un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Alpha Bank preia clienții și operațiunile Orange Money în România și astfel se încheie aventura operatorilor telecom în domeniul banking

24 Aug 2023  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Orange a anunțat astăzi că business-ul Orange Money din România va fi transferat la Alpha Bank România. Clienții actuali au în continuare aceleași servicii și vor fi notificați de schimbări în curând.

Cu asta se încheie o perioadă în care toți operatorii telecom din România, exceptând Digi, au încercat să aducă în România și servicii financiare sau chiar bancare. Vodafone M-pesa, Telekom Banking prin Alior și Orange Money. Dintre toate, Orange Money a rezistat cel mai mult.

Serviciul mi s-a părut întotdeauna foarte bun, cu o ofertă bine gândită. Din păcate, s-a lansat în România cam în aceeași perioadă cu Revolut, care a câștigat mult mai repede cotă de piață. Didn’t work, sunk cost, cut losses, vânzare. Sper că au profitat măcar clienții Orange de serviciul Money, care oferea niște cashback și oferte bune la achiziții de la Orange.

Semnele de vânzare erau clare. Grupul Orange este de ceva vreme în tratative pentru a vinde Orange Bank din Spania și Franța, țări în care oferea și mai multe servicii financiare decât aici, după ce divizia nu a reușit să treacă pe profit. Acolo probabil vor fi cumpărați de BNP Paribas. Anul trecut se auzea că și în România se vor lansa serviciile Orange Bank, dar pasul în sus nu s-a concretizat până acum.

La rândul său, Alpha Bank ar putea cumpăra First Bank în România. First Bank este deținută de un fond de investiții care a făcut-o, a crescut-o, acum vrea să o vândă în profit.

    12 comentarii

  1. Am facut multe sute de puncte Thank You multumita Orange Money.

    Sa fie primite.

    Raman cu Star Gold-ul de la BT.

      (Citează)

  2. Ce facem acum? 50 de puncte pe luna, 900 pe 18 luni, cand poti sa cumperi telefon, sau 1200 pe 2 ani.
    Era singurul lucru care ma mai tinea la Orange. Vedem ce va fi.

      (Citează)

    • Dan.S:
      Ce facem acum? 50 de puncte pe luna, 900 pe 18 luni, cand poti sa cumperi telefon, sau 1200 pe 2 ani.
      Era singurul lucru care ma mai tinea la Orange. Vedem ce va fi.

      Si nu doar punctele. Pe cardul de credit OM mai erau si alte beneficii: 7% cashback pe travel expenses, asigurare de calatorie, curs valutar smecher… Presupun ca la Alpha nu vom avea astea.

        (Citează)

  3. Cătălin Tănase

    24/08/2023 la 5:09 PM

    Da, azi am primit și eu mailul de informare

      (Citează)

  4. L-am folosit de maxim 10 ori, mai mult pentru promotiile lor de cashback sau premii (activeaza asta si primesti 50-100 lei).
    Si de vreo 2 ori pentru schimb valutar, valori mici de test, bani ce i-am transferat catre Revolut EUR.

    Nu ma vedeam sa-l folosesc. De la Orange am plecat de mai bine de 10 ani.

      (Citează)

    • fix la fel și eu.
      și îl mai foloseam pentru plata facturii Orange, că îți dădea puncte Thank You. transferam banii de factură în contul Orange.
      altfel, nu prea aveam la ce să îl folosesc.

        (Citează)

  5. De abia am încredere în Orange să aibă serviciile telecom decente, nu as fi avut încredere să pun și banii acolo.

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      25/08/2023 la 11:00 AM

      Ce probleme ai cu serviciile lor? Eu am și mobil și internet fix de la ei și nu am probleme

        (Citează)

    • Integrarea Romtelecom in Orange e execrabilă. Schimbarea titularului unui cont a fost o adevărată aventură. Uneori viteza la internet pica randomly. Și calitatea apelurilor in apartamentul din București e foarte proastă. De obicei e ok, dar și când nu e.

        (Citează)

  6. Ariel:
    L-am folosit de maxim 10 ori, mai mult pentru promotiile lor de cashback sau premii (activeaza asta si primesti 50-100 lei).
    Si de vreo 2 ori pentru schimb valutar, valori mici de test, bani ce i-am transferat catre Revolut EUR.

    Nu ma vedeam sa-l folosesc. De la Orange am plecat de mai bine de 10 ani.

    Tocmai mi-am inchis contul de Orange Money. Sa vedem cand si daca va aparea vreo bresa cu transferul de date catre Alpha Bank.

      (Citează)

  7. eu folosesc cardul de credit cu dobanda 0% de la ei pentru ca ofera ceva ce nu am vazut la alta banca:
    posibilitatea de a alege intre orice numar de rate 1-12/24 pentru fiecare plata si nu valori predefinite in functie de suma

      (Citează)

  8. Orange Money începe să arate ca o aplicație părăsită, în care nu mai poți avea încredere.

    Am făcut un card de credit și de 24h nu îl pot înrola în Googe Pay. Am am scris în chat, am sunat in call center… răspunsul e că e o problemă tehnică cunoscută de colegi. Trist este timpul estimat pentru rezolvare… câteva zile. Absolut nerezonabil pentru o aplicație bancară. 

    Eu folosesc cardul de debit de mai bine de doi ani, a fost ok până acum. Aș fi mai înțelegător pentru o problemă de 24h, dar câteva zile… e ceva absolut ireal.
    Pagina de Facebook Orange Money arată părăsită, așa o fi în timpul procesului de preluare de către Alpha Bank, nu mai cheltuie nimeni nimic pentru o aplicație financiară care pornise bine. 

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus