un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 27 septembrie 2023

27 Sep 2023  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

Știri din România:

 

Cele mai importante știri:

Altele:

Iată o comparație foto-video între iPhone 15 Pro Max și Samsung S23 Ultra. Sunt uimit de cât de bine stă S23 Ultra în această comparație. În fond, iPhone 15 Pro Max este next-gen, concurentul său va fi viitorul S24 Ultra.

Pe lângă: Guvernul și-a asumat răspunderea pe măsurile fiscale, de parcă asta ar însemna ceva care să dea încredere populației. Politicienii PSD oricum dispar după o vreme la pușcării sau în țări fără extrădare, nu e ca și cum cer încrederea populației pentru vreo carieră lungă. Au mai crescut niște taxe pe la bănci.

    12 comentarii

  1. “Angajarea rapunderii” (nu asumarea) e o procedura de adoptare a legilor prevazuta in Constitutie, art. 114, nu e o promisiune ca “va fi bine, in caz contrar imi dau demisia”.

      (Citează)

    • Strict ca proces legislativ, asa este.

      Dar moral vorbind, e chiar o asumare de raspundere in fata tarii. Guvernul zice “am o lege, stiu eu ca legea e buna, asa ca nu mai accept nicio dezbatere parlamentara. Aveti incredere ca stiu eu, guvernul, ca e bine. Vin cu ea in parlament si cu asta, basta. Opozitia sa ma dea jos cu o motiune de cenzura, daca nu ii convine”

      Evident, ca asumarea e pur morala. Daca lucrurile merg prost, nu pateste nimeni nimic. Poate la alegeri sa pateasca cineva ceva. Desi am niste dubii si cu asta.

        (Citează)

    • silicon_v: Guvernul zice “am o lege, stiu eu ca legea e buna, asa ca nu mai accept nicio dezbatere parlamentara.

      pai si parlamentul poate spune: “sunt de acord, si eu cred ca e o lege buna. ramai acolo si treci la implementare”
      sau poate spune: “eu nu cred ca e o lege buna, deci pleaca si lasa pe altii cu idei mai bune in loc”.

        (Citează)

  2. Google implineste azi 25 de ani

      (Citează)

  3. Sunt curios, are cineva experienta cu Flip.ro? Mie mi se par preturile foarte mari, la multe produse foarte aproape de cele noi. De ex un iPhone 13 e doar vreo 300 mai scump “de nou”, dar am observat mai multe exemple.

      (Citează)

    • pai si profitul unde mai era daca vindeau mai ieftin ca pe olx ?

        (Citează)

    • Din comentariu cred ca te intereseaza experienta la cumparare de pe Flip. Nu am cumparat, dar am vandut un S21, si am fost multumit.

      Pretul final oferit de ei a fost cu vreo 300 de lei mai mic decat rulau telefoane similare pe OLX. Dar similare = asa erau anuntate de vanzatori pe OLX, intervenea oricum negocierea plus posibile minciuni legate de telefon, marlanii, idioti in pantaloni Adibas care “decat 1200 am in buzunar, iti dau atat si e bine, haide”.

      Mie mi se par profi oamenii de la Flip si te scapa de niste interactiuni neplacute de pe OLX sau alte anunturi similari.

      Plus, vorbim de telefoane scumpe, unde pretul e pe la 2000+ lei. Din experienta mea, e greu sa faci o vanzare de 2000+ lei pe OLX, ca intervine reticenta cumparatorului sa faca o plata in avans asa de mare.

        (Citează)

  4. Alin:
    Sunt curios, are cineva experienta cu Flip.ro? Mie mi se par preturile foarte mari, la multe produse foarte aproape de cele noi. De ex un iPhone 13 e doar vreo 300 mai scump “de nou”, dar am observat mai multe exemple.

    Am vandut eu pe Flip un Samsung. Cheia e sa nu ceri banii imediat (ca te penalizeaza), am iesit similar ca venit cu preturile locale din anunturile de pe Olx, mai putin bataia de cap cu “ultimu’ pret”. In vreo 15-20 zile am avut banii in cont.

    Au fost un pic marlani ca fiind terminal Samsung au aplicat “burn in la LCD” implicit. telefonul n-avea nimic din categoria asta.

    De cumparat, nu m-am “bagat” la ei. Prefer resigilate de la eMAG

      (Citează)

  5. Concurentul lui iPhone 15 Pro Max este S23 Ultra, nu S24 Ultra.

    2023 vs. 2023

      (Citează)

    • Nu e ca și cum posesorul blogului nu ia partea unei companii sau alteia de cate ori are ocazia. Fiecare înțelege ce dorește prin asta.

        (Citează)

    • samsung da bani Apple nu da bani.
      Zi mi si mie cat de bune shnt telefoanele Apple daca si asa fara bani toti le folosesc, desi iau bani si de la Samsung. QED

        (Citează)

  6. ‘Studiu inutil: Anxietatea la români privind distanța parcursă cu mașina electrică este mai mare decât în alte țări. No shit! Aici nu știi niciodată când o stație EV este nefuncțională pentru că pitong sau blocată de un mârlan.’ – Care este asemanarea dintre unul cu diaree si un posesor de masina electrica? – Amandoi spera sa ajunga acasa la timp!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus