un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Door Kickers 2 parcă este făcut special pentru mine

9 Dec 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Sunt dezamăgit de mine pentru că n-am știut de jocul Door Kickers 2. Este lansat în 2020 și este un joc tactic stil X-Com, dar cum mai realist decât X-Com.

În Door Kickers 2 te simți ca echipa SEALS care s-a dus după Osama. Ai o echipă de commando care are o misiune (ostateci, bombe, extras ținte importante etc) și tu vezi clădirea de sus și planifici în detaliu misiunea.

Îi echipezi cu arme și accesorii reale. Contează câmpul vizual. Ai multiple metode de a da buzna în următoarea cameră, dar important este ca un coechipier să-l acopere pe altul și poate să dai un flashbang întâi.

Poți controla fiecare om în parte, îi dai waypointuri de mișcare și încotro să fie orientat cu arma în acest timp, ca să poată reacționa imediat la inamici. Parcă este Counter-Strike văzut de sus, doar că poți pune pauza și da ordine oricând vrei tu.

Mie mi-au plăcut mult jocurile de strategie și tactică, iar unul super-realist (contează inclusiv tipul ușilor, dacă se poate trage prin ele șamd) îl voi juca cu plăcere.

 

Partea și mai bună? Este făcut de români. Killhouse Games sunt prezentați pe Steam ca fiind un “Independent gamedev studio in Bucharest, Romania. Ex-Ubisoft/EA devs. We build hardcore games for the 21st century.”

L-am cumpărat în clipa 2.

Uitați clipul de pe YouTube pe care algoritmul mi l-a scos în față și care m-a făcut să cumpăr jocul:

    14 comentarii

  1. Toate joculetele par facute pt tine, nu doar asta.

      (Citează)

  2. Salut. Recomand si primul Door Kickers. Running with rifles s-ar putea sa iti placa, nu e chiar in acelasi stil, dar presupune ceva strategie.

      (Citează)

  3. Nu prea are legatura cu XCOM. Ala e turn based, cu movement si action points. Asta e mai degraba real time tactics cu pauza.

    Din acelasi gen (mascati la interventie) recomand SWAT 4 (vechi dar bun) si succesorul lui spiritual, Ready or Not, care e inca in early access.

      (Citează)

  4. Un alt joc făcut de un mic studio din România este https://store.steampowered.com/app/914020/Gibbous___A_Cthulhu_Adventure/

    E super fain dacă îți plac jocurile gen Monkey Island.

    Lucrează și la unul nou: https://store.steampowered.com/app/1685870/NearMage/

      (Citează)

  5. @Radu, în acest caz îți recomand seria Commandos, începând cu Behind Enemy Lines.

      (Citează)

  6. Hotline Miami daca vrei o experienta 🤭

      (Citează)

  7. Eu unul m-am apucat de vreo doua zile de Mafia 2 :))

      (Citează)

  8. Aliens Dark Descent, apărut anul acesta e la fel, jucat și e foarte bun.

    Shadow gambit the cursed crew e altul, la fel recomand. Băieții sunt specialiști în așa ceva, dar din păcate au ales să închidă studioul.

      (Citează)

  9. Și Synthetik 1 și 2, tot pe Steam, merită

      (Citează)

  10. Door Kickers: Action Squad

    asta e aur curat.
    senzational joc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus