un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

N-am văzut niciodată pui de lebădă până acum (dar sunt în parcul Tineretului!)

25 Aug 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

14 comentarii

Am avut o surpriză plăcută în Parcul Tineretului. Două lebede erau urmărite de 4 puișori, pe lac, și toată lumea se uita și îi fotografia. Cred că este prima oară când văd pui de lebădă.

Anul trecut în toamnă am văzut doi fazani traversând tacticoși aleea principală a parcului. Acum vreo două săptămâni am văzut pe Reddit o fotografie cu un iepure mare tolănit în iarbă în parc, dar nu mai știu link.

 

Podul mare a intrat în reparație, apropo. Nu se circulă pe el și nici pe sub el. Se poate urca versantul pentru a ocoli rapid podul, câtă vreme nu ai vreun cărucior de copil.

    14 comentarii

  1. Dacă e prima dată când vezi pui de lebădă, înseamnă că n-ai văzut Rățușca cea urâtă.
    Cum un Disney nu-i niciodată rău venit, mai ales într-o casă în care există o Minuniță*, ia un link să-l vezi cu Alice:

    https://www.youtube.com/watch?v=S10Qe7sXkX0

    * – Minuniță – nu căuta-n dex ce-nseamnă; am aflat cu dezamăgire că acest cuvânt chiar există (și denumește o bufniță mică), mult timp crezând că este doar inventat de mine, pentru fii-mea, ca diminutiv drăgăstos pentru a mea Minune… o minune mai mică, cum era atunci.

      (Citează)

  2. Iepurele ala era abandonat acolo de niste tampiti, nu era nativ, era iepure de companie. Noroc ca l a luat cineva inainte sa il prinda cainii, sper ca i a gasit o casa acceptabila.

      (Citează)

  3. In IOR e un cuplu de lebede care vine si face pui in fiecare an de vreo 5 ani deja cred. Cate 4-5 pui de fiecare data, i-am vazut cum crescand de la pui mici si gri si urati la lebede cu pene albe, frumoase.

      (Citează)

    • Si in Oradea pe Crisul Repede traieste o pereche de lebede, cred ca e aceasi, de zece ani au intre cinci si sapte pui anual

        (Citează)

  4. Ce frumos e panoul ala de santier a lui mucisor, nici o data de terminare, nici o autorizatie de constructie, nimic. A venit mucifer si a inchis podul.

      (Citează)

    • Dap, e nasol si dacă se pune pe treaba, ca nu are țidula completă…

        (Citează)

    • Daca te uiti atent la poza anterioara se vede si acel panou la care te referi tu, dar tu stii ca Nicusor e de cacat si o tii pe a ta, apropo ai auzit de expresia “a cauta nod in papura”?

        (Citează)

  5. Sunt si in IOR de ani de zile.

      (Citează)

  6. poza cred ca e mai veche.
    un ultima sapt am fost de doua ori. Apa anu arata asa, este murdara, urat mirositoare. De o sapatamana nu mai stau nici gasterele sau ratele in apa ca nu mai au unde, fiind plin de iarba ceva cerescut peste masura.

      (Citează)

  7. Vreun an si apar si ursi in Bucuresti. Poate asa o sa fie luata in serios problema.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus