un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

eBay a avut șefi deosebit de idioți

12 Jan 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Record mondial, probabil.

Un cuplu din SUA a publicat un newsletter critic la adresa eBay despre un proces al companiei cu Amazon. Cuplul respectiv se pare că avea un newsletter despre eCommerce.

CEO-ul eBay de atunci i-a trimis unui alt director un mesaj care spunea: “Dacă o vei distruge vreodată…acum este momentul”. Mesajul a ajuns la directorul de securitate al eBay, care a răspuns cu “Este un troll părtinitor care trebuie să fie oprit”, deși versiunea originală sună mai rău: “biased troll who needs to get BURNED DOWN”. Citatele sunt din documente de la tribunal.

Și eBay a început o campanie împotriva acelui cuplu, care a inclus:

 • amenințări online
 • trimis angajați să le supravegheze casa
 • livrarea de pachete care au inclus păianjeni și gândaci vii, o mască însângerată de porc și o carte despre cum să-ți revii după moartea soțului sau soției.

Și na, cuplul respectiv s-a dus la poliție și la agențiile federale. CEO-ul eBay a demisionat între timp și n-a fost acuzat în acest caz. Directorul de securitate, încă un manager de top și alți doi angajați au primit pedepse cu închisoarea. Alți doi angajați eBay au primit fără închisoare. Compania a primit o amendă de 3 milioane de dolari, care înțeleg că este maximul permis de lege.

Vă vine să credeți că a existat așa ceva?

sursa: Gizmodo.

  5 comentarii

 1. Oricat am fi fost de inoculati de mici ca aceste entitati juridice sunt altceva decat o adunatura de oameni si interesele lor, pana la urma asta sunt firmele. Sunt doar niste oameni care au drept paravan o ORGANIZATIE, o CORPORATIE o dr*cu sa le ia.
  In spate este tot un om care face caca ca noi toti dar are pretentia sa fie deasupra tuturor doar ca are cata organizatia drept paravan.

    (Citează)

  • Shumi: ca aceste entitati juridice sunt altceva decat o adunatura de oameni si interesele lor, pana la urma asta sunt firmele. Sunt doar niste oameni care au drept paravan o ORGANIZATIE, o CORPORATIE o dr*cu sa le ia.

   De asta există reguli și manual de comunicare și departamente de compliance și de PR și de quality assurance și multe alte mecanisme implementate ca să nu fie posibile treburi din astea.

     (Citează)

 2. Altceva mă miră: faptele din 2019, sentința în 2022.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus