un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De dimineața până seara București, un album foto interesant despre viața orașului

20 Sep 2023  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Am găsit într-un local acest album foto despre București. Este gros și cu fotografii făcute de mulți fotografi (iar pe unii îi urmăresc și eu pe Insta) pe străzile orașului, arătând oameni și diverse scene urbane. Și tramvaie, foarte multe tramvaie.

Știți ce-i interesant? Că vedem astfel de scene zilnic prin oraș, dar parcă nu le conștientizăm. Privirea pierdută a oamenilor în timp ce așteaptă într-o stație STB. Șiruri de mașini. Pescarii de pe Dâmbovița. Curieri Glovo și Tazz în toate direcțiile.

Cumva le ignorăm cu mintea conștientă. Când le-am văzut în fotografii, când le-am privit mai lung și fără motiv să trec cu privirea peste ele, parcă am avut și eu o revelație. Mi-am dat seama că astfel de scene au loc zilnic în jurul meu, dar la un moment dat am început să “tune them out” și să nu le mai observ.

Se pare că proiectul a avut o idee și mai inedită, zice Mediafax. 6 fotografi au pornit dimineață din cartiere diferite de la marginea orașului (Colentina, Pantelimon, Aviației, Bucureștii Noi, Militari și Berceni) spre centrul său cu diverse mijloace de transport și au fotografiat pe drum diverse scene, de unde și numele albumului. Există și un documentar video, făcut în paralel de o echipă care a filmat și intervievat bucureșteni. A fost lansat anul trecut prin decembrie.

    3 comentarii

  1. ideea e f buna, am vazut si multe fotografii interesante in cartea asta.
    paginarea este insa atroce, se pare ca nu au avut bani si de un grafician sau macar interesul sa il caute. fogorafii inghesuite, culori si texte alese prost, e pacat de imagini…

      (Citează)

  2. Practic au omorat o padure pentru Absolut Nimic tipatit pt degeaba. Zero valoare.
    Sinistru

      (Citează)

    • Cum sa fie 0 valoare ? Vezi cat de jegos si sarac este bucurestiul :), cel putin din pozele prezentate de Radu. Eu nu am vazut decat saracie si mizerie. Stiu ca sunt fite si bani in Bucuresti , da aia sunt 10-15 % restul sunt vai mama lor.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus