un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Formula 1 în Azerbaijan: să-i aduceți aminte să nu-mi cumpăr Ferrari

13 Jun 2022  ·

AUTO  ·

11 comentarii

Când voi dori să-mi iau Ferrari, să-mi aduceți aminte sa nu fac asta. Să ziceți “nu, Radu, ai zis chiar tu că nu sunt fiabile, ai promis că-ți iei Lamborghini”.

Ambele Ferrari au abandonat cu probleme tehnice în cursa din Azerbaijan. Leclerc este campion la obținut pole-position, dar n-a terminat cursa nici acum. A căzut pe locul 3 în campionat, după Verstappen și Perez.

Mai rar vezi două mașini abandonând simultan cu probleme de motor în aceeași cursă. Asta a permis Red Bull-urilor să defileze spre victorie. Russell a plecat de pe 5 și, grație abandonurilor Ferrari, a terminat pe locul 3. Hamilton a avut o cursă bună, a pornit de pe 7 și a încheiat pe 4.

OK, încă o glumă: noroc că șampaniile cu care se stropește pe podiumul de premiere sunt marca Ferrari. Așa mai ajunge câte un Ferrari și pe podium în aceste curse. Dincolo de asta, a fost o cursă fără evenimente remarcabile, așa că nu sunt multe de zis.

Hamilton s-a dat jos cu probleme de spate din mașină, se mișca greu, s-a plâns de asta în timpul cursei. Mașina vibrează prea mult și are o mișcare sus-jos foarte pronunțată în linie dreaptă, iar suspensiile ei nu sunt nici pe departe confortabile, așa că trebuie să reziști acolo. Se vede că Hamilton are 37 de ani și Russell doar 24. Russell s-a dat jos din mașină arătând de parcă ar fi fost la o plimbare plăcută prin cartier, așa cum pe vremuri îl vedeam pe Coulthard făcând la fel.

Au fost interesante mișcările din restul plutonului. Gasly a terminat pe 5 și a arătat din nou că are mult potențial. Din păcate, Red Bull i-a prelungit lui Perez contractul până în 2024, iar Gasly cred că aștepta să fie el mutat acolo de la Alphatauri.

Ricciardo a obținut locul 8 și 4 puncte, ceea ce îl mai scoate un pic din belele. Sunt tot mai multe zvonuri că va fi dat afară de la McLaren pentru că are rezultate foarte slabe. În locul său ar putea veni Gasly sau vreun tânăr din Formula 2, poate Piastri.

Mick Schumacher în continuare nu a obținut nici un punct în Formula 1. El este mai greu de concediat, nu vrea nimeni să dea afară un Schumacher, mai ales că încă este tânăr și a venit cu rezultate foarte bune din competițiile inferioare.

Vettel a terminat pe 6, Alonso pe 7. Dinozaurii s-au ținut bine în această cursă. Rezumatul cursei este pe YouTube.

Urmează Canada, pe 19 iunie la ora 21.

    11 comentarii

  1. Cel putin al doilea abandon a fost de la ulei intrat in motor, de aia a scos fumul albastru. Nu doar masinile Ferrari au motor Ferrari, nu doar la ei a murit motorul Ferrari in cursa de ieri.

    Interviurile de dupa, cu Verstappen si Perez au fost un scuipat in fata sportivitatii si competitivitatii. Red Bull nu a castigat nimic, Ferrari au fost prosti, iar Verstappen nu a castigat nimic, i-a fost predat locul 1.

      (Citează)

    • Nu te-ai săturat să ne plictisești cu comentariile tale despre Vestappen la fiecare postare a lui Radu despre F1?

        (Citează)

    • Important este sa nu ma plictisesc eu de impostorul de Verstappen si marlaniile facute de echipa Red “no fighting” Bull(shit). In secunda 2 ii descalificam din campionat si interdictie pe 5 ani sa mai apara la F1.

      Este sport, este competitie, trebuie sa fie fairplay si concurenta, nu aranjamente de culise.

        (Citează)

    • Dar cand Bottas primea ordin de la Mercedes sa ii cedeze pozitia lui Hamilton, nu aveai nimic de comentat, nu? Nu fi ipocrit.

        (Citează)

    • Înjuram și atunci dar nu comentam pe aici. Câțiva ani am făcut pauză de F1.

        (Citează)

  2. Mizerie de cursa și aparent se duce dracu din ce in ce mai tare sportul asta…după primele 5 ture am închis TV’ul ieri…nu e normal ca după primele 5ture sa fie diferențe de 15s între mașina nr1 și mașina nr 5…3s/Lap e foarte mult atunci când ai aceleași anvelope…am sperat ca noile reglementări vor schimba sportul și ca nu voi mai vedea 2 echipe cum se bat…aparent nu doar 2 echipe ci una singura…am bilete luate la Budapesta și Franța dar cred ca nu o sa mai merg…despre firma producatoare de suc și șoferii(in nici un caz piloți) nu am nimic de zis…același comportament arogant ca intotdeauna…sper sa și-o ia peste bot cât de curand sau sa fie cumpărați mai repede de Porsche/Audi care va veni cu alți piloți…

      (Citează)

    • Și nici vama nu mai e ce-a fost….

        (Citează)

    • Din cate am inteles Porsche vrea sa intre in Formula 1 doar cu motoare pentru masinile Red Bull, nu sa cumpere echipa. Vor inlocui actualul motor produs de Honda.
      Iar Red Bull nu cred ca au niciun motiv sa vanda, tinand cont ca au un cash flow pozitiv. Sunt printre echipele din F1 care se plang de plafonarea cheltuielilor, asta insemnand ca ei ar fi dispusi sa cheltuie mai mult daca li s-ar permite.

        (Citează)

  3. Gaelex:
    Important este sa nu ma plictisesc eu de impostorul de Verstappen si marlaniile facute de echipa Red “no fighting” Bull(shit). In secunda 2 ii descalificam din campionat si interdictie pe 5 ani sa mai apara la F1.

    Este sport, este competitie, trebuie sa fie fairplay si concurenta, nu aranjamente de culise.

    Perez chiar nu putea tine pasul cu Max in acel moment. A si spus (si in cursa si ulterior) ca avea degradare mare pe respectivele cauciucuri. Poate daca reusea sa intre la boxe pe acel SC si Max nu, avea o sansa in plus. Dar nu s-a intamplat, si s-a incheiat cu ‘no fight’.

      (Citează)

  4. Ferrari a mai fost pe cai mari si la alte inceputuri de campionat si apoi a scazut in performante. Este proverbial deja.

      (Citează)

    • Cred ca este foarte frustrant pentru Leclerc sa vada cum pierde curse ba din cauza strategiei de intrarea la boxe, ba din cauza lipsei de fiabilitate a masinii.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus