un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum arată primul magazin Sonos din București

26 Sep 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Echipamentele audio sunt cele mai dificil de descris prin text. Pentru mine, prima oară când am ascultat muzică pe o boxă Sonos a fost un moment memorabil pentru că nu mi-a venit să cred cât de bine redă sunetul. Adică știam de brandul Sonos, știam că sunt foarte apreciate, un fel de Apple al difuzoarelor, dar tot am fost uimit.

Și am zis atunci că trebuie să le auziți cu urechile voastre. Câteva secunde de ascultare de muzică fac cât 10 review-uri citite pe net.

Acum se poate face asta. Sonos a deschis un magazin propriu în București, de fapt are o zonă din magazinul Audio Monkey din Aviației, și puteți testa și cumpăra de acolo toate echipamentele lor. Au în interior noua boxă Move 2, noile Era 100 și Era 300, soundbar-uri precum Beam și Ray și subwoofer-urile compatibile lor șamd. Am văzut chiar și amplificatoare Sonos acolo.

Nu știu cum se compară prețurile cu cele de la eMAG și Altex, unde uneori Sonos are discount suplimentar și produsele lor ajung la prețuri foarte bune (precum Ray la 970 de lei). În magazin, însă, le puteți asculta pe toate, le puteți aprecia mai bine dimensiunile și cum s-ar integra sub televizor sau pe un raft, unde puteți ascunde un subwoofer Arc și cum funcționează Era 300 ca difuzoare surround. Mă bucur și că Sonos are astfel de planuri de creștere în România și că nu s-au oprit doar la listarea în magazine online.

Magazinul Sonos se află pe Nicolae Caramfil 74A, practic la baza podului Băneasa, la parterul unei clădiri One, unde se află și BeoCafe și Audio Monkey. Audio Monkey, apropo, este magazinul în care am ascultat și boxe de 110.000 de euro perechea. Au acolo echipamente audio de la mai mulți producători de top, merită o vizită dacă vă place domeniul.

    6 comentarii

  1. Am prins Sonos Ray la 750 ron :)

      (Citează)

  2. Sincer nu sunt impresionat de Arc. Mi se pare ca trebuie sa dau volumul prea sus ca sa se auda puternic. Plus ca din cand in cand televizorul nu il mai recunoaste, trebuie sa scot HDMI-ul si sa il bag la loc.

    Alta chestie enervanta, dar care apare mai rar, e ca se deconecteaza surround-urile (Ikea) si trebuie sa le reconectez.

      (Citează)

    • Eu am Beam cu doua Ikea Symfonisk picture frame si nu am nici o problema. Nici cu conectarea nici cu imperecherea

        (Citează)

    • Sunt foarte comune problemele de compatibilitate intre tv si sistemele audio, pentru ca aparent in 2023 e foarte dificil sa faci 2 echipamente sa comunice.

      Sa vezi ce amuzant e cand dai 2000 de euro pe un receiver si nu reusesti sa ai sunet din TV – sunt pline forumurile audio de topicuri interminabile cu astfel de probleme.
      Eu am un yamaha entry level (rx v4a) si in primul an a fost un dezastru, de-abia dupa 4 firmware si o schimbare de placa hdmi (recall) s-a cumintit (fingers crossed :-)).

      Mai citesc din cand in cand citind topicurile de la receiverele mai scumpe, care au acelasi gen de probleme, ca sa ma linistesc cu gandurile de upgrade :-))

        (Citează)

  3. Am citit Soros

      (Citează)

  4. sonos e ff ok la capitolul usability, integrare, apps + un sunet bun. Sunet de calitate gasesti in multe alte locuri dar trebuie sa muncesti un pic mai mult. Nu as numi sunetul sonos memorabil decat comparandu-l exclusiv cu chestii lowend.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus