un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Crăciun fericit și sărbători frumoase!

25 Dec 2023  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Într-un oraș din Peru, în ziua de Crăciun, sunt organizate lupte între localnici. Ideea este ca rudele sau prietenii sau dușmanii să-și rezolve astfel mici probleme și să intre în Crăciun împăcați.

Oamenii anunță dinainte cu cine vor să se bată (pălmuiască?) și, după o luptă care durează 5-10 minute, cei doi se îmbrățișează și se împacă, indiferent cine câștigă.

Creștinii din Etiopia țin Crăciunul pe calendarul vechi. Se îmbracă în alb și merg la biserică și uneori sacrifică un bou, nu un porc. Fiecare cu ce șorici apreciază!

În Japonia se mănâncă KFC de Crăciun. Este cea mai aglomerată zi pentru lanțul de fast-food. Că ziceam de șorici, aici este apreciată pielea de pui. Nu este clar cum a început tradiția asta. Unii spun că a fost o campanie publicitară de succes, alții că era mai ieftin decât curcanul.

 

Nu știu cum sărbătorește fiecare dintre voi. Sper că alături de familie și prieteni, cu voie bună și râsete multe, cu un brad vânjos și multe cadouri sub el, cu un morman de salată boeuf și vin roșu în pahar (sau ce beți voi, no pressure) și urări de bine și momente memorabile alături de toți cei dragi.

Vă doresc Crăciun fericit și sărbători minunate, să vă bucurați de fiecare moment al acestei perioade, să vă reîncărcați bateriile din compania plăcută a celor din jur și să fiți înconjurați de tot ce-i mai bun!

(Iar dacă sunteți printre cei care lucrează de Crăciun sau sunteți departe de familie, să fiți în gândurile bune ale lor și alte tuturor celorlalți. Crăciunul este, dincolo de semnificațiile religioase, o stare de spirit.)

    26 comentarii

  1. Craciun fericit !

      (Citează)

  2. Crăciun fericit și vouă!

      (Citează)

  3. Crăciun fericit! Toate cele bune!

      (Citează)

  4. Crăciun binecuvântat !

      (Citează)

  5. Craciun Fericit!

      (Citează)

  6. Craciun fericit cu sanatate si multumire!

      (Citează)

  7. Craciun Fericit!

      (Citează)

  8. Crăciun fericit și fie ca noul an sa ne aducă mutarea butonului de Răspunde 🎉

      (Citează)

    • Fie ca … achiesez!
      Sărbători fericite!!!

        (Citează)

    • Trebuie “reparat”, că oriunde îl mută o să fie unii care dau scroll de acolo. Fie ca Radu să aibă 100 de euro pentru un student la jurnalism care să-i găsească pe net un script js ce repară butonul “Răspunde”

        (Citează)

  9. Craciun fericit :) !

      (Citează)

    • Nu stiu ce e asa de greu de pus un delay sa nu se activez la fiecare suflare. E singurul blog cu problema asta, la altele pe care le mai citesc pot sa incep swipe-ul direct de pe reply, nu se activeaza.

        (Citează)

  10. Drink and be merry !

      (Citează)

  11. Craciun fericit. La noi in familie se sarbatoreste aproape ca in peru. Doar ca nu inainte de craciun e traditia, ci dupa tuica.

      (Citează)

  12. Crăciun fericit! Noi am sărbătorit acasă, împreună cu familia.
    Singurul deranj au fost petardele, care de câteva zile răsună în toc cartierul Militari (prima pe vcare am auzit-o a fost prin octombrie sau noiembrie, parcă), câțelul nostru tremură ca varga din cauza lor.
    Chiar nu se poate face nimic în privința asta?

      (Citează)

  13. Craciun binecuvantat si cu multe bucurii!

      (Citează)

  14. Craciun fericit si toate cele dorite!

      (Citează)

  15. Crăciun fericit și vouă!
    Și mulțumesc pentru toate articolele interesante de pe blogul tău!

      (Citează)

  16. Sarbatori linistite !

      (Citează)

  17. Sărbători fericite.

      (Citează)

  18. Crăciun Fericit!

      (Citează)

  19. Craciun Fericit!

      (Citează)

  20. Sarbatori fericite!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus