un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce a pregătit Orange la Summer Well 2023 și cum a arătat festivalul

18 Aug 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE, PUBLICITATE  ·

9 comentarii

Summer Well de anul acesta a fost bun pe toate planurile. Chiar nu mă pot plânge, m-am simțit bine în toate cele trei zile de festival, plus că am fost mereu în grup mai mare și ne-am distrat pe cinste.

Orange s-a pregătit bine, a avut cel mai mare și cel mai bun stand, de altfel. Gazon real, atmosferă plăcută pe lângă piscină, ba chiar și o zonă mare de pufuri lângă cort, de unde puteai vedea foarte bine scena principală. A fost locul de întâlnire cu alți oameni de câte ori mă contacta cineva să întrebe unde suntem pentru că era vizibil, aveai unde sta și de acolo ajungeai imediat spre pajiște sau spre mâncare și băutură.

Cei de la Orange m-au invitat să văd și zona lor de reciclare a device-urilor vechi. Am rămas uimit de câți oameni veneau să recicleze telefoane, căști, smartwatch-uri sau tablete nefuncționale. Participanții nu doar că făceau o faptă bună pentru natură, dar primeau pe loc și diverse premii din partea Orange, care urmează să recicleze acele vechi dispozitive.

Secțiunea respectivă făcea parte din programul lor Re, adică Recumpărare, Reciclare, Recondiționare și Reparare. V-am mai spus despre el: de la lansare, Orange a colectat peste 326.000 de telefoane în România. Aici la festival s-au strâns câteva sute… în primele două zile, mi-au spus cei de acolo.

Inclusiv când eram eu acolo a venit o domnișoară, a scos un telefon din geantă, a întrebat unde îl poate pune, l-a aruncat în urna specială, a învârtit de roata cu premii și a plecat cu un soi de rucsac cu kit de festival în el.

(Chiar dacă Summer Well s-a terminat, dacă aveți telefoane, smartwatch-uri, tablete sau baterii externe nefuncționale, le puteți duce în orice magazin Orange pentru reciclare.)

Coadă mare a fost și la tatuaje, ceea ce de altfel se întâmplă în fiecare an. Pe afară avea Orange un chioșc unde se dădeau bebelușilor și copiilor căști mari, over-ear, care îi izolau de zgomot sau le puteau rula niște muzică liniștitoare. Am văzut părinți care stăteau pe pufuri și discutau între ei în timp ce bebelușii dormeau liniștiți în cărucioare, cu căștile pe urechi.

Undeva lângă acest chioșc erau canapele cu o consolă PlayStation, probabil pentru copiii mai mari veniți la festival. Dacă voiai, aveau ochelari VR conectați la o cameră 360 de grade aflată pe scena festivalului, așa că puteai privi concertul exact cum îl văd artiștii de pe scena Summer Well, uitându-te în ce direcție vrei tu în realitatea virtuală.

În partea cealaltă a lacului, Orange a făcut din nou un Pop-Up Cinema. La un moment dat când am trecut pe acolo rula un Fast and Furious. Nu știu numărul, am rămas în urmă cu seria, dar pe Vin Diesel îl alerga o bilă mare de foc pe niște străzi de oraș italian. Mai pe seară a rulat însă Asteroid City al lui Wes Anderson, ceea ce m-a uimit. Vorbim de un film lansat în iunie 2023 și în care joacă Tom Hanks, Scarlett Johansson, Jeffrey Wright, Bryan Cranston și alți actori cunoscuți și care încă nu a fost lansat în cinematografele din România.

Apropo, am făcut un test Speedtest pe Orange 5G+ în festival. Știți cât am avut acolo, probabil cu 15.000 de oameni în jur în acel parc? 938 Mbps.

 

Pe scena mare l-am apreciat cel mai mult pe Yungblud, care a făcut show de nota 10. Este de viitor omul, se pricepe să lucreze cu mulțimea (poate prea mult) și are în el o energie care este molipsitoare și te face și pe tine să sari, să dai din mâini și să-i simți mai bine muzica. Are voce puternică și un stil care mi-a adus aminte de Prodigy și Offspring.

Ceilalți headlineri au fost ok. Florence + Mașinăria și-a făcut numărul uzual: voce bună, versuri plăcute, a fost ce te aștepți și mă bucur că am văzut-o live. Royksopp au băgat muzică electronică la greu, ceea ce nu mi se pare pe specificul uzual al Summer Well (indie pop/rock, adică). I-am bifat însă și pe ei, însă dintre cei trei mari artiști au fost cei mai slabi după părerea mea.

Tom Grennan a fost pentru mine descoperirea cea mai mare. O să-l ascult și în viitor.

Mie Summer Well mi se pare un festival cu de toate, unde nu vii doar pentru muzică, de asta am și zis că probabil mă veți găsi pe la food court. A fost foarte multă lume anul acesta și mi-a plăcut că aveai ce face în festival. Erau chiar prea multe de făcut. Îmi închipuiam că o să am timp să trec pe la standul Alpro pentru un mic curs de barista, de exemplu, dar nu am avut.

La un alt stand era un aparat din acela de parc de distracții, cu gheară care poate apucă un premiu sau poate nu-l apucă, doar că aici jucai pe gratis și premii erau reduceri la ceasuri. Era mereu coadă lungă.

 

Am văzut noul Bronco. Frumoasă mașină. Aveau și un taur mecanic la standul Ford, ca la rodeo-urile americane, pentru cei ce voiau să vadă câte secunde rezistă. Mai erau multe alte standuri frumos iluminate pe acolo, cu mese, șezlonguri, poate un mic bar — cumva reușeau să inducă ideea de relaxare. În altă parte am remarcat o gheretă care vindea prosecco și popcorn, o combinație care mi-a făcut poftă.

Ne-am făcut selfie-uri la Luna uriașă. Mi-ar plăcea așa ceva în grădina pe care încă nu o am:

Pe lac funcționa din nou proiecția pe un ecran de apă (o arteziană cu spray fin) adusă tot de Orange, dar mult mai complexă decât anul trecut. Rulau tot felul de animații, flori, logo-uri. Probabil este cel mai fotografiat loc al festivalului.

Apropo de fotografiere și filmare, vreau să zic că am văzut un număr record de mic de oameni filmând concertele. Poate și-au mai dat seama că nu are rost. M-a bucurat schimbarea. Chiar mă uitam în jurul meu și, față de alți ani, erau mult, mult mai mulți oameni care se bucurau de ceea ce vedeau pe scenă, care dansau sau stăteau relaxați, decât oameni preocupați să ațintească bine telefonul mobil în timp ce filmează.

Totul a mers neașteptat de repede și în zonele de mâncare. Acestea au fost mereu pline, nu doar în pauzele de la scena principală, dar cu toate acestea nu am așteptat la cozi. Într-o zi, de exemplu, am comandat 3 pizza de la Camionetta și au fost gata în 7 minute. Tazz avea mâncare ieftină și bună. Am mâncat și o supă Pho de la Pho Bar. Profiterolul de la Zobuian a fost, de asemenea, excelent și trebuie să mă interesez unde poate fi găsit și în restul timpului, că altfel îl mănânc doar o dată pe an la Summer Well.

Berea a costat 17 lei, apropo, față de 15 lei anul trecut. Am înțeles de la alții că 17 lei a fost prețul anului pe la toate festivalurile. Oricum, cu 100 de lei mâncai ceva bun și beai 3 băuturi la Summer Well. Eu atât am pus pe brățară în fiecare zi, câte 100 de lei, iar Matilda la fel. A mers bine și top-up-ul din aplicație direct pe brățară. Te obișnuiești rapid cu binele, mai ales având în vedere că acum câțiva ani foloseam jetoane.

Am petrecut ceva vreme și de partea cealaltă a lacului. Am prins CTC pe scena secundară. Mai erau câteva baruri pe acolo, am stat vreo oră și pe acolo. It was fun.

Mie așa mi se pare că trebuie să fie un festival. Ceva construit în jurul muzicii, dar cu multe alte activități pe acolo, ca să simți că te distrezi bine tot weekendul, mai ales dacă te întâlnești cu diverși prieteni și stai pe rând cu ei la o bere sau un selfie. Mi se pare că Summer Well și-a găsit exact audiența care caută așa ceva. Aștept cu plăcere ediția de anul viitor, pe care poate o va vedea și Alice.

    9 comentarii

  1. F& F cu bila prin Roma e ultimul !

      (Citează)

  2. Orice festival care are plata cu bratara poate fi doar…

    Orice festival care are sponsori, dar cere bilet de intrare si mai si taxează comercianții care vând poate fi doar…

    Orice este legat de Orange, niște hoți care furau la facturi încă de pe vremea cand se numeau Dialog, poate fi doar…

    Toți in cor… JEG!!!

    In era POS-urilor pe telefonul mobil plata cu brățara este ipocrizie si fățărnicie. Nu exista argument pentru.

      (Citează)

    • du bist varza

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      18/08/2023 la 2:38 PM

      Gaelex, ai încercat să nu te duci?

        (Citează)

    • Da, si am reusit sa nu fiu prostul jupuit de organizatori si sponsorii lor.

        (Citează)

    • Nu merge cu plata de pe telefon pentru ca astfel, organizatorul nu stie cat ai vandut. Daca nu stie, nu iti poate lua/retine cei 25% comision. Asta pe langa taxa de participare. Altfel cum sa ajunga o bere ‘normala’ sa coste 17 lei?

      Pe de alta parte, pentru un festival de asemenea amploare, nu te poti baza doar pe o singura sursa de finantare. Artistii trebuie platiti (plus adusi in tara, cazati, mancati, etc). Locul in sine trebuie amenajat, pazit, curatat. Partea de organizare, bilete, acces, securitate, confort….alti bani.

      Daca sunt pe plus, sunt sanse sa se faca si la anul. Ceea ce pentru zecile de mii de oameni ce au fost prezenti, este o bucurie.

        (Citează)

    • Cate surse de finantare sunt necesare? Ca aparent biletele, sponsorii, taxele pe comercianti nu sunt destul.

        (Citează)

  3. Cătălin Tănase

    18/08/2023 la 2:40 PM

    Sâmbătă seara te-am văzut pe pajiștea din fața main stage. Dacă nu stăteai de vorbă cu cineva, treceam să te salut și să-mi fac un selfie cu voi :)

      (Citează)

  4. Tom Grennan chiar e tare si nu stiam ca are niste piese pe care le stiam si l-am ascultat obsesiv inainte de eveniment. Imi pare rau ca i-a cam sarit vocea exact la ultimele 2 piese, cele mai misto de altfel. Alt lucru de care imi pare rau e ca inca o data n-avem public asa “fanatic” ca in alte tari, primele 5 randuri ii stiau melodiile si cand ii lasa pe ei sa cante era o liniste apasatoare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus