un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 7 septembrie 2023

7 Sep 2023  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Mulțumiri celor peste 20 de persoane care mi-au semnalat ieri dimineață că dă o eroare site-ul. Expirase certificatul SSL. De fapt nu expirase, că se reînnoiește automat, dar de la suport mi-au spus că trebuie și resetat serverul ca să se aplice certificatul nou, ceea ce nu se întâmpla automat, dar acum i-au programat ei o resetare periodică pentru a evita pe viitor treaba asta.

 

  13 comentarii

 1. Am fost in magazinul epantofi din megamall sa vad si sa pipăi niste ciucaleți….nici o sansa. Vorba ta, banci si tablete, aia zici ca vand acolo.

    (Citează)

 2. Pe acoperișurile tuturor gărilor din România ar trebui montate panouri fotovoltaice

    (Citează)

  • O solutie ideala pentru reducerea unor cheltuieli ar fi montarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile tuturor instituțiilor statului.

     (Citează)

  • Bineinteles

     (Citează)

  • Da, voi aveti dreptate.
   Singura problema este ca un sistem de panouri fotovoltaice se amortizeaza in cel putin 10 ani. Si in general cei care sunt la conducere vor sa aiba de unde sa fure cat mai multi bani, nu sa investeasca in sisteme de care vor beneficia urmasii lor.

     (Citează)

 3. nginx -s reload este mult mai ok decat repornire de server. Nu imi vine sa cred ca suportul de hosting recomanda o optiune cu downtime, jeez ?!

    (Citează)

  • A spus ca-l reseteaza, nu ca-l restarteaza, poate se referea la reload.

     (Citează)

  • Teoretic, systemd are si optiunea restart, si cea de reload.
   Dar daca aia de la hosting au recomandat reboot, that’s just sad; pe Linux sa recomanzi reboot pentru orice in afara de kernel patches si alte cateva mici exceptii mi se pare culmea nestiintei.

     (Citează)

 4. LastPass n-a rezolvat mare lucru de la breach (cf. palant.info / Almost Secure), si in plus incepe sa dispara si crypto
  https://krebsonsecurity.com/2023/09/experts-fear-crooks-are-cracking-keys-stolen-in-lastpass-breach/

    (Citează)

 5.   (Citează)

 6. Pe gara din Timișoara se montează panouri fotovoltaice. – chelului ii trebuie tichie de margaritar.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus