un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 17 august 2023

17 Aug 2023  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Scandalul de la Linus Tech Tips continuă. În plus față de evoluția descrisă aici, Gamers Nexus a scos un nou clip în care vorbește despre reacția foarte slabă și scuzele neverosimile ale Linus Media Group:

Iar ieri Linus a publicat un clip despre toată treaba, spunând că se vor opri din producție în această săptămână pentru a-și reanaliza procedurile, astfel încât în viitor să nu mai dea rateuri. Au clarificat și niște chestiuni legate de vânzarea unui prototip ce le aparținea altora.

Majoritatea oamenilor spun însă că acest clip nu pare sincer (într-adevăr, nu pare, nimeni de acolo nu are un pic de barbă de doliu și frământare puternică), că este monetizat, că se glumește legat de sponsori șamd. Așa mi se pare și mie, dar până la urmă contează dacă vor schimba ceva în viitor, cum promit.

În paralel, însă, tot ieri a apărut un nou scandal legat de companie, după ce o fostă angajată a vorbit despre mediul toxic de muncă, hărțuiri, șefi care o luau la mișto și alte asemenea probleme (Twitter, Reddit). Lumea cere o explicație și pentru asta. Grupul a pierdut cam 100.000 de subs pe YouTube și vreo 3.000 pe Floatplane, unde fiecare plătea minim 5 dolari/lună pentru acces.

    11 comentarii

  1. Nu spun ca Linus e mai mult decat entertaining insa gamers nexus, de fiecare data cand porneste un scandal (si nu sunt putine) face 2x-3x ca numar de vizualizari versus clipurile lui (extrem de plictisitoare si greu de urmarit) cu review uri. Sunt convins ca-i plac de minune scanalurile.

      (Citează)

  2. O să tot apară scandaluri, că încearcă fiecare să mulgă cât se poate. Sigur vor ieși la suprafață și alte probleme din interior, că orice companie mare le are la un moment dat. Linus a și ținut să fie imaginea LMG, așa că acum totul va fi proiectat asupra lui. E păcat că a vrut prea multe, la ritmul pe care l-a impus era greu de crezut că nu se vor lovi de așa ceva la un moment dat. E mare lucru totuși ce a realizat, cu o abordare diferită față de alții (MKBHD de exemplu).

    Mie personal nu prea mai îmi plac de ceva timp, mai ales din cauza superficialității și a poantelor lor care mie nu prea îmi plac. Ceva se va schimba pentru că o cere publicul, iar când depinzi de vizualizări…

      (Citează)

  3. wow… ce drama cu fata aia pe twitter… nu cred ca nu i-a scapat nici un tip de hartuire din lista (work related, bullying, sexuala, pb in contract). Si totusi nu depune nici o plangere (desi e in Canada nu in US, cu un mediu prietenos pt angajat) ca ii e frica de Linus ca de Al Capone…

    #AmberHeard ?

      (Citează)

    • De ce presupui din start că n-ar fi adevărat? Au apărut și alți angajați care confirmă că așa era uneori pe acolo.

        (Citează)

    • pt ca lunga lista de probleme pare un pic ireala – inca o data : i s-au intamplat cam toate abuzurileposibile… Multi (in mod ideal TOTI) ar fi plecat de la prima chestie intamplata.

      Unde gasesc povestile celorlalti?

        (Citează)

    • Si interbarea ta merge si in sensul celalat : TU de ce presupui din start ca e adevarat?

        (Citează)

    • @Radu, pentru ca orice om ar trebui considerat nevinovat pana la proba contrarie.
      Si daca o fosta angajata se plange pe internet fara sa faca nici o plangere la autoritati si fara nici o dovada concreta, ar trebui sa plecam de la premiza ca Linus si echipa sunt nevinovati.

      Cred ca nici tie nu ti-ar conveni ca lumea sa plece de la premiza ca esti vinovat daca ar aparea acum o tipa care sa spuna ca a fost dadaca fiicei tale pentru 2 luni si ca ai hartuit-o sexual.

        (Citează)

  4. Eu nu inteleg ce atata valva pentru ce spun niste aciuati care pana la urma doar fac niste amarate de review-uri la gadget-uri.

      (Citează)

    • Pentru ca e o piata unde se invart foarte multi bani.

        (Citează)

    • My man, tipii astia nu produc nimic concret, doar influenteaza masele sa cumpere chestii pe baza multor review-uri sponsorizate/platite, desi nu mentioneaza intotdeauna asta.

        (Citează)

    • Păi fix asta e faza, au 15 milioane de subscriberi și da, influențează piața.

      În realitate cum e plin de SEO Spam pe internet, o grămadă (majoritatea) site-urilor semi-legitime nici nu-și fac propriile review-uri, ci doar le copiază de altundeva. Bagă articole la foc automat cum că Linus sau x sau y a zis că placa asta video sau ssd-ul ăsta e așa și pe dincolo.

      Tu ca și consumator ce șanse mai ai atunci? Vezi că pe toate site-urile zice că produsul e bun, îl cumperi și rămâi de fraier.

      Aici e problema, dacă oamenii nu sunt capabili de review-uri serioase (intenționat sau nu), trebuie să se știe și așa oricând văd că ‘Linus Tech Reviews said’ pot să închid tab-ul și să trag apa. Ceea ce voi face de-acum înainte.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus