►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Cum să reglați aerul condiționat pentru consum redus și confort crescut în casă
Lege nouă în UE: stații de încărcare electrică la fiecare 60 km pe șoselele coridoarelor europene »
26 Jul 2023 ·
Noile pliabile Samsung, Fold5 și Flip5, vin fiecare cu un singur upgrade real. În rest, fiecare mai are vreo două update-uri pe care eu le numesc generaționale, precum trecerea la Snapdragon 8 Gen 2, procesorul de top al anului.
Norocul Samsung este ca acele upgrade-uri reale s-au făcut în aspecte care chiar contează în utilizarea de zi cu zi, chiar în fiecare moment aș spune. Chiar și așa, anul trecut numeam generația Fold4 și Flip4 ca fiind un update minor. Acum tot update-uri minore le-aș numi.
Excepția fac ceasurile Watch6, unde sunt multe noutăți și cele două modele anunțate astăzi mi s-au părut chiar reușite. Vă spun imediat și despre ele. Samsung a mai lansat și noi tablete Tab S9 aduse la zi.
Uitați-vă la clipul video, am explicat totul mai bine:
Ca să încep cu vedeta lansării, telefonul cel mare și tare de la Samsung, aici upgrade-ul important s-a făcut la exterior, la balama. Telefonul are acum o balama care permite plierea sa completă, o jumătate pusă perfect peste cealaltă jumătate.
Era și timpul. Concurența Pixel Fold, Oppo Find N2 sau Honor V2 se închid perfect. Noul pliabil Samsung pare acum un telefon bine proiectat și, poate mai important, grosimea sa a scăzut de la 15,8 mm în zona balamalei pe Fold4 la 13,4 mm pe Fold5. Doi milimetri și ceva grosime în minus, pe un telefon care oricum pare gros în buzunar, chiar contează. Greutatea a scăzut cu 10 grame, dar este o scădere de mai puțin de 5% și nu așa importantă.
Tot pe exterior, sticla folosită este una Gorilla Glass Victus 6. Fold5 are acum Snapdragon 8 Gen 2 în interior, ca și seria S23, iar memoria RAM este de tipul LPDDR5X, nu LPDDR5, adică un pic mai rapidă. Are 12 GB RAM și stocare de 256, 512 sau 1024 GB.
În rest, telefonul este neschimbat și își arată vârsta. Aceeași baterie de 4.400 mAh cu încărcare la 25 W, nici măcar 45 W ca pe S23 Ultra. Aceleași 5 camere ca pe generația anterioară, cu una de 50 Mpx f/1,8 OIS în rol principal. Ecranele, 7,6″ pliabil și 6,2″ cover, sunt aceleași ca anul trecut.
Software-ul este în continuare bun. Android-ul de la bord are în continuare acel micuț dock din partea de jos de unde tragi imediat aplicații pe o anumită zonă a ecranului mare. Poți redimensiona fiecare aplicație, poți rula mai multe simultan, iar interfața face totul simplu și rapid. Fold5 rămâne un telefon în care sa vizualizezi Excel-uri cu multe coloane, să dai copy-paste între PDF și Word, să editezi pe un ecran mare fotografii sau clipuri video.
Și acum cu o balama mai bună față de generația anterioară.
Preț Fold5: 9.399 lei la eMAG pentru varianta 12 GB RAM și 256 GB stocare. Foarte mult pentru un telefon cu majoritatea componentelor în producție de 2-3 ani. În magazine din 11 iunie, dar unele precomenzi s-ar putea livra mai repede, cum se întâmplă uneori.
Pare a fi o ofertă bună la lansare, primiți varianta 512 GB la preț de 256 GB, cum s-a întâmplat la seria S23. Am găsit promoția pe Samsung.ro, dar cu siguranță se va aplica și la eMAG sau Altex.
Și aici schimbarea principală a fost tot pe exterior, unde s-a montat un cover screen cât jumătate din telefon. Are 3,4 inci, rezoluție 720 x 748 pixeli și nu mă mira upgrade-ul pentru că Oppo Find N2 Flip sau noile Moto Razr 40 foloseau tot un astfel de cover screen de mari dimensiuni. Samsung nu putea rămâne în urmă, deși iată că acum au ajuns următori ai altor branduri, nu primii care implementează astfel de noutăți.
Ecranul cover de dimensiuni mari este foarte util. Ai pe el diverse widgeturi de calendar, alarme, meteo etc și am văzut chiar și aplicații rulând, precum YouTube sau Google Maps. Personal cred că va crește autonomia totală a telefonului deoarece rezolvi mai multe lucruri prin acest ecran, fără a fi nevoie să deschizi telefonul.
Flip5, în rest, este același telefon ca Flip4. Pardon, are și el Snapdragon 8 Gen 2 și Gorilla Glass Victus 2 pe exterior, iar în plus a dispărut varianta cu stocare de 128 GB și acum Flip5 începe de la 256 GB.
Bateria este aceeași de 3.700 mAh. Ecranul pliabil de 6,7 inci este același de 3 generații. Camerele foto de pe spate, adică cea principală de 12 Mpx și cea ultrawide de 10 Mpx, sunt aceleași de 3 generații!
Se va vinde bine? Probabil că da. Telefonul acesta are o cotă mare de piață, este atrăgător pentru oameni interesați de aspect și design, nu musai de megapixelii camerelor, și cred că noul cover screen mare îl va face preferat de cumpărători, chiar dacă Moto vine cu tot felul de oferte speciale pentru Razr 40 și Razr 40 Ultra.
Preț Z Flip5: 5.999 lei la eMAG pentru varianta de 256 GB.
Ceasurile mi-au plăcut mult. Sunt două modele, Watch6 și Watch6 Classic. Watch6 sosește în dimensiuni de 40 și 44 mm, iar Watch6 Classic în 43 și 47 mm, versiunile cu diametre mai mari având și baterii mai mari. Le poți lua cu sau fără LTE.
Sunt aici multe îmbunătățiri față de generația anterioară:
Mi se pare o generație reușită.
Prețuri:
Samsung a actualizat și cele trei tablete din seria S. Ambele sunt mari, Tab S9 are 11 inci, S9 Ultra are 14,6 inci și parcă ții în mână un televizor.
Tabletele au acum Snapdragon 8 Gen 2, rating IP68 și în continuare ecrane de rezoluție înaltă și refresh la 120 Hz. În mod bizar, de pe Tab S9 a dispărut o cameră. Tab S8 avea două camere pe spate, Tab S9 are una singură, dar nu cred că asta contează pe tablete așa mult. Același Tab S9 a urcat însă de la un ecran LCD la un Dynamic AMOLED 2x, iar asta compensează pe deplin dispariția camerei ultrawide.
Toate trei au și huse cu tastatură și sunt compatibile cu S Pen-uri. La o adică, pot fi laptopuri cu Android. În practică, toate trei concurează cu modelele iPad Pro de la Apple, dar personal cred că problema este la Android, nu la hardware-ul Samsung. Google a neglijat prea multă vreme Android-ul de tablete, iar în Play Store nu ai multitudinea de aplicații pentru profesioniști care este disponibilă pe cele Apple.
Dar na, în caz că vreți cele mai performante tablete cu Android, Samsung le-a adus la zi pe acestea trei.
Prețuri:
« Cum să reglați aerul condiționat pentru consum redus și confort crescut în casă
Lege nouă în UE: stații de încărcare electrică la fiecare 60 km pe șoselele coridoarelor europene »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
7 comentarii
26/07/2023 la 3:30 PM
Mi se pare mie, sau ecranul de pe Flip 5 nu reactioneaza la swipe decat daca dai din deget pana aproape sa-l scapi pe jos? Asta e singurul form-factor care ma intereseaza momentan, daca ar putea sa le faca la fel de subtiri ca pe RAZR2 gen1
ipo(Citează)
26/07/2023 la 6:45 PM
foarte misto, go pixel 7 pro
Adi(Citează)
26/07/2023 la 7:35 PM
Samsung are un an dezatruos la vanzari. Eu zic sa faca misto in continuare de Apple, dupa care sa ii imite. Pare o reteta de succes.
Dr Love(Citează)
26/07/2023 la 9:30 PM
11 iunie a fost acum o luna si ceva, ce fel de lansare e asta, in care produsele sunt in magazine inainte de a fi lansate?
Gaelex(Citează)
26/07/2023 la 10:37 PM
Te uiți la ceasul ala și îl compari cu Huawei 4 pro și ai impresia ca Samsung face ceasuri de jucărie.
Marius M(Citează)
27/07/2023 la 11:20 AM
Nu are si Flip 5-ul upgrade de balama? Din cate stiu si la el acum se imbina mai bine cele 2 jumatati.
corny(Citează)
27/07/2023 la 1:47 PM
Lol, un flip 5 costa cat un 14 pro max? Si ei se asteapta sa vanda asa ceva?
Marius(Citează)