un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

80.000 de oameni sunt milionari din Bitcoin

17 Nov 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Hai să vă spun două cifre surprinzătoare despre Bitcoin, care a atins recent un maxim al ultimului an calendaristic la 37.500 de dolari.

Prima este cea din titlu: numărul adreselor de Bitcoin cu valoare de peste 1 milion de dolari este de 80.000. Este un record.

Am exagerat un pic în titlu, în sensul că este vorba de 80.000 de adrese, iar o persoană poate avea mai multe walleturi. Nu-i musai deci vorba de 80.000 de “unici” care au peste 1 milion de dolari în Bitcoin. Pe de altă parte, vorbim oricum de zeci de mii de milionari din Bitcoin, că nu cred că majoritatea au mai mult de o adresă.

Al doilea milestone: 80% din totalul deținătorilor de Bitcoin sunt pe profit. 80% dintre adrese, mă scuzați.

Interesante statistici, nu? Mie ele îmi spun și că acum este unul dintre cele mai proaste momente de a cumpăra Bitcoin, în caz că vă pasionează acest sport. Sigur că ar putea crește în continuare. Se poate întâmpla orice, iar fluctuațiile criptomonedelor sunt imprevizibile. Pe de altă parte, însă, când moneda este la un all-time high al ultimelor 52 de săptămâni, cât să mai crească și din ce?

80% dintre deținători sunt pe profit deoarece au cumpărat când valoarea era mai mică. Cine cumpără acum s-ar putea să piardă banii.

sursa: eToro.

    7 comentarii

  1. E fix invers, nu ai exagerat, ci ai minimizat numarul.
    Orice wallet acum iti face cate o adresa de fiecare data dai sa primesti bitcoin legat la acelasi wallet (balanta o vezi la comun). De altfel nici nu se recomanda sa refolosesti adrese, pe motiv de tracking.
    Deci este aproape 100% sigur ca sunt mai mult de 80.000 unici, ca majoritatea au zeci sau sute de adrese legate de acelasi wallet. Asta se aplica doar la bitcoin, la ethereum si alte shitcoinuri nu exista concept de wallet cu mai mult de o adresa.

      (Citează)

  2. Eu sunt pe plus 42% la Btc si 60% la Eth. Si tocmai am mai cumparat Eth.
    Bineinteles, sume derizorii, doar ma joc.
    La cat de imprevizibile sunt n-as avea curaj sa investesc valori mari. Dar totusi, nu pot sa nu ma minunez, la ce altceva as avea un ROI mediu de 50% la 15 luni.

      (Citează)

  3. Esti pe profit doar atunci cand vinzi inapoi pe FIAT. Si daca toti milionarii astia se apuca sa vanda, valoarea o sa se duca spre zero.

      (Citează)

  4. Dan:
    nu ar fi tot pe profit daca cumpara o casă sau orice care se vinde in crypto ?

    Stii tu ca se poate cumpara LEGAL o casa cu crypto?

      (Citează)

    • In Romania nu cred. In alta tari da.

        (Citează)

    • Evident ca se poate cumpăra o casa legal cu crypto.
      Crypto ala se convertește automat în fiat la achiziție și dezvoltatorul încasează banii ăștia pe care ii recunoști tu ca fiind bani.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus