un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum arată astăzi campusul Universității Politehnica din București

7 Aug 2023  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Ați terminat de mulți ani Politehnica din București și vreți să vedeți cum mai arată astăzi campusul? Iată mai jos niște fotografii făcute de mine în primăvară.

Și un video, de fapt, în care se văd mai bine lucrurile pe care vreau să vi le arăt:

Vă zic eu cum arată: înconjurat de blocuri rezidențiale înalte. Pe vremea mea  erau terenuri goale pe acolo sau câte un Piranha. Acum? Blocuri, unul peste altul. În ce direcție de uiți, sunt blocuri. Sunt blocuri peste gard de biserică. Blocuri în deal spre Iuliu Maniu. Alea par destul de mișto, de fapt, având în vedere că zona este de fapt un mare parc. Tot ce vedeți mai jos este fotografiat din interiorul UPB.

 

Blocurile dinspre Dâmbovița, însă, par foarte apropiate și foarte aglomerate. Ne-am dus odată acolo să vedem zona înainte să vizionăm un apartament și inclusiv străduțele dintre ele erau înguste, părea o problemă cu accesul și parcarea. Aveau însă prețuri bune, deci nu mă mir că s-au vândut.

Au apărut clădiri noi în campus, precum Centrul de Conferință și Cultură sau Biblioteca.

Unele zone au fost refăcute, este pavaj modern pe jos. Au fost montate bariere pentru accesul în unele parcări din fața intrărilor, probabil pentru ca doar profesorii să parcheze în ușa facultății.

A fost găsită clasica scurtătură:

Multe elemente sunt însă neschimbate. Columna infinitului este tot acolo, la fel și pavajul ciudat de la baza ei. Sunt în continuare garduri din bară metalică vopsită în roșu și alb care cred că n-au fost schimbate de când s-a construit UPB-ul. Clădirile au tencuială și cărămizi căzute de pe fațadă.

Este un mix de nou și vechi, așa cam cât să observi niște schimbări, dar să-ți aduci aminte foarte clar și unde îți petreceai tu anii studenției. În weekend întreaga zonă devine un parc, de fapt, practic singurul parc din Militari.

    15 comentarii

  1. Tot cu program de acces e ? Sau poti merge cand vrei ?

      (Citează)

  2. Ghettou a fost, ghettou a ramas. Nici macar pe maps nu e prezentat ca zona verde.

      (Citează)

  3. Pai daca nu mai e Piranha n-am cum sa imi aduc aminte unde petreceam anii studentiei.

      (Citează)

    • Pub 18 si Texas sunt inca deschise cu acelasi nume. Celelalte bombe din P-uri si-au mai schimbat numele si proprietarii, dar sunt acolo.
      Shorley si Pui de Urs sunt inchise si par gata sa devina alte blocuri. In afara de ce a vazut Radu din Poli, toata zona de la Econom Cezarescu e acum sufocata de blocuri, cred ca sunt cateva mii de apartamente.

        (Citează)

    • Yup, e plin de apartamente și hoteluri pe străduțele alea.

        (Citează)

    • Eu mai țin minte pub/club 21, unde mâncam pizza de seară și pub/club 24, unde beam până cu 4 ore înainte de examen.

        (Citează)

  4. In continuare in lista cu facultati de pe panou lipseste cea de electronica. Ajunge tanarul absolvent de liceu, se plimba tot campusul ala si n-o gaseste

      (Citează)

  5. Radu, m-ar interesa ceva informatii legate de camine (nepoata mea a intrat la Automatica anul asta).

      (Citează)

  6. E legal sa construiesti turnuri asa mari lipit practic de propietatea vecina?

      (Citează)

  7. Cineva a facut tone de bani.

      (Citează)

  8. Mda, chiar stăteam pe gânduri să mai dau o fugă pe acolo, mai ales prin Leu… Sunt un pic nostalgic după vremurile alea.Din mașină, doar căminul A pare neschimbat, posibil să aibă nevoie de renovare…Cel puțin din postarile tale, ELTC/ETTI pare să fi micșorat ecartul față de tehnologia curentă, care exista pe vremea mea.Nu știu în ce măsură a făcut asta și corpul profesoral…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus