un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 12 iunie 2022

12 Jun 2022  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Gimnastele americane dau în judecată FBI-ul. Spun că FBI-ul știa de ani mulți că medicul echipei de gimnastică este acuzat de abuzuri și nu a luat nici o măsură, lungind inutil o investigație pe atât de mulți ani încât i-a permis acelui om să abuzeze de alte generații de gimnaste.

Americanii se pregătesc de un nou val de covid. Variantele noi de omicron pare să poată reinfecta oamenii care au făcut deja omicron la începutul anului. Moderna a creat o versiune mai nouă de vaccin care oferă protecție și pentru omicron, nu doar pentru varianta inițială de coronavirus.

Ce înseamnă propaganda ca strategie de stat. Pe la ruși s-au tipărit doar cărți de acțiune sau SF despre victoriile armatei rusești, lupta cu naziștii ucraineni, Stalin reabilitat șamd. Când te uiți la acestea, părea inevitabil un atac în Ucraina.

Un studiu zice că ibuprofenul ar putea fi periculos pentru sănătate. Momentan doar la animale. BioNTech anunță rezultate bune cu un vaccin împotriva cancerului pancreatic.

Priveliști frumoase în Londra. Am mers de câteva ori la Tate Gallery sus pentru priveliște, este un loc excelent pentru o bere rece cu privire la întreg orașul. Toată lista pare bună.

Guvernul SUA vrea o rețea de încărcare de automobile electrice. Vor patru încărcătoare de 150 kW DC în fiecare stație, iar stațiile să fie la maxim 50 de mile una de alta și în special pe lângă autostrăzi. Așa se sprijină industria și adopția EVurilor.

Discuție despre gramajul preparatelor la restaurante. De unde trag concluzia că românii mănâncă la multe restaurante de țepari sau nu știu exact cum se cântărește ceva sau aleg să se plângă pe Reddit, nu la ANPC. Mă întreb dacă străinii tot pe Reddit se plângeau când își construiau o țară mai bună.

Ce s-a întâmplat cu tramvaiele din Londra:

Un tânăr ucrainean de 15 ani a pilotat drona care a ajutat artileria să distrugă un convoi rusesc ce se îndrepta spre Kiev.

Câțiva veterani de război au participat la aniversarea debarcărilor de la D-Day în Normandia. 78 de ani au trecut de atunci. Mie mi-a plăcut mereu povestea lui Theodore Roosevelt III. Fiul președintelui american Roosevelt, a fost cel mai bătrân soldat care a participat la invazia din 6 iunie. Avea gradul de general și, deși asta îi dădea dreptul să debarce mai târziu, după securizarea plajelor, a refuzat și chiar a făcut petiție pentru a putea debarca în primul val, alături de soldații săi. Și chiar a făcut asta, ieșind printre primii din barca de desant.

O fetiță de 11 ani din Uvalde a povestit într-o audiere în fața Congresului cum a scăpat cu viață. S-a mânjit cu sângele colegilor ei de clasă, morți în jurul ei, apoi a folosit telefonul mobil al învățătoarei moarte pentru a suna la 911. Pentru că asta trebuie să facă copiii în SUA din când în când.

Britney Spears s-a căsătoritTiger Woods a devenit miliardar. Investiții, publicitate, premii. Justin Bieber are jumătate din față paralizată.

Lucruri din casă care te pot omorî. Nu amestecați diversele chimicale de curățenie, că cine știe ce gaz toxic sau explozie produceți.

O fetiță abandonată de mică a fost identificată 40 de ani mai târziu după ADN. Misterul continuă pentru că părinții ei au fost uciși în ziua în care și ea a dispărut, iar autoritățile nu știau ce s-a întâmplat cu copilul din acel caz.

Ambuscadă cu pisici. Vedeți apoi mai jos alte imagini.

Experții de la Weber sunt de acord că un grătar se curăță foarte bine cu o ceapă. Așa facem și noi.

Cea mai bună metodă de reîncălzit orezul. Cineva a testat 7 metode diferite.

Scandal în golf, un turneu separat concurează cu PGA Tour. L-au plătit pe nr 1 mondial 119 milioane ca să joace acolo.

Formula 1 în Azerbaijan, la ora 14.

    24 comentarii

  1. Poate scapam un pic de gunoiul ala mic de Justin Bieber, inca un cretinas care s-a trezit vedeta si nu stie ce tampenie sa mai faca sa fie bagat in seama.

    Da, toate ingredientele in HORECA se calculeaza inainte de preparare, ca sa fure si mai bine si sa se planga dupa aia ca vai industria lor nu e ajutata.

      (Citează)

  2. Scenariul e următorul se pregătesc sa ii facă felul lui zelensky, ca e cam nasol cu inflație plus razbel
    Așa ca atrag iar atenția către guvid, intre bani la Big pharma sau la firmele de arme, se pare ca primii au câștigat.
    Predicția mea e ca poate chiar bideu robinet sa facă covidel și sa plângă puțin sa se vaccineze lumea

      (Citează)

    • Multumim ca ne-ai luminat, eram toti orbi, acum clar vedem mai bine!

        (Citează)

    • Da de unde, guvernele ignora total declarativ covidul, doar unii din presa mai incearca sa stoarca subiectul. Il ignora pentru ca daca i s-ar da atentie ar adanci problemele economice.
      Nimanui din politic nu-i mai pasa de vaccinari, boostere etc. E inchisa treaba. Cine vrea sa se vaccineze, are toate informatiile posibile, nu mai e treaba statului. Iar daca tot apar variante din astea din ce in ce mai transmisibile, restrictiile necesare ar fi prea costisitoare, asa ca nu se mai face nimic. Oricum covidul nu are cum sa dispara.

        (Citează)

  3. Ăștia care vă faceți doza 4, 5 samd aveți grijă ce răspunderi la interviuri dacă sunteți întrebați. Este test de inteligență.

      (Citează)

    • Excelent, buna asta :)))
      Îți dai seama ce de supermani avem, 5 doze plus guvit de 1-2 ori, moama

        (Citează)

    • In articol nu era vorba de doza 4. Dar e bine totusi ca ai invatat sa citesti. Stii literele. Bravo! Asteptam sa treci la pasul urmator.

        (Citează)

  4. mama, au scapat antivaxerii pe blog, de dimineata:)

      (Citează)

    • Antivaxerii și otrepele proruse. De obicei 2 în 1.

      Excelent acel thread despre propagandă, totuși unii mai au tupeul să-ți explice cum că de fapt Zelenski a provocat războiul. Cei mai răsăriți, de emulează inteligența, ar zice că vestul e vinovat.

        (Citează)

    • Terapie genica, nu vaccin. Sa fim exacti stiintific.

        (Citează)

  5. Stirea cu vaccinul Moderna nu are nici o relevanta pentru romanii ce vor dori sa se vaccineze la toamna ,dupa ce colonelul Gheorghita a fost ejectat de la CNCAV, doar Pfizer se va gasi ;
    si va trebui sa cautam lista fraierilor de medici de familie care vor mai dori sa faca munca voluntara, pentru ca nici azi personalul vaccinator nu si-a primit drepturile, de jde luni de zile…

      (Citează)

  6. Boss termina nu e nimeni prorus, discuția era alta

    Peredhil:
    Antivaxerii și otrepele proruse. De obicei 2 în 1.

    Excelent acel thread despre propagandă, totuși unii mai au tupeul să-ți explice cum că de fapt Zelenski a provocat războiul. Cei mai răsăriți, de emulează inteligența, ar zice că vestul e vinovat.

      (Citează)

  7. Fetita aia sa isi ia si ea un AKM sau macar un pistol ceva. Te duci la scoala in SUA ca intr-o tara civilizata?

      (Citează)

  8. stai in romania atunci si bucura-te de bula ta de sarac, ca vai ce bine iti e tie in romania si ce nasol de americani

    SYAOnline:
    Fetita aia sa isi ia si ea un AKM sau macar un pistol ceva. Te duci la scoala in SUA ca intr-o tara civilizata?

      (Citează)

  9. sa inteleg ca vaxxeri astepta cu nerabdare doza 4-5 sau la ce nr ati ramas , hhh

      (Citează)

    • victor:
      sa inteleg ca vaxxeri astepta cu nerabdare doza 4-5 sau la ce nr ati ramas , hhh

      Ce întelegi tu prin “vaxxeri astepta cu nerabdare doza 4-5 sau la ce nr ati ramas , hhh”. Sau te durea capul când scriai așa agramat chiar fără “sa inteleg”.

        (Citează)

  10. asteapta*, tu esti vaxxer? :)) ai sarit repede la gat,.. usurel, masca mai porti?

      (Citează)

  11. cei mai simpatici nega-tionisti sunt cei cu credite legate la robor, navetisti, cu adaposturile neizolate termic si care vor fi pusi pe liber la prima contractie!
    negationistii care nu se regasesc mai sus, stau pe carca parintilor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus