui să-i dea și o oarecare rezistență. Nu este însă termoizolantă.

Am scris articolul după 8 zile de utilizare a sticlei Wessper. Mi-am cumpărat-o eu. O păstrez. 

asus s5507

    16 comentarii

  1. Imi cautam si eu o sticla de apa termos dar inca nu m-am hotarat. Cred ca o sa o comand si ma decid dupa cateva zile de folosire daca o pastrez. Multam de review.

      (Citează)

    • Numai că nu e “termos”. Nu am mai văzut de mult timp acele termos-uri cu sticlă în interior, aceea ca o oglindă. Astea de tablă se încălzesc mai repede și decât cele din plastic.

        (Citează)

  2. Interesant dopul 2, eu folosesc chestii cu dop 3 (dar nu pun paiul). Oricum, mi se pare ca pe partea de termoizolatie pentru caldura sunt prea bune. Mai pun cafele in ele cand plec undeva, si daca le inchid imediat, ma ard cu cafeaua si la cateva ore dupa.

      (Citează)

  3. Prefer totusi review la un feature Tesla decat la o sticla 🙂

      (Citează)

  4. Si eu sunt interesat de o sticla (+ 2 pentru copii) si ma gandesc la una dar e cam de 6 ori mai scumpa [1].
    Din ce zic ei nu mai ai problema cu imputitul care posibil sa fie mai mult la alea de plastic. Momentan folosim principiul mai bine luam una noua in fiecare luna de 50 de lei. Dar creste pana la urma bitcoinul si luam si de-asta :)
    Am aflat de ei de la Shark Tank [2] A convins investitorii avand cea mai mare valuation pana atunci.

    [1] https://www.livelarq.com/purification/larq-bottle-purevis-insulated-obsidian-black
    [2] https://youtu.be/_0DG9ZceKM0

      (Citează)

  5. Termos 1.5 l , parca din decathlon sau jysk….nu mai tin minte exact. 40 lei. Aluminiu full. Excelent.

      (Citează)

  6. Este pentru prima data cand aud pe cineva ca ii place gustul de inox in loc de gustul de plastic :)

    Poate nu ai baut suficient din cani de inox.

    Felicitari pentru achizitie, pare un produs grozav.

      (Citează)

  7. Cat pastreaza temperatura ceaiului? Ai termometrul ala smecher, poti face niste teste si pe partea asta.

      (Citează)

    • eu sunt mai interesat de cum se pastreaza temperatura apei reci (eventual cu niste grafice ca sa fie mai usor de citit) :)

      altfel, inteleg nevoia unui recipient (chiar si termos) pentru deplasari, dar cat de intens sa lucrezi acasa incat sa ai nevoie de asa ceva?
      si eu lucrez mult de acasa, dar alternez pozitia din scaun cu cea in picioare si cu cea in fotoliu… cu atat mai mult sa ma ridic din cand in cand sa imi iau apa proaspata.
      ce imi scapa? care e motivul pentru folosirea termosului acasa?

      cat despre recipiente reutilizabile.. avea borsec sticle de 1l (din sticla) si tare gustoasa era apa aia (spun era pentru ca am oprit temporar aprovizionarea din motiv de copil mic vs sticla).
      sunt convins ca exista variante si pt cei cu alte preferinte.

        (Citează)

  8. Unele masini au torpedou refrigerat. Si nu e o inventie recenta, e de vreo 20 de ani.
    Arunci acolo sticla cu apa si cat merge masina, apa e rece. Si dupa aceea ceva timp.
    Intelegem ca tesla inca nu are asa ceva?

      (Citează)

  9. Tot are plastic, inclusiv fundul ala e dubios.
    As vrea ceva cu sticla prin interior cum am deja, dar nu are termoizolare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus