un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 24 decembrie 2023

24 Dec 2023  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

De ce Crăciunul este asociat cu culorile roșu și verde. Publicitatea a schimbat lumea. De asemenea, istoria puloverelor de Crăciun este interesantă, având perioade de popularitate și de decădere.

Un cartier din Brooklyn decorează toate casele așa cum vedeți în filmele de Crăciun. Tocmai am văzut un film cu Eddie Murphy despre un cartier în care avea loc un concurs de decorat case. Așa pare și aici.

De ce pe ciocolată apare uneori un strat albicios. Este de două tipuri, grăsime sau zahăr, și ciocolata poate fi mâncată fără probleme, dar poate nu vrei să mai faci asta.

Sfaturi despre cum să-ți protejezi bagajele de mână de hoții din avioane. Asta după ce recent un hoț a furat în total vreo 30.000 de dolari într-un singur zbor din bagajele oamenilor.

Elvețienii au aproape la fel de multe arme ca și americanii, iar fiecare sat este obligat sa aibă poligon de tragere. Și totuși, nu sunt atacuri armate zilnice, ca în SUA:

Ce efect are cafeaua băută pe stomacul gol și poate ar trebui să mâncați întâi sau măcar în timp ce o beți.

Chiara Ferragni, una dintre cele mai mari vedete de pe Instagram, a fost amendată cu 1 milion de euro. Zicea că achizițiile unui tort scump vor genera și donații spre un spital de copii, dar nu era asta situația. Influenceriță a promis acum ca va dona chiar ea 1 milion spitalului.

Celine Dion a paralizat de tot. Nu-și mai poate controla mușchii.

14 șampanii bune. Vreo 4-5 se găsesc și la noi. Vă urez să le beți pe toate.

Un prizonier este “păzit” de o pisică. Achiziția Adobe x Figma explicată funny. Israel folosește bombe de 1000 de kg, care de obicei nu se lansează în zone dens populate pentru că fac distrugeri foarte mari.

Beep beep de Crăciun:

Indicii că Alzheimer ar fi produs de aceeași bacterie care provoacă și paradontoză. Una ar putea duce la cealaltă.

Cei care au avut cancer colorectal la tinerețe povestesc ce simptome au ignorat.

Aviația SUA reconstruiește aerodromul militar din insula Tinian, de unde au plecat bombardiere spre Japonia în WW2, inclusiv Enola Gay.

Biden a dat amnistie pentru utilizarea de marijuană. Nu și pentru vânzare.

O listă bună de cărți din 2023. Nici nu știam că Mark Lawrence a început o serie nouă. Voi investiga.

    3 comentarii

  1. Parodontoză. De la parodonțiu. Care înseamnă gingie. În rest, foarte bune articolele.

      (Citează)

  2. Eu beau de vreo cateva luni bulletproof coffee dimineata si e super ok pe stomacul gol. Am si scazut in greutate, nu mai simt foamea pana pe la ora 12.

      (Citează)

  3. pai nu armele omoara oameni (ele pot sta linistite in rastel), oamenii omoara oameni (iar armele sunt un mijloc pentru asta).

    si daca ne uitam la elvetia vs sua.. poate intelegem mai bine ce poate face educatia pentru noi si de ce ne e mai bine tuturor cand ne educam cu totii, nu cand ne dorim sa moara capra vecinului.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus