un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La mulți ani de 1 Decembrie (și câteva idei de petrecut timpul)

1 Dec 2023  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

La mulți ani tuturor românilor! Să vă bucurați de o țară frumoasă și să fiți tot mai mândri că sunteți români!

Nu mai zic că de acum se deschide oficial sezonul de sărbători de iarnă, decorațiuni și colinde și filme de Crăciun. Este o perioadă care nouă ne place mult și sper să vă bucurați și voi de ea.

Dacă ați ales să nu stați în înghesuială pe la munte și stați în București, nu cred că este cazul să vă zic de parada militară. Este amuzantă pentru copii, opresc tancurile pe Kiseleff și copiii se urcă pe ele, trec avioane pe deasupra. Începe la ora 11.

Dincolo de asta, o mulțime de muzee pot fi vizitate gratuit de 1 decembrie. Găsiți lista lor aici.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției a fost deschis ieri seară (cum arată), când s-au aprins și luminile de Crăciun în București. Puteți să-l vizitați pe acela, este cu roată uriașă și carusel și căsuțe de meșteșugari și vin fiert scump. Puteți face și o plimbare prin centru pe seară când se aprind luminile, de obicei este cel mai spectaculos între Romană și Unirii.

 

    14 comentarii

  1. Un articol la care s a lucrat mult.

      (Citează)

  2. La multi ani, romani si Romania! Propun o petrecere la targul de Craciun, pare la fel de interesant ca in anii trecuti, cu gherete cu mancare execrabila la suprapret, dupa care ziua incheiata apoteotic la Catedrala Neamului, nu uitati sa donati! Si un mars pro-Palestina mai pe seara.

      (Citează)

  3. Dr Love:
    Un articol la care s a lucrat mult.

    Un comentariu la care s-a gândit mult.

      (Citează)

  4. Cea mai mare parada militara, asa se laudau. Ciudat, ca intr-o perioada in care se iau masuri de reducere a cheltuielilor publice, sa se faca atata risipa inutila.
    Despre targurile de craciun, aceleasi tarabe cu kkturi scumpe. Macar imprejurimile sa fie atractive, ca de ex in budapesta sau viena, unde mai vezi cate o cladire faina.

      (Citează)

  5. La mulți ani, tuturor!

      (Citează)

  6. Robert, nu stiu daca ai fost prin budapesta, dar eu taman m-am intors ieri d-acolo. Am stat de duminica pana ieri. 4 nopti. La iesire din tara am stat vreo 15 min (pe la turnu, ca la nadlac se duc toti ca turbatii). La intoarcere am trecut in 5 min. Da, asa e, la nadlac este omor. Dar daca mergi cu turma, asa patesti.
    La budapesta am avut inchiriat un apartament de 2 camere cu parcare subterana, la 220 euro ptr 4 nopti. Apartament cu tot ce ai nevoie. La 4 statii de metrou de zona zero. Gen 20 min. Iar metroul era la 5 min de cazare. Si metrou si tramvai si autobuze. Si toate vin la secunda.
    In targurile de craciun (ca-s mai multe) preturile ca si la noi, adica mari, capcane ptr turisti gen. Dar, daca te duceai la 50 m pa stradute de langa, gaseai kurtos la 800 forinti. La targ era 2000. Tot oleaca mai pe langa gaseai restaurante unde mancai mai ieftin ca la noi. Gen 14500 forinti 2 persoane, mancare de bubuiai cu tot cu desert, cu tot cu bautura (3 beri + 1 ceai + 1 suc). De ex Frici Papa. Asta e doar un ex ca erau mai multe.
    Bucuresti e un oras scump si urat.

      (Citează)

    • Sunt efectiv acelasi preturi si in Bucuresti. Sa mor de nu deveniti obositori cu Budapesta, toti ati luat lumina de acolo?. Mutati-va in plm in tara dictatorului daca va place asa mult :))

      PS. Mai sunt si alte mii de orase mult mai frumoase in Europa, mai incercati si voi alceva.

        (Citează)

    • Budapesta e cel mai la indemana oras vestic ptr romani. Daca vrei iti povestesc si despre celelalte capitale vestice. Si nujtu ce dictatura e acolo, da’ stiu ca e un oras fain care geme de turisti. Un oras in care lucrurile functioneaza. Macar de-ar fi si-n buc pe jumate. Dureros, dar adevarat.

        (Citează)

    • Plus o centură cu vreo 4 benzi pe sens la care bucureștenii nici nu visează. De ce aș fi mândru că sunt român? Efectiv într-o țară in care marea majoritate votează aceeași securiști si neocomunisti, unde șpaga este cea mai importantă sursă de venit pentru politicieni, funcționari publici, polițiști, judecători, medici si alte categorii de bugetari, unde e plin de nesimțiți lipsiți de educatie, unde cocalareala este considerată o virtute, dă-mi voie să nu fiu mândru că sunt român. Asta este, nu ne putem alege locul nașterii, dar putem alege să nu ne identificam cu toți mârlanii care populează aceste meleaguri. Evident, plaiurile nu au vreo vină.

        (Citează)

    • Oras fain care geme de turisti e si Bucurestiul, doar ca sunteti prea schimonositi de complexe ca sa vedeti asta.

        (Citează)

  7. Risipa de timp si de bani.

      (Citează)

  8. Gaelex:
    Risipa de timp si de bani.

    It ist?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus