un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 3 decembrie 2023

3 Dec 2023  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Despre Henry Kissinger. Unul dintre cei mai celebri demnitari din SUA a murit zilele trecute la 100 de ani. Omul a fost implicat în toată politica SUA din ultimii 60 de ani, inclusiv Vietnam, China, Israel, America de Sud și cam orice altceva. Și iată-l și în fotografii cu toți liderii lumii din câteva decenii.

Hitler, Stalin, Trotsky, Tito, Freud și Franz Ferdinand erau cu toții în Viena în 1913. Poate s-au și întâlnit, având în vedere că erau câteva cafenele în care se adunau oamenii interesați de politica vremurilor.

A murit cea mai bătrână femeie din România. Mă întristează astfel de știri atunci când aflu că unele femei erau văduve de 30-40 de ani. În acest caz, de 80 de ani! Aproape un veac de singurătate.

Viața surorii unui mass shooter din SUA. “O altă prietenă a sunat-o și i-a spus că a avut loc un atac la liceul Thurston, unde mergea Kristin și unde fratele ei, Kip, era în clasa a noua. “E Kip rănit?” a întrebat ea. Nu a primit răspuns. Apoi, un al treilea prieten a telefonat și a spus ce nimeni altcineva nu voia să spună: Kip era cel care deschisese focul la Thurston. După cum avea să afle mai târziu Kristin, el omorâse doi elevi și rănise alți douăzeci și cinci.” Plus pe părinții lor. Acum ar fi un shooting minor, dar puteți citi cum acest eveniment a schimbat viața respectivei femei.

Istoria francizei Stargate. Nu istoria universului din filme și seriale, ci cum au fost produse acestea, bugete, interese, spin-off-uri.

ANAT se plânge că avertismentele de călătorie ale MAE induc temeri exagerate călătorilor. Ceea ce probabil este adevărat, că sunt diferențe între a călători în stațiunile turistice versus cine știe ce zone mai obscure sau disputate ale respectivelor țări.

Despre Barry Gibb de la Bee Gees, care a scris mai multe cântece hit decât oricine altcineva.

McDonald’s face fine tuning la rețeta de Big Mac. Vor să-l facă mai puțin uscat. Ca utilizator vechi de Big Mac, sunt de acord.

Economia Chinei încetinește și au diverse probleme financiare. Xi Jinping a vizitat Shanghai pentru prima oară în 3 ani, deși este un centru financiar important al țării.

Top 10 cărți din 2023 după New York Times. Și 100 cărți notabile ale acestui an.

A apărut calendarul Pirelli 2024.

Milioane de americani mănâncă paste fără gluten, eventual făcute din diverse legume, pentru că sunt mai sănătoase.

Suedia se confruntă cu un val de violență și bande criminale. A ajuns a doua țară din Europa ca mortalitate legată de arme de foc, după Albania.

Logan Sargeant a fost confirmat de Williams și pentru sezonul următor. Toate echipele au piloții deja stabiliți acum.

Imagini de la parada militară. Au fost expuse și sisteme Patriot și Himars.

Cocktailuri de sezon. Vreau și eu pahare precum cel de la Sloe Gin Sour:

Legendara navă a căpitanului Cook ar fi fost găsită lângă Rhode Island. Experții încă se ceartă pe subiect, dar indiciile par să se potrivească. Cook este cel care a descoperit pentru europeni Australia și alte teritorii.

Poșetă avion. Ce este un kaffiyeh.

    18 comentarii

  1. Bune articole astăzi!
    O mică greșeală, cred ca vizitat Shanghai.
    La Mac, nu-l mai face din plastic și cauciuc?

      (Citează)

  2. Dan.S:
    Bune articole astăzi!
    O mică greșeală, cred ca vizitat Shanghai.
    La Mac, nu-l mai face din plastic și cauciuc?

    Exact.

      (Citează)

  3. Ce generatie de snowfkakes, frate! Nimeni nu voia sa ii spuna ca frac-su e cretinul care impusca in scoala. Let me guess…nu voiau sa ii raneasca sentimentele. Si chiar ar fi putut sa nu afle niciodata vestea si astfel sa fie ferita de greutatile vietii. Omfg.

      (Citează)

  4. Despre valul de violență din Suedia, mă duce cu gândul la declaratiile din 2017 ale lui Trump. A avut dreptate din nou. Bineînțeles presa și toti comentatorii îl ironizau.

      (Citează)

    • Stia toata lumea de asta de 15 ani cel putin, nu era nevoie sa zica trumpeta.
      Asa se intampla cand pupi pe cuc toate animalele care vin si te injunghie.

        (Citează)

    • Degeaba stia, “toata lumea” dacă nimeni nu avea curajul sau nu avea voie sa vb.

        (Citează)

    • Nici acum nu pun punctul pe i.
      Incet, mult prea incet incepe vestul sa se dezmorteasca.

        (Citează)

  5. Ultima data am mancat la mec acu ani buni. In total am calcat in mec de max vreo 4 ori. Eram prin italia, florenta parca, abia ajunsesem, trebuia sa iau niste pastile pe burta plina, am zis sa bag repede ceva, hop un mec in cale. 2 zile m-am kkt imprastiat si-am avut dureri de burta.
    Da’ la kfc v-am zis cand am mancat prima si ultima data in viata mea? La romana, acu 100 de ani. Am luat o galetusa d-aia cu aripioare sau ceva gen, am rupt dintr-una….numai sange si vinisoare d-alea negre. Dreacu le-a mai mancat si nici n-am mai intrat in mizeria aia de local d-atunci.

      (Citează)

  6. Destul de improbabil sa se fi intalnit Hitler, Stalin, Trotsky, Tito, Freud și Franz Ferdinand în Viena în 1913.
    Hitler era sarac lipit, la vremea aia, iar dupa ce-a primit o mostenire de la taxu a plecat in Munchen dupa care s-a inrolat in armata.

      (Citează)

    • Atunci s-au întâlnit restul 😄

        (Citează)

    • poate Hitler era baiatul ala care spala buzile la vreun restaurant la care serveau masa restul, de aia o distrus juma de lume, pentru ca nu-i lasasera aia bacsis suficient, dupa ce murdarisera buda, dupa prea multe scoici mancate..

        (Citează)

  7. Pana la urma ce este kaffiyeh? Un simbol al terorismului? Sau care este cauza Palestiniana mai precis in afara de dorinta exprimata de a omori israelieni?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus