un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un clip bun despre ceremonia secretă a ICANN pentru domeniile de Internet și DNS-uri

16 Sep 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Dacă aveți timp, iar astăzi poate că aveți, urmăriți clipul de mai jos despre ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), cele 7 chei ale internetului, ceremonia de semnare care are loc la fiecare câteva luni în securitate absolută în niște clădiri nemarcate și restul elementelor de la baza domeniilor de Internet și a DNS-urilor.

Este lung, dar mi s-a părut foarte interesant. Țin minte ca l-am ascultat la momentul publicării într-o noaptea în care o adormeam eu pe Alice și ea adormise de mult, dar eu îl ascultam fascinat cu ea în brațe:

  3 comentarii

 1. Cand te gandesti ca toate chestiile astea au fost prevestite in Biblie in Apocalipsa dupa Ioan.

    (Citează)

  • Da, parcă îmi amintesc și eu partea cu cele șapte trompete… Dar am citit partea asta din foileton mai demult, nu mai știu, cine ajunge până la urmă la loc cu scrâșnit de hardware, Torvald sau Gates?

     (Citează)

 2. Interesanta discutia. Dar ceremonia nu e secreta deloc. E transmisa live pe yt.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus