un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iată trailerul pentru Grand Theft Auto 6

5 Dec 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

37 comentarii

Trailerul pentru GTA 6 a fost lansat astăzi. Jocul apare în 2025 pe console PS5 și Xbox One X/S. N-au anunțat nimic de versiunea de PC, deci probabil va fi lansată mai târziu, poate 2026, cum s-a întâmplat și cu jocul anterior:

Grand Theft Auto VI are loc în statul Leonida, în străzile cu neoane ale Vice City și dincolo de ele, într-o evoluție masivă și captivantă a seriei Grand Theft Auto până acum.

 

Probabil va fi cel mai vizionat trailer de joc din toate timpurile. Are 42 milioane views în 7 ore. Probabil va depăși trailerul multor filme AAA(AA…) de Hollywood. Dacă Rockstar pune publicitate pe acest clip, ar putea câștiga câteva milioane de dolari.

Ca să înțelegeți de ce seria GTA este atât de titrată, nu-i vorba doar că GTA 3 și Vice City au fost jocuri emblematice, memorabile din copilăria multor oameni.

Cel mai recent din serie, GTA 5, a avut încasări de 800 de milioane de dolari în prima zi și de 1 miliard de dolari în primele 3 zile de la lansare. Sunt cifre ca pentru filme de nivel Star Wars, dar pe toată durata cât au stat în cinema.

Și uitați încă niște date uimitoare apropo de încasările de mai sus: GTA 5 s-a lansat în 2013 doar pe PS3 și Xbox360, în 2014 pe PS4 și Xbox One și abia în 2015 pe PC-uri cu Windows.

În prezent este al doilea cel mai vândut joc din istorie cu peste 190 de milioane de copii vândute și 8 miliarde de dolari încasări. Componenta online este oferită gratuit, din câte țin minte, dar Rockstar a declarat cândva că microtranzacțiile opționale din GTA Online sunt cel mai mare generator de venituri pentru companie.

Ștacheta este foarte sus. Rămâne de văzut dacă GTA 6 va sparge astfel de recorduri. Chiar dacă nu o va face, tot vorbim de un joc de miliarde de dolari.

    37 comentarii

  1. Care sursa indică GTA ca fiind al 2-lea joc? Eu găsesc altceva…

    1. Minecraft
    2. Tetris
    3. Grand Theft Auto V
    4. Wii Sports
    5. PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)
    6. Super Mario Bros.
    7. Mario Kart 8 Deluxe
    8. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
    9. Red Dead Redemption 2
    10. Pokémon Red/Green/Blue/Yellow

      (Citează)

  2. Nu m-a convins. Nu imi place zona Miami, in Vice City a fost faina ca nu stiam si restul Americii, mic copil fiind. Dar acum… sunt atatea zone ce puteau fi incluse in joc… Iar intreaga idee de tip si tipa care sunt ex-puscariasi si revin in lume… it’s a no for me. Grafica pare GTA V deci, nici acolo nu e cine stie ce minune. 10 ani de asteptare pentru o harta mai mare intr-un oras semi-cool si o poveste banala.

      (Citează)

  3. Imi place. Din trailer pare ca nu si-a pierdut “edge-ul”, dar ramane de vazut. 2025 pare destul de departe… sper sa nu apara amanari, asa cum a fost cu RDR2.

      (Citează)

  4. Din trailer nu prea pare joc pentru oameni albi.

      (Citează)

    • De GTA San Andreas ai auzit?

        (Citează)

    • Tu ce crezi?

        (Citează)

    • Că probabil nu, dacă există jocuri pentru albi și pentru negri. Inclusiv această precizare mă face să te trec în categoria de dubios.

        (Citează)

    • Crezi greșit. Există, da.
      Un joc cu unii care plimbă un inel până în Mordor să-l distrugă și se bat cu tofelu’ până acolo poate fi un joc de albi. Un alt joc cu unii care folosesc ghiulu’ să dea țeapă pe autostradă, nu mi se pare, deși unii-l joacă. Gen tu te bagi? Cam așa și cu San Andreas / GTA. Am jucat jocul ăla și pentru vârsta aia era amuzant de efecte speciale și vitejie. Povestea? Meh.
      Și nu îmi pasă la ce categorie ”mă treci” tu, că nu depind de ea în vreun fel.

        (Citează)

    • Nici pe mine nu mă interesează de tine prea mult, îți dai seama. Ești doar un dubios pe internet care clasifică jocurile într-un mod și mai dubios. Nu cumva să ducă un negru inelul în Mordor, pentru că se știe că fantezia lui Tolkien era doar pentru albi.

      Îți urez mult spor la jucat jocuri de albi, lol.

        (Citează)

    • Nici pe mine nu mă interesează de tine prea mult, îți dai seama.

      Ba, dimpotrivă, te-ai grăbit să-mi spui că ”mă treci” la – ca și cum te-a intrebat cineva ceva de mine.

      Nu înțelegi nimic. Nu e vorba că ”nu cumva să ducă” , e vorba că nu-l duce mai departe de amanet, pe care-l jefuiește. Și audiența aplaudă.

      se știe că fantezia lui Tolkien era doar pentru albi.

      Nu pentru. Despre. Si oricine se identifică, nu cu culoarea, ci cu mesajul.
      La fel și GTA. Nu te oprește nimeni să-l joci sau să ai fantezii cu spart mașini și jefuit magazine, că nu fac verificare facială la culoare, ci doar la vârstă.

        (Citează)

    • Si eu care credeam ca Stapanul Inelelor este despre niste creaturi mitice. Bine ca m-a lamurit catalinx ca e de fapt despre niste albi.

        (Citează)

    • @Ella: Bine că nu credeai că e despre inele.
      Povestea este despre lupta binelui și a raului, despre pericolul puterii, despre anti-misiune ( împiedicarea questului cuiva ) , ai motive creștine, etc. Nu neapărat despre jefuit magazine, mașini și boschetăreală generalizată și glorificată, in general.

      Important e cine se identifică cu astea. Nu este niciun filtru impus de autori. Nici la GTA. Dar influența culturală e evidentă, iar audiența se pliază.

      @Razvan. M-aș mira să știi ce înseamnă cuvântul fără să cauți pe google.
      Dacă știai de la bun început nu te ajuta la nimic, că eu mi-am scris aici părerea despre jocul ăsta, nu-s preocupat cu privire la ce te roade pe tine să știi despre mine. Când o să te faci mare și o să fii singur în cameră, fără nevoia de a te pretinde, o să înțelegi despre ce e vorba .

        (Citează)

    • Catalinx: Ba, dimpotrivă, te-ai grăbit să-mi spui că ”mă treci” la – ca și cum te-a intrebat cineva ceva de mine.

      Nu înțelegi nimic. Nu e vorba că ”nu cumva să ducă” , e vorba că nu-l duce mai departe de amanet, pe care-l jefuiește. Și audiența aplaudă.

      Nu pentru. Despre. Si oricine se identifică, nu cu culoarea, ci cu mesajul.
      La fel și GTA. Nu te oprește nimeni să-l joci sau să ai fantezii cu spart mașini și jefuit magazine, că nu facverificare facială la culoare, ci doar la vârstă.

      Ești prăjit. Dacă știam de la bun început, te întrebam ce mai vezi tu în alb și negru. Ce ai vrea tu să spui acolo doar o minte sub influența substanțelor psihoactive ar putea știi.

        (Citează)

    • martorii lu ben shapiro.. sunt peste tot mai ceva ca ai lu iehova…

        (Citează)

    • Nu-l cunosc personal pe Catalinx, nici pe tine. Dar despre el știu suficient de mult despre cum și ce scrie și pot să te asigur că greșești grav dacă îl asociezi cu un “dubios”.

      Aș putea și eu să te fac prost, fără a te cunoaște. Aș putea, dar nu o fac, dacă sesizezi nuanța.

      Atacă o idee, nu pe cel care a enunțat-o.

        (Citează)

    • da, e vasile ala care umple cartuse de imprimanta as a service in timp ce iti explica ca laptopul lui de 1000 de lei si flagshipu lui asus ie bune ca el e chitra si ca restu nu face banii domle… clar un om care merita ascultat cu piosenie 🫡

        (Citează)

    • Dimpotrivă, nu consider că am autoritate pe subiect și mi se pare rezonabil ca dacă ai o părere contrară să o combați pe a mea cu argumentele tale .

      Chiar prefer să crezi că sunt Vasile care umple cartușele ( ar fi o realizare că nu prea mă pricep la astea și trebuie să plătesc pe cineva ) și să discuți cu mine complexat de superioritate, imaginandu-ți că sunt cât ai tu nevoie de inferior și sărac că să îți găsești ideile, pentru că unii oameni se simt timorați dacă ni le măsurăm pe masă profesional sau economic.

      Din păcate e o pierdere de vreme întrucât argumentul tău se oprește la faptul că îți imaginezi că am un job modest, care nu are nicio valoare. Pot fi cocalar, dar nu îmi servește la nimic, ce job am și ce bani am nu au nicio relevanță. Dacă crezi că au, s-ar putea să nu prea am cu cine discuta, că nu știu dacă își permit prea mulți să își umple cartușele la mine.

      Nu știu ce știi nici vis a vis de laptopurile mele de 1000 de lei, că nici când eram tânăr și sărac nu am găsit sub 2500, iar de mai bine de 10 ani costă ceva mai mult , nu găsesc sub 10,000 dacă nu e sezon de reduceri .

      Iar de flagshipul lui Asus ( presupun că vorbești de telefoane, că laptop de la ei nu am avut vreodată) , cred că ai înțeles ce-ai vrut tu din spus eu . Adică asta:

      “sunt mulțumit de el, deși nu a fost vreodată cel mai bun la ceva – dar știe unele lucruri pe care altele nu le știu și au baterii relativ mari.

      Și nu e că sunt zgârcit ( da, sunt) , nu e că restul nu fac banii – nu e treaba mea daca fac banii sau nu, eu fac bani să cumpar un flagship de la restul la fiecare două zile și să nu mor de foame pentru asta, dacă atâta minte aș avea in cap. Este fix ce am spus mai sus.

      Dacă vreau telefon cu jack de căști, loc de două simuri, card de memorie și baterie decentă, mie nu îmi pasă că Samsung sau iPhone fac poze mai bine, sau că arată mai bine, sau că au căști Bluetooth blană, sau cloud ieftin. Asta nu înseamnă că musai Asus face un telefon mai bun ( nu face!) , dar este mai aproape de ce îmi trebuie mie. Nu e că nu am 1000 de euro ( deși nu mă grăbesc să îi cheltuiesc pe un telefon ) – chit că unii care și-l cumpără irosesc munca lor pe mult mai mult timp decât mine, nici nu ai idee, este că nu găsesc motivul pentru care aș cheltui mai mulți bani pentru un produs care îmi oferă mai puțin decât vreau eu, în ideea ca e mai bun la alte chestii care mie-mi folosesc marginal – gen cele mai mișto Emoji.

      Și nici nu mă aștept să fii de acord cu mine sau logica mea. Eu am expus raționamentul. Dacă vezi ceva greșit și te preocupă cât să îl ataci, bagă mare. Dar tot ce faci e să te poticnești in whataboutisme ieftine.

        (Citează)

    • Holy wall of text batman… i stand corrected… not.. practic mi‘ai rescris comentul cu mai multe cuvinte… erai bun la romana nu? 🤪

        (Citează)

    • Nu în mod special, doar că #pevremeamea #sefăceacarte, iar 500 de cuvinte erau considerate un rezumat succint, nu ”wall of text”, și nu cerea mare efort la citire, deși pentru tine e, dacă din text înțelegi tot ideile tale. Totuși, nu pot să nu apreciez că tu excelezi la a debita considerabil prostii într-un număr redus de cuvinte.
      Slab, foarte slab – cred că cu Vasile care umple cartușe aveam mai multe de discutat.

        (Citează)

    • #pevremeamea #sefăceacarte cu cometarii copy paste din carte lu ma’sa lu’ Mircea Badea. 500 de cuvinte de umplutura… forma fara fond

        (Citează)

    • Perfect de acord. Nu stiu cine este doamna, nici cartea cu pricina, dar modelul e corect. Chiar și așa măcar oamenii puteau citi și înțelege 500 de cuvinte – era banal. Acuma este ”wall of text”.

        (Citează)

    • pai e wall of text – mi-ai rescris ideile in 100 de paragrafe ca sa spui in plus doar ca nu umplii cartuse si sa flexezi un pic ca faci un iphone la 2 zile…

      gg.. vrei nota 10 si o mangaiere pe cap acum?

        (Citează)

    • Din păcate atât ai putut pricepe tu din 500 de cuvinte. Îmi e clar că-s prea multe pentru tine, din moment ce faci un caz din asta. Însă e nevoie de mai multe, că oricum nu înțelegi nici puține.

      Ce ți-am spus și am dovedit, nu doar argumentat , cu poze e că nu am laptopturi la 1000 de lei – nici nu cred că știu cum arată alea, că n-am zis că telefoanele Asus ar fi bune, necum că restul nu ar face banii – toate astea sunt doar în imaginația ta. Am dovedit cu citat.

      Singurul lucru pe care nu l-am probat și ți-am explicat de ce, e că nu sunt cine crezi tu, Vasile de la imprimante, dar poți crede asta dacă te ajută.

      Deci, cu excepția a cine sunt eu, că aia nu e important, ți-am demonstrat cu probe că tot comentariul tău anterior a fost fals.

      Și ți-am atras atenția că tot ceea ce faci este să expui o părere greșită despre cine sunt eu ( lucru care e irelevant) și mai ales despre ceea ce am spus, nimic despre idea menționată în topic, anume pentru a dovedi că nu înțelegi, sau nu reții ce spun – prea multe cuvinte, probabil.
      Practic, mai mult decât Răzvan, și tu ai o problemă cu mine, aparte de ceea ce spun, că-i evident că nu poți înțelege ce spun. Măcar, Răzvan , așa cum a putut el a menționat că nu e de acord cu idea, dreptul lui, si că mă clasifică el cumva, presupun că-i folosește să știu eu asta.

      Tu doar îți adâncești neînțelegerea, afirmând că în cele 500 de cuvinte eu am repetat ideile tale, false. Nici măcar una.

      Să-ți mai dau o idee. Spre deosebire de tine, eu nu știu și nu trebuie să știu cine ești, nu știu și nu trebuie să știu cât costă calculatoarele tale, tot ce știu și e suficient e că a-ți răspunde e o pierdere de vreme și un act de caritate inutil din partea mea, că nu ai nimic de învățat , iar asta ar fi putut fi in avantajul meu, dar nu e, căci sunt și oameni peste nivelul meu, pe care trebuie să-i ascult eu. Dar tu nu ești nici acela și nu ai nici nimic de oferit, adică să spui ceva din care să învăț eu eu ceva.

      Previzibil de la un om pentru care 500 de cuvinte e prea mult.

        (Citează)

    • ah, tu chiar crezi legit ca mi-am format parerea aia din cele 2 3 5 comments de aici si o poza??? 🤔

      ain’t that cute, but it’s wrong….

        (Citează)

    • Întrebarea e din nou fără sens din moment ce deja ai răspunsul la ea in textul de mai sus. Evident că nu, ci din imaginația proprie.

        (Citează)

  5. Pare a fi ceva in genul Natural born killers cu caractere male/female, cred ca o sa fie o misiune care reproduce ultimele scene din film.

      (Citează)

  6. a ajuns woke-ul si in jocuri, grasi negri, femei puternice care stiu ele cum se face…come on people

      (Citează)

    • Faptul că GTA este o serie ce exagerează vremurile prezente – mai ales prin GTA V – pare că nu e de interes pentru tine.

        (Citează)

    • woke-ul in jocuri a ajuns de muuulta vreme .. de multe ori se ia la bataie cu ala din netflix .. gta ul asta este woke si nu este woke in acelasi timp.. :D

        (Citează)

  7. Plin netul de retardați, dacă până și Rockstar e woke pentru voi. Daca ai fost vreodată în Florida arata fix cum e in trailer, dar poate tu ești mai panseluță și vrei să îți ferească ochii Rockstar să nu vezi un gras in joc, ce sa zic

      (Citează)

  8. Vreți exemplu de joc wokăit mizerabil în ultimii ani? WoW. Câteva exemple valabile acum doi ani, când am pus punct.
    * dragon care a avut avatar humanoid femelă (gnom) de la începutul jocului e de fapt mascul, care a decis să se transforme (mai erau caractere trans, adăugate noi, ok)
    * un caracter fustangiu e de fapt bisexual în următorul expansion pack și într-o relație cu alt caracter prezent de la începutul jocului și care din senin iese din dulap ca gay (existau cupluri gay și înainte, subliniez chestiile modificate forțat și retroactiv, de dragul incluziunii)
    * două locații de tip harem în două instanțe datând din 2007 devin populate pe jumătate de bărbați (oameni și elfi) în fuste, pentru egalitate
    * în același timp picturi prezentând un fel de cadână sunt înlocuite cu fructe
    * cutscene conținând cuvântul b*tch (cenzurez, că filtrele lui Radu sunt dubioase și nu știi cum intri în moderare, și te mai scoate Hristos la a doua venire) modificată pentru a proteja sensibilitățile
    * elfi ce erau albi de la începutul jocului brusc pot fi negri (de menționat că erau și elfi purpurii, albaștri, ăștia de zic erau high elves/blood elves)
    *dwarfi ce erau albi de la începutul jocului brusc pot fi negri (deși sunt definiți ca deosebiți de rudele lor, Dark Iron Dwarves, ce pot fi aleși și ei drept avatar) asta în condițiile în care oamenii și alte rase puteau fi, normal, negri de la începuturi, deci nu era cumva un deficit de rase de altă culoare decât cea albă

    Asta așa, din ce-mi amintesc, nu vorbim de masacrarea poveștii/ poveștilor retroactiv și alte minuni, că-s alte treburi. Doar incluziuni forțate și tokenisme. Când te apuci să altoiești tâmpenii contemporane pe un univers fantasy doar ca să fie, n-ai cum să obții ceva bun.

      (Citează)

    • indiferent de ce iti zice tie critical drinkeru, stii ca nu te obliga nimeni sa marci banu si sa te joci nu ?

        (Citează)

    • Mulțumesc de sfat. Credeam că e suficient de clară exprimarea „când am pus punct”, aparent nu. Bine wokismele de doi bani au fost doar un factor, nu singurul.

        (Citează)

    • Ai pus asa de mult punct ca te mai roade pb la 2+ ani dupa aia

        (Citează)

    • E un exemplu destul de relevant pentru discuție. Un joc bun, sabotat și de schimbări idioate inspirate de idei contemporane. Deși, în mod amuzant, ideea de la care se pornise, GTA=woke, mi se pare nefondată, în special datorită faptului că jocul respectiv e încadrat într-o perioadă ce reflectă atmosfera curentă.

      Ca să folosesc un alt exemplu, în GoT există personaje de culoare sau gay care se încadrează foarte bine. Dar dacă, să zicem, Sam Tarly sau Jorah Mormont ar fi fost negri, ca să existe o cotă, sau Baelish ieșea din dulap și-și declara iubirea pentru Kevan Lannister, era o porcărie datorată influențelor externe universului ficțional.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus