un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am ascultat muzică pe boxe de 110.000 de euro perechea

11 Jun 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

Prezentarea prototipului BMW i7 a avut loc în showroom-ul Bang & Olufsen din cartierul Aviației, unde este și o cafenea numită Beocafe. Și dacă tot am fost acolo, am filmat și showroom-ul în sine pentru că în spate aveau expus ceva special: boxe Beolab 90 de 100.000 de euro perechea. Sau 533.999 lei după cum zice site-ul românesc, dar poate dau discount la 100.000 de euro, că acesta este prețul care mi s-a spus acolo.

Am ascultat muzică pe ele. Se aud foarte bine, dar nu e ca și cum aveam vreo îndoială. 18 difuzoare în interior, toate cu amplificator propriu, design interesant, calitate maximă în orice aspect.

Un pic mai încolo erau Beolab 50, care costă 40.000 de euro perechea. Din acestea se vând mai des prin România. Mai au acolo multe alte boxe Bang & Olufsen, inclusiv boxe stand-alone de masă sau căști la prețuri mult mai normale.

Susține-mă cu un Subscribe:

Nu pot să zic decât două lucruri.

Acum mulți ani, la o expoziție Hi-Fi Arena, am mai avut ocazia să ascult muzică pe boxe de 100.000 de euro, niște McIntosh dacă țin bine minte. Este ceva ce merită experimentat cândva, mai ales pe melodii pe care le cunoașteți bine. Dacă aveți drum prin Aviației, intrați în showroom și ascultați-le pe acestea Beolab 90, măcar ca să vedeți ce fel de “jucării” există prin lume și au alții pe acasă. Site-ul oficial este beocafe.ro, adresa este Nicolae Caramfil 74A, showroom-ul se află la parterul unei clădiri numite One Herăstrău Towers care s-a ridicat acolo în spatele unei benzinării MOL, după demolarea unei ruine.

Al doilea lucru: pus în contextul potrivit, un BMW i7 de 130.000 de euro sau cât o costa după ce intră la vânzare pare dintr-o dată ieftin. Adică poți avea una dintre cele mai mișto limuzine de astăzi cu toată tehnologia de pe ea sau, la același preț, patru boxe. Sau un apartament.

Iată și clipul cu BMW-ul, dacă nu l-ați văzut la vremea lui:

Susține-mă cu un Subscribe:

    22 comentarii

  1. Foarte interesante boxele dar si prețul le face exclusiviste.
    O singura problema, ce e aia “optisprezece”?

      (Citează)

    • Okochea, “optisprezece” e optsprezece colocvial.

      Tu de ce vorbești ca chef Patrizia și nu folosești diacritice peste tot unde e nevoie?! :P

        (Citează)

  2. Las ca vine criza și se termina cu toate exagerările astea

      (Citează)

    • Din pacate in vremuri de criza, cei bogati devin mai bogati, iar cei saraci devin mai saraci. Sa dai 100.000€ pe niste boxe inseamna sa ai oricum foarte multi bani.

        (Citează)

  3. Pe mine nu numai ca nu ma impresioneaza boxele, dar pot sa zic ca imi displac. Si imi displace si ideea de a pune 18 difuzoare intr-un turn, mi se pare o prostie.

    Daca erau 2-3 difuzoare in boxa aia care costa 100k, da, eram impresionat. Sincer eu ma asteptam la niste hornuri nu la “hai sa bagam cat mai milte difuzoare intr-o cutie”

    Altfel, am si eu o idee pt B&O: sa faca un turn din asta in care sa puna 200 de difuzoare, ca sa il vanda cu 1 milion bucata. Sigur se gaseste vreun romanache care sa-l cumpere.

    Sincer nu inteleg cum se potriveste acest articol cu blogul. Tehnologie nu e, life style nu e ca nu ne permitem, asta e un articol ca sa ne minunam “vai ce scump este dar ce misto ar fi sa am si eu”?
    Dezamagitor … dar de fapt nu prea, avand in vedere si articolul ala cu festivalul de saraci, na, nu stiu ce sa zic, ma astept in curand sa vad reclama nemarcata la imobiliare in Dubai :-)

      (Citează)

    • Nu inteleg cum nu e despre tehnologie acest articol din punctul tau de vedere.
      In fine, poate nici eu nu rezonez cu toate articolele, dar cand e ceva care nu ma intereseaza (boxe, masini) pur si simplu ignor subiectul. Nu poti indica cuiva ce sa scrie, nu e ca si cum e angajatul tau si nu il platesti pentru articole, nu?

        (Citează)

    • Iar incepi cu festivalul saracilor? =))

        (Citează)

    • Man, B&O nu sunt o companie de audiofili, sunt mai degraba o compania de tehnologie si design. Nu compara mere cu pere. Daca vrei multi bani pe putine difuzoare ia-ti Kef Muon.
      Sigur, de banii aia nu suna rau, dar scopul lor e ceva sa fie bine pentru toata lumea, si sa arate intr-un fel in care sa poti sa te lauzi. Si trebuie avut in vedere asta, ca aia e nisa lor. Poti sa gasesti sunet mai bun la mai putini bani decat B&O, dar nu te poti lauda ca esti special.
      In plus boxele alea nu prea sunt boxe, sunt practic amplificator integrat plus DAC cu modul wireless plus boxe. Adica un sistem audio complet in ziua de azi. Plus ca daca ai sa citesti specificatiile ai sa vezi ca herghelia aia de difuzoare sunt ca sa iti faca proiectie a sunetului stereo in mai multe directii, sa ai mai multe puncte din care sunt in stare sa iti reconstruiasca spatiul stereo. Si daca te uiti la ele asa, plus partea de design, iti dai seama ca de fapt pretul ala nici macar nu e chiar asa de mare in raport cu altii la ce stiu sa faca.

        (Citează)

    • @grigo
      Pai stiu tot ce ai scris, de asta imi si displace articolul. B&O nu fac produse pt audiofili, sunt produse consumer dar foarte scumpe.
      Exista in lume boxe mult mai scumpe si exista boxe foarte bune la preturi mult mai mici.
      De aia nu inteleg care e scopul acestui articol.

        (Citează)

    • @Marean – nu ai nici o idee despre ce inseamna sunet. Nu te supara, dar iti dai cu parerea prost.

      Nu e vorba de pret, clar nu e nici o boxa care sa “merite” banii aia. Pentru majoritatea, ca si sunet nu e nici o diferenta oricum.

      Dar boxele alea SUNT ALTCEVA. Si nu numai ele, sunt multe boxe cu pret sensibil mai mic care se aud de intepenesti.

      Dar sa zici ca e o prostie ca au bagat multe difuzoare intr-o boxa si ca asta nu e tech e o gogomanie.

        (Citează)

  4. @Kat
    Articolul nu e despre tehnologie pt ca nu scrie nimic in el de tehnologie, mai citeste o data.

    Este un articol despre lux si despre glorificarea banului. Mie asta nu imi place.

    Nu am indicat nicaieri ce si cum sa scrie, doar mi-am zis parerea, ca inteleg ca asa functioneaza treaba asta cu blogurile: autorul scrie, cititorii dau cu parerea.

      (Citează)

    • ESTE despre tehnologie – eu chiar sunt foarte pornit sa merg sa ascult boxele alea.

      Sunetul de inalta calitate presupune MULTA tehnologie si indelunga testare.

      Aveau rcf pe site la ei niste grafice mai demult, calcule si schite pentru comportamentul sunetului in functie de sala, inaltimea la care sunt boxele, nr de oameni, pozitia lor.

        (Citează)

    • E foarte posibil ca boxele astea sa aiba ceva tehnologii inalte in ele, la fel cum e posibil sa fie doar o colectie de difuzoare. Nu stiu.

      Ce stiu insa este ca in articolul lui Radu nu se pomeneste nimic, nici un cuvintel, despre tehnologia care o fi sau n-o fi in boxe. De aia nu e articol de tehnologie, stii ce zic?

      Cam multi analfabeti functionali s-au adunat in comentarii la articolul asta.

        (Citează)

  5. Cand ai bmw 7 cu schimbator din cristal șvarovschi, vila in pipera, aifon aurit si batut in briliante, nevasta botoxata si siliconata, boxele astea sint un musthave. Foarte faine.

      (Citează)

  6. E veo diferenta intre boxe monitoare de 500~1000 de euro perechea si unele care nu sunt monitoare dar cer 100.000 de euro? Nu prea cred ca as remarca diferenta de sunet intre ele.

    In consecinta e pierdere de timp ascultatul la boxe de 100.000 de euro pentru ca de la un anumite nivel incolo este complet irelevant cat costa niste boxe. Nu mai exista diferenta intre sunetul produs si chiar daca ar exista nu exista om in stare sa o perceapa.

    Sistemul de sunet dintr-un cinena cu Dolby costa mai mult si in afara de pozitionare spatiala pentru ca are multe boxe nu impresioneaza cu nimic in privinta calitatii sau claritatii.

      (Citează)

    • Este diferenta intre monitoare de 1000 E si monitoare de 10.000, daramite cand coMpari cu asa ceva.

      Eu am monitoare, scumpe, casti la fel. Sunt obsedat de sunet. Dar am ascultat niste bixe de vreo 10000 mai demult si erau extraordinare.

      Sunt de acord cu tine ca de la un nivel incolo nu prea se mai observa diferenta.

        (Citează)

  7. Le-am dat retur, Tzanca se aude prost.

      (Citează)

  8. Natie speciala romanii astia. Nu au auzit boxele, dar stiu ei ca nu suna mai bine ca unele de 1000. Pana la urma nici intre paine cu parizer si caviar nu vreo diferenta, rezultatul ajunge tot acolo. Bine ca nu sunt toti oamenii asa, altfel in continuare trebuia sa tragem spirtul prin paine ca sa ne imbatam cu ceva…
    Nici eu nu as da 5000 de euro pe saptamana sa merg la all inclusive, dar asta nu inseamna ca e de rahat genul asta de locatie.
    Unii dintre voi credeti ca tot ce nu va permiteti e naspa sau echivalent cu ceva ieftin pe care vi-l permiteti.Dar, ca sa citez dintr-un prieten care ii luase un bemve similar cu asta din prezentare iubitei de la acea vreme, la remarcile noastra ca nu ai de ce sa ii iei o asemenea masina scumpa uneia care nici macar nu e nevastata-ta: “masina nu e scumpa, nu faceti voi suficienti bani”.
    In concluzie, luxul nu e o chestie rea. Rau e sa fii prost si sa crezi ca toata lumea e proasta ca tine. Pe unii ii duce capul si fac bani. Dintre astia care fac bani, unii ii cheltuie pe masini sau boxe scumpe. Asta e capitalismul, dar daca nici dupa 30 de ani nu reusiti sa intelegeti asta…

      (Citează)

    • Georgele ticule, hai sa-ti zic ceva care s-ar putea sa-ti zguduie din temelii perceptia despre viata: pretu nu reflecta intodeauna calitatea unui produs. Cateodata un produs are pretu sus, doar ca sa dea prostilor cu bani impresia ca daca si-l permit sint cumva intr-o liga exclusivista si sa le gadile orgoliul. Pe genu: am dat 10 milioane de cocorei pe-o unghie care a fost a lu’ alexandru macedon. Intelegi ce vreau sa zic?

        (Citează)

  9. @georgel
    Nu a zis nimeni nimic despre cum se aud boxele, aberezi.

    In Romania nu exista capitalism prietene, exista spagari, afaceri veroase cu statul si cocalari care apreciaza “luxul”.

      (Citează)

    • Tu ai o parere acida la multe articole, in care intepi pe toata lumea, inclusiv pe Radu.

      Mai e varianta la aia scrisa de tine, in care autorul scrie si cititorii comenteaza: autorul scrie si cui nu ii convine da pe x de sus din colt si gata.

      Nu trebuie nimeni sa suporte frustrarile tale, nu cred ca intereseaza pe nimeni (mai ales avand in vedere tonul pe care sunt scrise).

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus