un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ați putea trăi pe termen lung într-o zonă mai pustie, dar pitorească? Eu nu.

17 Aug 2023  ·

GÂNDURI  ·

33 comentarii

Mă uitam la Too Hot to Handle pe Netflix, desigur pentru decoruri, iar sezoanele au loc într-o super-vilă din Caraibe, pe o plajă cu nisip alb și mare albastră în fața ei. Peisaj din acela de wallpaper bun.

Mă gândeam dacă mi-ar plăcea să mă mut într-un astfel de decor și să trăiesc acolo pe termen lung. Nu cred că aș putea. Chiar m-am gândit la pro și contra și nu sunt genul care să se simtă confortabil pe termen lung într-un astfel de loc.

Mie îmi place orașul în general. Nu traficul și RADET-ul, aș putea și fără problemele lor, dar îmi place orașul ca loc ce-ți oferă o multitudine de posibilități și experiențe pentru timpul tău liber și, de asemenea, confortul pe care-l poate oferi.

Îmi place să comand la eMAG sau Freshful sau MABO și să vină a doua zi pachetul. Îmi place să fac retur la easybox. Îmi place să deschid Tazz și să zic “sunt prea multe opțiuni, nu mai mănânc nimic”. Îmi place să descopăr un loc bun de brunch sau unul cu înghețată de top sau să văd un spectacol frumos sau să mă plimb pe bulevarde alături de alți oameni care îmi sunt cât de cât asemănători. Îmi place să am prietenii aproape, gata de o cafea.

Nu cred că aș rezista la viața în mediul rural, fie el și la mare. Ar merge vreo 3 săptămâni, dar apoi cred că m-aș urca pe pereți. Am avut în general această senzație chiar mult mai devreme de atât în diverse “vacanțe”, iar când eram mic nu rezistam deloc la bunicii mei “la țară”.

Poate la pensie. Nici atunci nu știu, de fapt. Mi-ar plăcea să cred că mă voi bucura de ea tot în condițiile de mai sus și în confortul adus de ele.

Vouă v-ar plăcea stilul acesta de viață? Credeți că v-ați putea adapta la el?

    33 comentarii

  1. Esti consumatorul perfect. Visul oricarui vanzator.

      (Citează)

  2. Da.

      (Citează)

  3. Lejer. Am stat și câte două luni pe coclauri: un telefon pentru urgențe și în rest nu tu picior de om, nu tu frecat bufnița pe internet, raiul pe pământ. Nu sunt naiv, știu că ai nevoie de societate, în unele cazuri, dar asta nu înseamnă că nu ador momentele în care mă deconectez de ea.

    Bine, pe de altă parte din paragraful cu „ce-mi place” rezonez cel mult cu un spectacol bun. Foarte puțini prieteni adevărați, și-s împrăștiați care încotro prin lume, ceva mai mulți amici, dar chiar nu simt nevoia să stau nas în nas cu ei, iar dacă e să aleg, prefer să mă plimb pe străzi noaptea, când e liniște.

    Bine că-s mai mulți oameni ca Radu, că altfel se ducea în cap societatea de consum.

      (Citează)

    • Partea cu a avea prieteni și o viață socială activă e super importantă pentru fericire și sănătate mentală. Cred ca asta ar fi principala dificultate în ceea ce ma privește.

        (Citează)

  4. Nu, niciodata. Si nici in alt oras din Ro (pentru ca oricare e la sfert sau mai mic decat bucurestiul).

      (Citează)

  5. Sunt dependent de natură.

      (Citează)

  6. Da, mi-ar plăcea, dar seara vreau internet ca să mă laud pe social-media ce am făcut eu izolat…

      (Citează)

  7. Daca nu as avea copii, da, as putea, ba chiar mi-as dori.

    Cum am copii, am ales the next best thing: suburbia :-)

      (Citează)

  8. pai chestiile alea pe care zici ca iti place sa le faci poti sa le faci si la pensie. ce te face sa crezi ca, odata ajuns la pensie, nu mai faci chestiile alea? nu zic ca ai viata de pensionar, nicidecum ;)

      (Citează)

  9. Da. Fiecare cu satisfactiile lui marunte

      (Citează)

  10. Pentru mine asta e planul pentru viitorul (sper) apropiat.
    Incerc sa fac o tranzitie la munca 100% remote (acum mai am ocazional lucruri de rezolvat prin oras) si pe urma voi incerca sa ma mut undeva cu plaja si vreme calda tot anul.

    Familie nu am si nici nu imi doresc, cam toti prietenii mei s-au mutat in alte tari. Nu am practic niciun motiv sa nu ma mut.

    Deocamdata insulele Canare suna bine.

      (Citează)

  11. Marean:
    Daca nu as avea copii, da, as putea, ba chiar mi-as dori.

    Cum am copii, am ales the next best thing: suburbia :-)

    asta pana cand trebuie sa ajunga copiii la liceu:)

      (Citează)

    • lasa ca asa fac scoal vieti, cu toti taranii din SAI.

        (Citează)

    • Traiesc in alta tara, bre, relax, ce e pe langa Bucuresti nu as numi niciodata suburbie.

      Exista mai multe scoli si licee aici la suburbia de care zic, iar copiii merg cu bicicleta.

      In plus, la 200 metri de casa am camp cu zeci de specii de pasari si iepuri iar la 500 metri am rau. La 10 min cu bicicleta am padure intr-o directie si teren de golf in alta, iar la 30 min cu bicicleta am lac cu sporturi nautice.

      Pana in oras fac 20 minute cu tramvaiul.

      Si mai e si pustiu, ca astia se culca devreme iar vara sunt toti plecati :-)

      Eu sunt multumit.

        (Citează)

    • Simțeai nevoia sa spui asta, nu? Nu ne dai și o locație exactă, poate venim la un grătar cu niste mici și manele. Sa vadă și olandejii cum trebuie trăită viața.

        (Citează)

    • Nu simteam nevoia, ca daca simteam as fi zis-o din prima :-)

      Dar da, am zis hai sa ma laud si eu un pic daca tot mi s-a ridicat mingea la fileu, ca mutarea nu a fost usoara deloc, a fost 1 an si mai bine de stres si acum am cam terminat asa ca incep sa ma bucur si sa ma laud, de ce nu.

      Sunt si dezavantaje, sa stii. Locuintele sunt ridicol de scumpe si se mai intampla sa nu vad soarele 2 saptamani la rand … dar asta e.

        (Citează)

    • Nu stiu, dar in viziunea mea 20 de minute de mers cu tramvaiul pana in oras nu este chiar zona izolata. Adica da, poate ca acolo unde locuiesti tu se numeste suburbie, dar din cate inteleg ai tot confortul unui oras plus diverse alte beneficii.

      Eu de exemplu faceam peste 30 de minute pana la liceu si nu locuiam chiar la periferie.

        (Citează)

    • @Andrei G

      Asa e, nu e izolat, de aia am si zis ca am ales “the next best thing”.

        (Citează)

    • In suburbii ca cea in care locuiesti tu m-as muta si eu. Din ce spui, este combinatia ideala intre beneficiile unui ora si linistea oferita de zone putin mai izolate.
      Felicitari pentru alegere si pentru ca ai putut sa iti permiti o casa acolo.

        (Citează)

  12. Cea mai mișto parte a vieții mele este la țară.
    Întineresc.
    Nici măcar nu e așa frumos ca pe Netflix, nici măcar la mare.
    Dar copii, bani, nevoi…

      (Citează)

  13. Da o tura pe Costa del Sol :). Clima aproape tropicala+Uniunea Europeana. In afara de chirie, mai ieftin decat in Bucuresti plus infrastructura semnificativ mai buna.

      (Citează)

  14. Chiar țintesc către o pensionare timpurie într-o insulă din Caraibe. Cel mai probabil Barbados. Iar ideea de insulă tropicală și viață socială activă nu se exclud reciproc. Dimpotrivă.

      (Citează)

  15. Am stat o lună și un pic cu un grup mic de prieteni izolați pe o insulă destul de exotică de lângă Bali, in pandemie, de nevoie că erau ceva restricții de mișcare.

    După mai puțin de o lună deja devenise totul banal, stăteam mai mult în cameră și ne vedeam la masă și la câte o băută la apus din când în când, in rest munceam remote și ceva înot și diving sporadic.

    Efectiv te plictisești de peisajele exotice și de stat nas in nas cu aceiași prieteni zi de zi, te saturi de aceleași glume și discuții, aceleași peisaje și posibilități restrânse de distracție.

    Diving-ul deja devenise meh, plimbatul pe plajă iar meh, nu te mai bucuri de ce ai local cât timp stai mult timp în același loc, oricât ar fi el de exotic.

    Când am putut schimba locația mi-a revenit cheful de viață, cât timp schimbi des locul și vezi chestii noi și faci activități noi e ok, dar după 5 luni tot abia așteptam să mă întorc în România să mai iau contact și cu alți prieteni, pe net nu e deloc la fel comunicarea.

    Unii din grup s-au întors pt alte 6 luni după 2 luni de România, deci depinde mult de cum ești construit ca persoană, eu n-aș mai sta plecat cu lunile, hai poate 3 luni pe an dar nu mai mult.

    Poate la bătrânețe vrei o viață simplă, dar eu acum vreau diversitate și socializare, iar o insulă exotică nu-mi poate oferi asta.

      (Citează)

  16. Marean:
    Traiesc in alta tara, bre, relax, ce e pe langa Bucuresti nu as numi niciodata suburbie.

    Exista mai multe scoli si licee aici la suburbia de care zic, iar copiii merg cu bicicleta.

    In plus, la 200 metri de casa am camp cu zeci de specii de pasari si iepuri iar la 500 metri am rau. La 10 min cu bicicleta am padure intr-o directie si teren de golf in alta, iar la 30 min cu bicicleta am lac cu sporturi nautice.

    Pana in oras fac 20 minute cu tramvaiul.

    Si mai e si pustiu, ca astia se culca devreme iar vara sunt toti plecati :-)

    Eu sunt multumit.

    Iepurii sunt comestibili?

      (Citează)

    • Mai nu stiu de iepuri dar de pescuit se pescuieste, vad des pescari cand ies la alergat :-)

      Ok, hai ca m-am laudat destul, I’ll show myself out :-))

        (Citează)

  17. Visul meu ( irealizabil , desigur) este sa-mi iau o insula… Asa ca da, m-as muta maine acolo.

    Acum stau la tara, cu vecini putini ( fata de ce-am mai vazut prin alte parti) si la distante relativ mari ( iarasi – fata de ce-am mai vazut prin alte parti). Cu toate astea, reusesc sa strice linistea fara nici o remuscare – urla, tipa, vorbesc enorm de tare, dau muzica tare etc.
    Asa ca am decis ca sunt asocial – si as prefera pe o insula…

      (Citează)

  18. Nici eu nu aș putea. Din aceleași motive ca Radu (mai puțin alea cu Tazz și eMag, mai mult de 15 comenzi pe an nu cred că fac).
    Faptul că familia și prietenii sînt aproape toți în orașul meu de baștină (București) e principalul și cel mai puternic motiv pentru care nu am plecat încă din oraș. Nu mă văd trăind nicăieri fără prieteni și departe de părinți sau de fie-mea. Degeaba e viața mai bună dacă cei apropiați sînt la distanță și îi vezi o dată pe an.
    În plus, îmi place viața de oraș mare. Deci și dacă m-aș muta, m-aș muta într-un oraș mare. Îmi place și că nu e nevoie să merg cu mașina.
    Locurile pustii sînt pentru vacanțe și weekenduri.

      (Citează)

  19. Marean:
    Nu simteam nevoia, ca daca simteam as fi zis-o din prima :-)

    Dar da, am zis hai sa ma laud si eu un pic daca tot mi s-a ridicat mingea la fileu, ca mutarea nu a fost usoara deloc, a fost 1 an si mai bine de stres si acum am cam terminat asa ca incep sa ma bucur si sa ma laud, de ce nu.

    Sunt si dezavantaje, sa stii. Locuintele sunt ridicol de scumpe si se mai intampla sa nu vad soarele 2 saptamani la rand … dar asta e.

    ce tara este aceasta ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus