un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hoteluri de lux: Grand Hotel Tremezzo pe malul lacului Como

16 Jun 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

18 comentarii

N-am fost niciodată pe la lacurile Como sau Maggiore, dar părinții mei au fost pe acolo în câteva excursii și îmi spun des că este un colț de paradis. Ce-i drept, chiar așa pare în fotografii.

Cândva mi-ar plăcea să ajung și pe acolo, să mă bucur de o zi relaxantă pe malul lacului și apoi de o cină bună privind luminile localităților și vilelor din zonă. Și dacă se aliniază numerele la loto, poate stau la Grand Hotel Tremezzo.

Vedeți și celelalte articole din seria Hoteluri de lux.

Hotelul aparține grupului Lartisient, de care probabil nu a auzit nimeni de aici, dar pe site sunt listat 393 de hoteluri butique și de lux în toate colțurile lumii, majoritatea în tot felul de vile și palate vechi sau în construcții noi cu arhitectură remarcabilă.

Tremezzo este pe malul lacului Como, vizavi de o localitate pitorească numită Bellagio. Hotelul arată ca mai jos, o clădire destul de înaltă, cu un soi de plajă privată, piscine, grădini bine aranjate, terase pentru restaurant.

Camerele cu vedere la parc:

Camerele cu vedere la lac:

Cea mai de lux cameră:

Sauna are priveliște spre lac:

Poți lua cina pe o astfel de terasă:

Barul pare bine aranjat:

Găsiți mai multe pe site-ul oficial. Are și un clip pe net de la Luxury Travel Expert:

Nu am putut afla cât costă. Fie nu merge sistemul de booking acum pentru o simulare, fie se vând doar prin anumite agenții. Totuși, un review îngrijorător de pe Booking este cel de mai jos, lăsat de un român, care vorbește și de 7000 de euro pentru 5 nopți. Mai sunt și alte review-uri care spun că este foarte scump.

    18 comentarii

  1. Lasa ca am fost eu. Nu la hotelul ala, insa.
    Zona e draguta. Munti alea, alea.
    Cel putin satul unde am fost eu cam trebuia masina.

    Insa pe malul lacului ai plaje cu nisip, terase, loc de promenada si poti face baie. Mai ca ma simteam ca la mare. Este si un mare parc de distractii in zona unde am fost. De asta ne-am dus acolo.
    Si pentru prima data am mancat chestii specifice de mare arta. Mi-am recapatat increderea in bucataria italiana.
    Sincer m-as duce din nou in zona ca e de mers macar o data.

      (Citează)

  2. Eu am facut o excursie de o zi la lacul Como cand am facut un city break la Milano. Se ajunge intr-o ora jumatate cu trenul pana la Varenna. Am trecut cu vaporasul la Bellagio unde sunt niste gradini frumoase. It was a good day!

      (Citează)

  3. Am fost de cateva ori in zona. La aeroport la Bergamo, m-am intalnit cu Gino Iorgulescu.

      (Citează)

  4. Nu mai ai despre ce sa scrii?

      (Citează)

  5. Frumoasa zona.
    Tot pe subiect, am avut niste olandezi in vizita și i-am dus, printre altele, și la barajul Bicaz, lacul Izvorul Muntelui. Ziceau ca dacă ar fi fost in Franța sau Italia ar fi arătat cu totul altfel zona.

      (Citează)

    • Do-oh! Pai toata tara, daca era Frata, arata altfel.

        (Citează)

    • E foarte frumos la Bicaz, asa e. Doar ca mai slăbuț cu infracstructura pana acolo. Adică dacă ai face excursii în zonă ar trebui sa fie la distanta de 2h de vreun aeroport. Dar uitându-mă pe maps vad ca faci 3.5h. Deci nu prea ai cum sa faci day trips de la Iași, cel mai apropiat aeroport. E mai greu sa convingi străinii sa stea asa mult pe drum prin România.

        (Citează)

  6. Daca vrei o experienta cat de cat asemanatoare dar low cost fara sa vinzi un rinichi dar sa faci un mic efort recomand “Grand Hotel Gardone” e pe lacul Garda, vecin cu Como. Ofera aceeasi senzatie ca hotelul din poza la nici 300 euro pe noapte. Pe malul lacului, camerele foarte cochete si un view mama mama …

      (Citează)

    • Mulțumim de recomandare, chiar o sa ne uitam când om merge în zona. Anul asta avem planificat Modena în septembrie, deci poate la anul ajungem și pe la Como.

        (Citează)

    • Modena si atat? Cu ce scop?
      Ceva surpriza de la Radu cu Ferrari si bitdefender?

        (Citează)

  7. Împachetări cu nămol ca la Techirghiol au?

      (Citează)

  8. Si-a cumparat Dedeman ditai hotelul pe malu lacului pe-acolo.

    Am fost in primavara si am vazut si Garda si Como. Como e mult prea turistic si nici nu era sezon. Plus, alte preturi.

      (Citează)

  9. Saracul Bogdan. Nici nu imi imaginez cum a fost sa doarma intr-o camera unde s-a facut curatenie o singura data pe zi. Prin ce orori trec unii…

      (Citează)

  10. Probabil pe Bogdan l-ar fi ajutat cu alta atitudine, nu alta nationalitate ca sa-l bage omul cu omleta in seama.

    Intr-adevar, in Asia daca dai atatia bani undeva, iti taie aia si unghiile de la picioare la 4 dimineata. In Europa scump nu inseamna ca iti stau toti la picioare.

      (Citează)

  11. Bogdan e un bombardier care are impresia ca daca arunca 7k, staff-ul trebuie sa se execute instant in fata lui. A asteptat cateva minute dupa omleta, smiorc, impardonabil. Nu are nicio legatura cu rasismul, Bogdan e doar de neam prost.

      (Citează)

  12. in septembrie au camere cu 4000 euro sau 6000 de euro pe noapte direct de la ei de pe site.
    CEO Hotelui raspunde fiecarui review de pe orice platforma, ce i-a raspuns la roman?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus