un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

8 jocuri interesante se lansează în luna septembrie

2 Sep 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Nu avem recolta din august, dar 2-3 jocuri care se vor lansa în septembrie 2023 ar putea rămâne legendare.

STARFIELD – 6 septembrie

Steam, Bethesda pentru Xbox. Nu are încă versiune de PlayStation. Abia aștept. Am PC Game Pass, jocul va fi disponibil în abonament, intenționez să-l joc.

Starfield este un proiect uriaș cu zeci de planete explorabile, “fă ce vrei tu”, poate și o poveste bună. Preview-ul arată excelent. Sper ca jocul să confirme așteptările și să fie bun.

Un review vedeți mai jos. Pe scurt, jocul este bun, dar începe mai greu și trebuie să joci multe ore ca să ajungi la părțile bune.

Mi se pare și dezolant de mare. Sunt atât de multe lucruri de făcut, de posibilități, de planete de explorat, încât parcă nu am putere să-i dau atenție. Uitați clipul de mai jos cu 22 de tips & tricks, care mi se pare că fix asta arată, amploarea foarte mare a jocului.

EA Sports FC 24 – 29 septembrie

Steam, PlayStation. FIFA 2024, cum i-am spune noi, doar că Electronic Arts a refuzat să plătească sute de milioane de dolari pe an către FIFA pentru a păstra numele organizației. EA, de fapt, a arătat că se descurcă și fără FIFA. Alt nume pentru joc, dar au contracte cu practic toate organizațiile din fotbal, ligile sunt acolo, jucătorii de top la fel.

Mortal Kombat 1 – 19 septembrie

Steam, PlayStation. MK1 este un reboot al seriei. După cum s-a explicat de multe ori în preview-uri, acum Liu Kang este zeu, iar Raiden este un tânăr luptător aspirant. Jocul are și o campanie single-player.

Mie mi se pare deosebit de violent. Toate clipurile de pe net arată niște fatalități foarte sângeroase care mă fac și pe mine să zic “este prea mult”, deși în general n-am o problemă cu violența din jocuri.

The Crew Motorfest – 14 septembrie

Epic Games, PlayStation. Jocul pare o clonă de Forza Horizon 5. Dacă vă place stilul, ar trebui să vă uitați pe FH5, are aproape doi ani pe piață și este deci disponibil la preț redus.

Ca și FH5, noul The Crew mută cursele într-o zonă pitorească, aici fiind vorba de Hawaii (față de Mexic). Trailerele arată mașini cool precum Lamborghini Urus, Jeep Wrangler, diverse Porsche, mașini electrice, dar și dubițe VW și alte modele celebre. Dacă din vreun motiv nu vă place Forza Horizon, poate vă atrage acest The Crew.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Steam, PlayStation. Un expansion care introduce un district nou în oraș, personaje noi șamd. Cyberpunk 2077 s-a lansat cu ceva scandal și buguri, dar majoritatea au fost rezolvate între timp, iar acum sunt multe speranțe puse pe Phantom Liberty, care ar putea relansa întreg jocul. În plus, vine cu DLSS 3.5 și full path ray tracing.

Lies of P – 19 septembrie

Steam, PlayStation. Well this is weird. P vine, bănuiesc, de la Pinocchio. Sau dacă nu, vedem noi de la ce vine, dar oricum, Pinocchio este personajul principal într-un joc stil Demon’s Souls, într-un univers alternativ într-o perioadă victoriană.

Trailerul arată bine de tot și sugerează și că jocul ar avea o poveste interesantă.

Mențiune specială:

Witchfire – 20 septembrie

Epic Store. Zic mențiune specială pentru că jocul se lansează atunci abia în Early Access, dar pare promițător. Este un first-person shooter în care ai arme… și magie. Pare un soi de Bioshock combinat cu un joc soulslike în decoruri high-fantasy și steampunk. Mă pregăteam să spun că seamănă cu un joc vechi numit Painkiller, dar apoi am văzut că sunt aceiași dezvoltatori!

    8 comentarii

  1. Par același tip de fatalități ca în ultimele ediții…

      (Citează)

    • Mi se pare sau voice over-urile din MK sunt făcute de AI? Au o linie monotonă fără pasiunea, ca să-i zicem așa, din celelalte jocuri ale francizei.
      În afara de background-uri detaliate nu văd sa aducă nimic nou (e cam greu sa aduci ceva nou la MK lol)

        (Citează)

  2. Daca e cineva incantat de Starfield, sa spuna.

    Inca nu l-am luat si nu m-as bate capul cu el decat daca e foarte, foarte bun.

      (Citează)

  3. Multam pentru articol.
    Nu stiam de Lies of P.

    Momentan bag BG3, am vreo 160 de ore. Dupa Red Dead Redemption 2 ca zace acolo in steam neatins si dupa Cyberpunk.

    Si cam asta e planu pe urmatorii 2 ani. Starfield la reducere si dupa ce o sa fie modad si para modad.

      (Citează)

  4. Un miliard de ani de la inventarea genului si tot nu s-a inventat un joc video in care personajele sa paseasca, nu sa pluteasca prin decor.

      (Citează)

  5. mac gregor:
    Daca e cineva incantat de Starfield, sa spuna.

    Inca nu l-am luat si nu m-as bate capul cu el decat daca e foarte, foarte bun.

    Nu mai bine il joci pe Game Pass? Eu cred ca e foarte reusit. IGN si Gamespot i-au dat 7, dar tot are 88 pe Metacritic pt ca alti review-eri sau publicatii i-au dat 9 si 10. Pare oricum mult mai polished decat jocurile lor precedente.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus