un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 17 septembrie 2023

17 Sep 2023  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Câștigătorii premiilor Ignobel în 2023. Un premiu a fost dat “for re-animating dead spiders to use as mechanical gripping tools.” Yikes! Este și un clip în link.

Cercetătorii au datat mormântul lui Iisus din Ierusalim. Până acum se potrivește cu ce se știa din istorie despre descoperirea lui prin anul 300.

Cupra Born electric în București. S-a deschis un showroom oficial Cupra.

Familia Hadid construia o casă de 250 de milioane de dolari în Los Angeles. O vinde neterminată după un faliment.

Sunt vreo 12.000 de soluții pentru problema celor trei corpuri. Cum pot trei corpuri să orbiteze stabil ca un sistem, adică. Vă recomand trilogia lui Cixin Liu care începe cu Three Body Problem, este una dintre cele mai bune serii SF.

2 ani de când scriam acest articol.

Fotografii din Marocul afectat de cutremur. Un bărbat a avut de ales între a-și salva copilul sau părinții din casa prăbușită, că nu a fost timp pentru ambii.

Swatch face o colaborare cu Blancpain. Un brand cu o istorie foarte lungă și complicată, dar puteți citi acolo și de ce colaborare nu este o idee bună pentru clienți.

Porți anti-tsunami în Osaka:

Ucrainenii ar fi distrus un submarin rusesc într-un port din Crimeea. Submarinul Rostov-pe-Don ar fi fost distrus sau măcar avariat serios în timp ce era la service.

McDonald’s din China dă o lingură stil Cybertruck la McFlurry. Culmea este că Musk a declarat pe Twitter că nu are nici o legătură cu lingura respectivă, dar apoi Tesla din China a confirmat că este o colaborare oficială locală.

Fiecare persoană eliberează în jur de 30 de milioane de bacterii pe oră. Great!

Prigojin, ex-Wagner, i-a servit cândva masa lui George Bush la o întâlnire cu Putin. Sunt și fotografii.

Avantajele dușurilor reci și calde. Astrofotografii premiate de Royal Greenwich Observatory.

Într-un orășel din Portugalia a fost inundație cu vin după ce s-au rupt niște butoaie sau rezervoare. Viitură de vin roșu.

 

Formula 1 în Singapore, astăzi, la ora 15 a României.

  11 comentarii

 1. In București a fost ieri Color Run si au rupt iarăși orașul in 2 pentru aceasta glorioasa imbecilitate. Toți cei care au participat merita eutanasiați pentru prostie in exces fata de prevederile codului lui Hammurabi.

  Exista stadioane, exista parcuri, dar nu, trebuie sa nenorocim un oraș întreg pentru câțiva idioți cu mintea slaba, incapabili de un gând independent, care trebuie sa alerge împroșcați cu praf… ca sa nimic.

    (Citează)

  • E misto cand nu merg masini prin zonele alea si te poti plimba linistit. Si poti ocoli lejer zonele “afectate” daca ai iesit sa te plimbi cu masina.

     (Citează)

 2. La multi ani Alicei!!

    (Citează)

 3. Cat de putine stiri spun ca prigojin era evreu, la fel ca cei care l-au omorat pe Iisus.

    (Citează)

 4. Cum se face o drona navala ucraineana in trei pasi simpli:
  – se ia un sky-jet din acela folosit de turisti
  – se taie tot ce este inalt si ergonomic (ca nu va fi calarit de om) si se automatizeaza cu comanda la distanta
  – se incarca cu explozibil, ceea ce il face sa se scufunde mai tare si sa fie si mai putin vizibil pe mare

    (Citează)

 5. Aia din Portugalia ar trebui sa profite si sa faca strada aia celebra construind un mic jgeab pe margine pe care sa verse vin in fiecare an iar viitorii turisti sa stea cu paharele sa deguste pe strada.

    (Citează)

 6. De ce ai scris Isus cu doi de “i” ?

    (Citează)

  • dar tu de ce l-ai scris cu un singur “i”?

   ps. nu prea sunt in tema cu domeniul, dar si eu imi amintesc de la scoala varianta cu doi de “i”.
   chiar sunt curios de argumente.

   ps2. eu aveam impresia ca varianta ortodoxa e cu doi, iar cea catolica cu unul singur.
   dar e posibil sa fie o impresie gresita.

     (Citează)

  • Eu nu vorbesc de “variante”

   Isus se scrie Isus, asa cum George se scrie George, nu Geeorge.

   Limba romana e simpla.

     (Citează)

  • „dar e posibil sa fie o impresie gresita.”

   Nu e greșită. Și ca principiu, ambele sunt acceptate, „Iisus Hristos” e varianta tradițională, „Isus Cristos” e corectă de asemenea.

     (Citează)

 7. @nwradu Vezi ca site-ul nu face redirect de la http://www.nwradu.ro spre varianta https a site-ului si da erori ca e certificatul expirat.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus