un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Primarul din Crevedia se face că nu știe ce se întâmplă în propria localitate

26 Aug 2023  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Primarul din Crevedia declară pentru Digi24:

Primarul a explicat că acolo era mai degrabă un depozit GPL: „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”. (link)

Ce fel de primar nu știe mai multe informații despre un depozit de substanțe explozive din localitatea sa?

Adică ești primar în Crevedia, o localitate de 4 km lungime. Unii au un depozit de 10.000 de litri de GPL în curte. Tu, primarul, știi că ISU le-a suspendat activitatea acum câțiva ani. Vezi deseori cum totuși vin cisterne pe acolo, încarcă și descarcă GPL — dar nu ai nici o altă informație? Asta se întâmplă în localitatea ta și acum susții că nu știai nimic, nu te-a interesat niciodată subiectul, nu ai aflat niciodată mai mult? E cusută cu ață albă.

Dar na, urmează ancheta. Să vedem și acum, poate ca la Colectiv, ce autorizații erau, cine a controlat, ce legi se încălcau prin funcționare și cine a asistat nepăsător la asta. Momentan o persoană a decedat, dar când auzi ce arsuri au unii dintre răniți, te aștepți la mult mai rău.

Acesta este depozitul care a explodat, apropo: link la Street View.

    18 comentarii

  1. Ghinion

      (Citează)

  2. Ion Marius Ionut

    26/08/2023 la 11:29 PM

    Ce se intampla acum este un Colectiv 2.0.
    Problema e ca nici acum nu avem sectie de mari arsi.
    Sunt persoane care au ridicat din umeri la Colectiv si care vor face si acum la fel.
    Singura diferenta, acum ranitii sunt trimisi direct in strainatate, nu se mai pierde timp.
    Atat am reusit in 8 ani – putin , foarte putin.
    Mamaliga sta sa explodeze chiar in an de alegeri.

      (Citează)

  3. Ce fel de primar nu știe mai multe informații despre un depozit de substanțe explozive din localitatea sa?

    ORICE primar? De ce ar trebui ca un primar să țină evidența afacerilor private (legale sau nu) din orașul său? Eventual să își pună în câte-o după-masă o cagulă să descindă în forță în diverse locații, în weekend să mai facă niște controale fiscale… Pt accidentul din 2 Mai de ce nu este luat la întrebări primarul? Este normal ca într-o localitate de 2km să nu știe primarul că unii conduc beți și drogați?

      (Citează)

    • Așa-i, e clară asemănarea între un accident cauzat de un individ și o bombă cu ceas care chiar a explodat. Aflată sub patronajul unui fiu de primar, să vezi coincidență…

      Românul și pasiunea de a înghiți fără să se înece…

        (Citează)

    • #Adrian: Pentru ca are in subordine directii a caror obligatie ghici care e… controlul. Mai are si posib de a da amenzi, chiar are si posib de a bloca o activitate sau sa faca o plingere penala. Daca nu poate legal ca pina la urma e limitat si el, are posibilitatea de a anunta directiile superioare de la judeteana.

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      27/08/2023 la 9:07 AM

      Lui Adrian i se pare ceva normal să compare o situație creată de o persoană fizică cu una in formă continuată creată de o firmă. Atât poate el

        (Citează)

    • În articol nu se zice nimic legat de fiul primarului. Și legat de raportare, primarul are aceleași mijloace ca și Vasile și Gheorghe și Lenuța care știau și ei ce se întâmplă acolo, aceeași responsabilitate o aveau și angajații.

      Retorica asta cu “cum se poate să nu știe ” e stupidă, faptul că nu a zis sau făcut nimeni nimic e partea gravă. Primăria nu are pe nimeni în subordine care să verifice p118 sau hg752, alea sunt de la minister (care se pișă oricum pe primari din sate de 4km).

        (Citează)

    • Codul administrativ ce guverneaza activitatea primariilor te contrazice. Ultimul update a fost prin ordonanta de urgenta prin 2019.

        (Citează)

  4. Nu ati auzit de expresia “a semnat ca primarul”? Oare de unde vine…

      (Citează)

  5. Stati linistiti ca e chiar firma primarului, feciorul e doar fatada.

    Romania e un stat esuat, populat majoritar cu bestii umane, pentru care nu conteaza absolut nimic in afara de bani.

    Fugiti.

      (Citează)

  6. Problema cea mai mare e ca institutiile statului aplica legea doar prin hartii. De ce politia nu a vegheat la interzicerea activitatii acelei statii GPL? ISU care nu a dat aviz de functionare e sub comanda Ministerului de Interne ca si politia. Cand o societate nu are aviz de functionare politia trebuie sa aplice legea, dar coruptia e enorma, e sistemica. Trebuie demisa intreaga conducere a politiei Dambovita. Dambovita si Arges sunt cele mai corupte judete din apropierea Bucurestiului

      (Citează)

  7. Primarul este un neica nimeni. Noi ne-am mutat de 2 ani din Bucuresti intr-un sat ce tine de Crevedia. Tot ce se face aici este de fatada, canalizare, apa, trotuare, tot. Se iau bani de la UE insa nimeni din primarie nu verifica nimic. Marele primar stie ca e pe faras, asa ca a inceput sa isi deschida afaceri pe banda rulanta in zona. Vede si el ca s-au mutat atat de multi din Bucuresti incat la anul nu mai are sanse cu 1 kg de faina si ce kkt mai dau ei pentru un vot.

      (Citează)

  8. Avem o tara cu metastaze de coruptie si tupeu. Nu se va schimba nimic, se va merge din rau in mai rau. Singura ‘solutie’ este emigrarea.

      (Citează)

  9. Ficusul spune ca este proFUND indurerat, ingrijorat, …..

      (Citează)

  10. N au zis ca depozitul e al fiului lui? Sau visez?

      (Citează)

    • Crevedia și Caracal sunt localități diferite, cu primari diferiți, deși ar exista șansa ca unul din primari să fie tatăl, iar altul mama patronului stației.

        (Citează)

  11. Păi ce, Pandele stia?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus