un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Happy din Bulgaria va deschide 5 restaurante în România, primul în 2024

24 Nov 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

10 comentarii

Primul Happy din România va fi deschis în mallul AFI Cotroceni în prima parte a anului 2024. Mă întreb unde este loc și pentru Happy acolo. Sau poate că mallul a anunțat vreun restaurant din prezent că nu-i va prelungi contractul de închiriere, făcând astfel loc.

Am fost o singură dată la celebrul restaurant Happy din Ruse, lăudat în general pentru mâncarea bună și prețurile mici. Am găsit fix asta, mâncare bună pentru prețurile sale și un restaurant mare, cu un meniu foarte stufos. Este genul de local unde e bine să te duci în grup mai mare, să iei mai multe preparate pentru că prețurile sunt decente și să mâncați la comun din toate, ca să guști cât mai multe.

Între timp, însă, Happy a ajuns la 35 de restaurante în Bulgaria și 5 în Spania și Marea Britanie. Lanțul vrea 70 de restaurante până în 2030, dintre care 5 vor fi în România. Primul a fost deja anunțat pentru AFI Cotroceni. Sunt curios dacă va fi un restaurant normal, cu ospătari și mâncăruri diverse, sau un fast-food pentru a se potrivi mai bine conceptului de mall.

Personal aș fi văzut mai degrabă un Happy undeva prin centrul orașului, într-o zonă cu vad. Spații comerciale goale sunt destule.

Chiar și așa, mi se pare că succesul nu este deloc garantat. România pare o piață destul de bine închegată deja în domeniul fast-food și restaurante. Lumea are preferințe deja formate, iar eu succesul l-am văzut mai degrabă în localuri mici, boutique, precum MOM din Centrul Vechi sau coreenii de la Jeonjuu sau The Great Hill, unde trebuie să faci rezervare cu mai multe zile înainte de data dorită pentru a avea o masă.

În malluri, însă, sau pe restaurante mari, mi se pare că piața este formată și îi este greu unui nou-venit să intre cu bine. Sunt o mulțime de localuri mereu goale prin malluri, chiar nu știu din ce plătesc chiria. Vom vedea, însă, cum stau lucrurile și cu Happy, nu?

Ați fost acolo? Ați mâncat la ei?

    10 comentarii

  1. Am mancat la Sandanski aproape de granița cu Grecia (kulata). E un loc popular printre românii saraci ca mine care merg cu mașina in Grecia. Mâncarea excelenta, prețuri decente.

      (Citează)

  2. Mancat si la Ruse si la Burgas, multumit: mancare buna, preturi ok.

      (Citează)

  3. Vor deschide doar in Bucuresti ? NU stiu cum e la voi da eu m-am cam plictisit de restaurante in mall..

      (Citează)

  4. Nu că mâncat, o data pe lună, hai, la două luni, plec de la București la Ruse pentru asta. Cel mai fain mi se pare cel de la Varna, din port. M-as mira să păstreze meniul și preturile. Mai ales la mall. Oricum, nu erau chiar dintre cele mai mici preturi, dar decent. Dar mâncarea, senzație.

      (Citează)

  5. Am mancat in Ruse, Varna. Prima oara acu vreo 15-16 ani cred.
    Se mananca decent, pentru un fast food. In Bulgaria e pacat sa mananci la Happy, ca au mancare foarte buna in general. Eu zic ca o sa aiba succes daca vin cu preturile si marfa de la ei.

      (Citează)

  6. e un fast food, mai spalat

    si ieftin nu mai e deloc, era prin 2019, nu in 2023

      (Citează)

  7. In vara am fost la unul din cele 3 Happy din Plovdiv. La cel din centru asteptau 10-12 oameni sa intre, era pe baza de rezervare. La celalalt am intrat fara… fain, amenajat ok (poate cam prea americaneste pe alocuri), mancarea a fost buna, preturile decente.

    La intoarcere ne-am oprit si la Happy in Ruse… senzatia a fost complet diferita, comparativ cu cel din Plovdiv, asta e ca un fast-food nu foarte spalat, nu aveau toate mancarurile in meniu, debandada la mese, multi romani zgomotosi.
    Ospataritele rupeau cateva cuvinte in romana si chiar se straduiau sa-si faca treaba cat mai bine. Nota am platit-o cu cardul, pentru ca niciunul din noi nu mai avea leva… au zis ca putem lasa bacsis in Lei, ceea ce am si facut. Si in Veliko am cumparat ceva suveniruri si am platit cu Lei, la sugestia vanzatoarei… cred ca ii folosesc sa dea rest altor romani.

      (Citează)

  8. Vad ca articolul s-a terminat cu un semn de intrebare catre cititori, de parca autorul articolului ar si citi comentariile. I-l recomand pe cel al lui Mac Andrew de mai sus, premiul 1 la dezlanare inepta.

      (Citează)

  9. Am mancat in 2019 la ei si in Sofia si in Plovdiv, de vreo 5-6 ori. Mancare ok, decenta, calitate predictibila. Am preferat sa fie predictibila pentru ca din experienta mea de pana acum, mancatul in Bulgaria e loterie, poti manca foarte bine sau foarte prost.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus