un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hoteluri de lux: Passalacqua (Italia) a fost numit cel mai bun hotel din lume de World 50 Best

2 Oct 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

10 comentarii

Organizația World 50 Best, care anual face un top foarte important al celor mai bune restaurante din lume, a lansat în acest an și un top al hotelurilor. The World’s 50 Best Hotels!

Vă mai amintiți de hotelul Atlantis The Royal din Dubai, cu care am pornit această serie de articole? A intrat în top pe locul 44. Și mai știți al doilea hotel din seria de articole, Grand Hotel Tremezzo de pe malul lacului Como? Nu este în top, dar familia care deține acel hotel deține și hotelul Passalacqua, tot pe malul lacului Como. Iar Passalacqua a câștigat topul mondial în acest an.

Hotelul se găsește într-o vilă din secolul 18, construită cândva de contele Andrea Lucini Passalacqua. Aici a trăit în trecut și compozitorul Vincenzo Bellini. Poate avea nevoie de 24 de camere, cine știe.

Passalacqua arată extraordinar. Are acel aspect de film clasic italian, unde femeile sunt îmbrăcate în rochii elegante în dungi marinărești și pălării mari, bărbații în mocasini moi și cămăși albe, iar toți beau Martini în timp ce coboară de pe bărci de lemn bine lustruit.

Și mai arată și ca un hotel foarte scump. Mi-e teamă să mă interesez de preț.

Passalacqua este un hotel terasat. Sunt trei zone de cazare: sus de tot este Palazz, fostele grajduri, apoi Villa și jos de tot lângă lac este o casă numită Casa al Lago, cu 4 apartamente. Restul proprietății are tot felul de grădini, pisicine, terenuri de tenis (și un spa subteran) care par gândite pentru oamenii care vor să se ascundă de ochii altora, care vor să petreacă în liniște și lux acolo, nederanjați de altcineva.

Cu doar 24 de camere în total, curtea pare atât de mare încât, dacă vrei, te poți feri de ceilalți oaspeți ai hotelului întreg sejurul. Sunt o mulțime de separeuri și chioșcuri și șezlonguri. Mi se pare genul acela de hotel sau configurație unde merg vedetele pentru a se feri de curioși sau pur și simplu pentru a evita înghesuiala de orice tip în alte hoteluri luxoase, indiferent că vorbim de micul dejun, piscină sau în cât timp vine ginul tonic comandat de pe malul lacului.

Curțile/terasele arată ca mai jos. Observați șezlongurile acelea care au o saltea mai groasă decât am eu pe pat. Totul pare decorat și amenajat la perfecțiune. Priveliștea spre lac este excelentă.

Au o mulțime de tipuri de camere. Cele mai ieftine sunt în Palazz, dar toate au aproape 40 de metri pătrați și o baie foarte amplă.

Villa și Casa al Lago au și apartamente speciale, mai mari, culminând cu unul de 125 și altul de 250 de metri pătrați. Acesta cel mai mare se numește Suita Bellini. Toate camerele sunt decorat în stilul baroc, care este unul foarte “aglomerat”, cu multe înflorituri și decorațiuni. Din ce văd acolo, fiecare element al camerei este luxos și bine integrat în design.

Din ce scrie pe site, au tablouri din secolul 19, candelabre de Murano, mobilier din vremurile de aur ale nobilimii și alte asemenea elemente. Nu-i genul de stil care să-mi placă mie la un hotel, le prefer pe cele cu aspect modern, dar nu înseamnă că n-aș sta aici cu plăcere. De fapt, chiar admir design-ul unitar în orice aspect. Passalacqua chiar arată ca o vilă în care nobilii de pe vremuri primeau în vizită poeții și scriitorii de top ai perioadei sau alți nobili. Are acel aer de Downton Abbey pe care îl caută unii.

Există un restaurant și mai multe zone de luat masa. Am citit undeva că restaurantul nu este unul de fițe, ci te poți simți acolo ca acasă. Este permis să intri în bucătărie și să vorbești cu bucătarii, să-i întrebi dacă-ți pot pregăti una sau alta, să le zici că ai avea chef de un sandviș șamd.

M-am uitat la final pe prețurile de pe site-ul oficial al hotelului. Tarifele par să înceapă de la 1.300 de euro pe noapte pentru o cameră normală în Palazz. La mijlocul lunii aprilie 2024, ai plăti 3900 de euro pentru 3 nopți în Palazz, 4.200 de euro pentru o cameră normală în Villa. Tarifele cresc însă mult în timpul verii. La început de iunie 2024, o cameră în Palazz este 7.800 de euro și una în Villa costă 8.700 de euro tot pentru 3 nopți (joi-duminică a fost simularea mea).

Apartamentul de lux, numit Bellini, costă între 7.000 și 9.000 de euro pe noapte. Poți plăti 130.000 de lei pentru 3 nopți acolo în primăvara viitoare, iar tarifele de mai sus includ doar micul dejun.

    10 comentarii

  1. Cufarul ala gigantic in mijlocul camerei e moartea pasiunii. In afara de cazul in care ies doua bunaciuni din el.

      (Citează)

    • Cred că are loc de băncuță pe care stai ca să te îmbraci dimineața. Mie mereu mi-a plăcut să am o mică bancă la capătul patului, este utilă dimineața și la sex. Aș pune și acasă dacă aș avea loc.

        (Citează)

  2. Pret fara mic dejun?

      (Citează)

  3. se poate plati cu tichete de vacanta?

      (Citează)

  4. Parca am mai demontat o data organizatia din spatele topurile astea 50, ca sunt de fapt platite.

      (Citează)

  5. Nu e un pic ridicol sa discutam despre hoteluri de lux cand tara noastra e in colaps economic? Chiar e momentul pentru asta sau poate ar trebui sa ne gandim un pic sa fim mai cumpatati? Zic sho. Poate niste economii nu ar strica.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus