un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 12 iulie 2023

12 Jul 2023  ·

ȘTIRI  ·

10 comentarii

Pe lângă: Hidroelectrica intră astăzi la tranzacționare pe Bursă. Ziua începe la 9:50 cu multe discursuri, inclusiv al președintelui.

Ashoka promite acțiune multă:

    10 comentarii

  1. De fapt, presedintele nu merge la listarea H2O, ca e la summit. II citeste un consilier mesajul.

      (Citează)

  2. Așteptam cu interes Nothing Phone 2 cu speranța că o să facă un upgrade semnificativ la camerale de pe spate. Din păcate nu s-a întâmplat asta, dar acum încearcă să se poziționeze ca un midrange de top la prețul de ~3200.

      (Citează)

    • pahomi:
      Așteptam cu interes Nothing Phone 2 cu speranța că o să facă un upgrade semnificativ la camerale de pe spate. Din păcate nu s-a întâmplat asta, dar acum încearcă să se poziționeze ca un midrange de top la prețul de ~3200.

      Am fost fan OnePlus si am luat si castile Nothing Ear 1 si desi imi trebuie un telefon nou nu cred ca o sa dau banii pe Nothing Phone 2.

      La pret e incadrat acum fix intre Pixel 7 si Pixel 7 Pro. Da, sunt teleoane de anu trecut dar vreau sa vad cum se comporta la teste.

        (Citează)

  3. Legat de F1, De Vries vs Ricciardo.

    Cred că lui De Vries i s-o prezentat de la început oferta ca fiind: ”Foarte bun debut la Monza cu Williams, plus că ești campion de F2 și Formula E. Dar, nu ești din academia Red Bull și ai 28 de ani – cam mult pentru un începător. Dacă începi în forță, vedem cum facem. Dacă nu, stă lumea la coadă”. Deci îmi pare rău pentru De Vries, că pare om bun, dar numerele nu-s de partea lui.

    Iar Ricciardo nu cred că ar fi acceptat să conducă cea mai proastă mașină de anul ăsta fără vreo promisiune de șansă la cea mai bună mașină. În principiu, nu cred că Red Bull l-ar da pe Perez deoparte dacă treabă. Dar cred că pe Perez o să-l macine tare gândul ăsta și-o să-l distrugă un pic mental – mai ales pentru că deja pare anxios că nu înțelege ce i se tot întâmplă de nu ajunge în Q3.

    Așadar, cred că Perez clachează; Ricciardo la Red Bull; Liam Lawson la Alpha Tauri. Alternativ: deși pare ciudat, n-ar fi exclus să ajungă Tsunoda la Red Bull, în funcție de ce rezultate o să aibă vs. Ricciardo.

      (Citează)

    • Prin vânzarea de acțiuni Hidroelectrica au mai decapitalizat puțin statul român în favoarea entităților străine. Pentru o companie care, culmea, avea profit substanțial deja, fără să aibă nevoie să strângă capital din piață. Urmarea va fi creșterea prețului curentului, pentru că fondurile de “investiții” care au băgat bani nu se satură niciodată.

        (Citează)

    • IonP:
      Prin vânzarea de acțiuni Hidroelectrica au mai decapitalizat puțin statul român în favoarea entităților străine. Pentru o companie care, culmea, avea profit substanțial deja, fără să aibă nevoie să strângă capital din piață. Urmarea va fi creșterea prețului curentului, pentru că fondurile de “investiții” care au băgat bani nu se satură niciodată.

      Sa ma corecteze cineva daca gresesc, dar din cate stiu la Bursa sunt numai actiunile detinute de Fondul Proprietatea (sub 20% din total, 80% fiind ale statului). Fondul Proprietatea are actionar statul roman prin ministerul de finante sub 6%, restul sunt investitori privati.
      Deci: despre ce vorbesti?

        (Citează)

    • IonP s-a uitat prea mult pe RomaniaTV, de acolo concluzia lui ca ne fura strainii tara…
      Actiunile tranzactionate pe BVB sunt ale lui FP (Fondul Propietatea, adica pilonul 2 de pensii). Statul nu si-a vandut nicio actiune.

        (Citează)

    • 1. Fact check: nu platim cl mai scump curent electric din Europa. Uite aici statistica pe 2022, suntem un pic de tot sub media UE. De atunci in RO a ramas plafonat pentru casnici, si in alte tari probabil a mai crescut sau s-au mai eliminat din compensari
      https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Electricity_price_statistics

      2. Intelege ca niste actionari retail care impreuna au 20% nu pot determina politica de preturi a companiei. Statul, care detine 80%, a impus pretul in asa fel incat sa faca echilibristica intre accesibilitatea pentru populatie si profitul companiei, profit care va fi acum extras prin dividende tot de catre stat. Deci puteau sa puna un pret mai mic, dar le-ar fi afectat incasarile la buget, deci mai putini bani de furat. Nu americanii ti-au marit pretul energiei, ci pensionarii speciali.

        (Citează)

  4. Isi vor recupera aia televizoarele facute praf, in cazul ca le mai recupereaza, gasesc romanii metode sa ii fenteze.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus