un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Au apărut prețurile oficiale pentru iPhone 15 (și Pro Max) și sunt mai mici decât anul trecut

15 Sep 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Apple a forțat magazinele partenere să afișeze prețurile pentru iPhone 15 și 15 Pro/Max astăzi la ora 15, așa că toți au publicat prețurile la această oră. Veste bună este că telefoanele au prețuri de lansare ușor mai mici decât generația anterioară, deși la mijloc sunt diverse îmbunătățiri. Nu cred că am zis vreodată asta până acum 🤣

Scurtă recapitulare: iPhone 15 și 15 Plus au făcut upgrade la procesorul A16 Bionic, care anul trecut era doar pe seria Pro. Ecranele au punch hole cu Dynamic Island. Portul este un USB-C, iar camera principală a fost upgradată de la 12 Mpx la 48 Mpx, cu un binning complex prin care obține imagini de 24 de megapixeli în cele din urmă. Mai sunt și alte îmbunătățiri precum compatibilitate Qi2, UWB mai performant, ecran de maxim 2000 nits șamd.

iPhone 15 Pro și Pro Max sunt și mai bune. Chipsetul este noul A17 Pro în 3 nm, tehnologie momentan mai bună decât a oricărui alt chipset din piață. De exemplu, viitorul Snapdragon 8 Gen 3 va fi produs în 4 nm în continuare. Noul chipset din iPhone 15 Pro/Max permite gaming cu ray tracing la frame rate mare.

Modificările mai importante sunt pe afară, însă. Portul este un USB-C 3.0 cu viteză mare de transfer, iar carcasa este din titan, un material mai rezistent decât aluminiul de pe generația anterioară. Pe lateral are noul Action Button, cu care poți trece în continuare telefonul pe Mute, dar poți configura și deschiderea unei aplicații sau lansarea unei notițe vocale sau alte astfel de funcții. Camera principală are 48 megapixeli cu același binning complex de mai sus, iar camera cu zoom optic oferă 3x pe varianta Pro și 5x pe varianta Pro Max.

Mie mi se pare că această generație este una de cumpărat, acum că a făcut trecerea la USB-C și sunt chiar mai multe îmbunătățiri decât credeam că vor fi. Inclusiv eu mă gândesc să cumpăr un iPhone 15 Pro Max cândva anul acesta, să-l folosesc vreo lună ca să văd cum mă împac cu iOS și dacă-mi place bine, dacă nu îl vând și asta este. Faptul că are preț de lansare mai mic decât generația anterioară este chiar neașteptat. Cred că această generație se va vinde bine.

Prețuri iPhone 15 și 15 Pro/Max

Prețurile oficiale de lansare:

Anul trecut, iPhone 14 Plus de 128 GB a fost lansat la 5.599 lei. iPhone 14 Pro Max s-a lansat la 7.069 lei, iPhone 14 Pro Max de 256 GB s-a lansat la 7.700 lei (aici este cel mai mare discount), iar iPhone 14 Pro Max de 1 TB la 10.259 lei.

Le găsiți și la iStyle și PC Garage și la Altex. Presimt că stocurile existente se vor duce repede, dar cum toți au același preț, luați de unde găsiți sau preferați.

Noile Airpods 2 Pro cu USB-C costă 1.349 lei, apropo.

Apple Watch seria 9

Apple Watch 9 era deja listat. Aici sunt diferențe mari de preț în funcție de variantă, astfel:

Daaar… acum prețurile explodează și părerea mea este că fără un motiv ușor de justificat. Dacă vrei variantele cu carcasă din inox, nu din aluminiu, prețurile sunt muuult mai sus: 3.869 lei pentru Watch 9 LTE de 41 mm, 4.099 lei pentru inox la 45 mm, 4.349 lei dacă vrei varianta cu brățară tip milanese loop. Care este foarte frumoasă, dar deja ai ajuns la preț de Watch Ultra 2.

Sunt și la iStyle si PC Garage.

Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra 2, toate cu carcasă de titan, cu conectivitate LTE și indiferent de cureaua aleasă, costă 4.389 lei la precomandă (și la PC Garage și iStyle). Generația aceasta vine cu ecran de 3.000 nits, gesturile noi cu pocnit din degete și noul procesor numit S9. Dacă găsiți generația 1 la un preț mult mai bun, mi se pare o afacere mai convenabilă.

 

    16 comentarii

  1. @Claudiu, ai legătura! E deal bun sau nu? :D

      (Citează)

  2. Eu am precomandat iPhone 15 Pro Max din UK cu £1199, adică vreo 6930 RON.

    Oricum, doar iPhone și Google Pixel merită prețul de £1000+.

      (Citează)

  3. Claudiu: Phone 15 Pro Max

    Claudiu:
    Eu am precomandat iPhone 15 Pro Max din UK cu £1199, adică vreo 6930 RON.

    Oricum, doar iPhone și Google Pixel merită prețul de £1000+.

    Dacă ești din UK e ok, să nu plătești vamă și TVA – de pe amazon.de era mai ieftin cu tot cu livrare:https://www.amazon.de/MU773ZD-A/dp/B0CHWYJ3Z2?ref_=ast_sto_dp&th=1 7200lei 256 GB

      (Citează)

    • 190lei un prapadit de cablu. Buun, or sa ciuguleasca gugustiucii serios.

        (Citează)

    • De fapt este un cablu care este atasat la un incarcator Wireless.
      Tot este scump la 190 de lei, dar macar ofera ceva mai mult decat un simplu cablu.

        (Citează)

  4. usb 3.0 au doar alea mai scumpe.
    cei care inca se spala la lighean sa caute telefoane mai ieftine.

      (Citează)

  5. Pe SEAP or fi aparut deja licitatiile?

      (Citează)

  6. Unde se gaseste cel mai bun pret pentru 15 pro?

      (Citează)

  7. să-l folosesc vreo lună ca să văd cum mă împac cu iOS și dacă-mi place bine, dacă nu îl vând și asta este

    Ai scris gresit “îl returnez”.

      (Citează)

  8. *pro-urile anterioare aveau rama din otel inoxidabil. Aluminiul era doar pe cele simple.

      (Citează)

  9. Am ras bine la “cablu – 190 lei”.

      (Citează)

  10. Emag a pus pe site telefoanele și preturile pe la 12. Nu puteai face precomanda, dar erau acolo 😁
    Le-am scris le messenger și după vreo 10 minute le-au scos 😊

      (Citează)

  11. Toti au acelasi pret, pe care Apple i-a fortat sa il afiseze simultan, dar Consiliul Concurentei doarme in papuci cand nu o primeste servita.

    Si uite asa se comite o ilegalitate, live, in ochii tuturo. Nimeni, nimic, nici o reactie.

    Altfel, wow, tehnologie veche de un deceniu, type-C USB 2.0 pentru ca Apple a fost, este si va ramane pentru totdeauna un gunoi de companie care isi bate joc de clienti.

      (Citează)

    • Parca majoritatea fac la fel, ma uitam si cu ocazia diverselor promotii la produse Sony sau LG, ca ajung aceleasi preturi si la emag si la Altex sau Sony Center.

        (Citează)

    • Sunt preturi pe care le copiaza unii de la ceilalti, la interval de cateva ore. Aici vorbim de o lansare de produs cu acelasi pret la toata lumea.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus