un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cine are o rețetă bună de ice tea făcut în casă?

29 Jul 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

14 comentarii

Dau la schimb una de limonadă.

Vara îmi place să beau suculețe răcoritoare, dar m-am săturat de whisky on the rocks limonadă și ar merge și un ice tea. Uneori beau de poftă ceva din comerț, dar nu poți bea cu tona din acelea deoarece au prea mult zahăr.

Așa că aș face acasă. Dacă aveți vreo rețetă proprie de așa ceva sau un link spre una bună, pe care ați folosit-o în trecut și iese bine, spuneți-o în comentarii, vă rog, și voi trece prompt la realizarea ei în scopul satisfacerii setei proprii.

Dau la schimb rețeta următoare de limonadă. Nu e ceva nemaivăzut, dar cu toate acestea prea puțini o folosesc în România. Este limonadă cu mentă și eu îi zic “arabă” pentru că am găsit-o mereu ca fiind limonada default în țările arabe.

Noi punem 1,5 litri de apă și sucul de la o lămâie mai babană în blender. Adăugăm acolo și vreo 8-10 frunzulițe de mentă proaspătă, se găsesc pe la orice Mega acum, plus câteva cuburi de gheață.

Pornim apoi blenderul până când menta dispare sau până când rămân niște particule atât de mici de mentă încât nu te deranjează când le bei. Dacă vreți, o puteți chiar filtra sau “spumării“. Noi avem un blender de mare putere și de obicei acesta răvășește menta de parcă ar avea ciudă mare pe ea.

Și așa rezultă limonada cum ar trebui să fie mereu, cu mentă integrată în lichid. Știi că e bună pentru că are culoarea de kryptonită. Superman n-ar putea bea, dar tu poți!

    14 comentarii

  1. Neata!
    Ceai de la Ted’s – cel mai bun e cel verde cu mango, preparat cum scrie pe cutie (2 lingurite/200 ml de apa la 80 de grade, infuzat 2 minute). Cand se raceste se indulceste cu un sirop – gasesti o gramada de optiuni fara zahar penla orice magazin, poti sa adaugi si suc de fructe. Se adauga lamaie, felii de fructe etc tot cand e rece

      (Citează)

    • Ted’s au propriul magazin in sediul central (au externalizat depozitul și făcut partea aia de clădire în magazin inclusiv pentru clientul de pe strada)
      La 500m de ikea2 sunt localizati pe str.Apusului în sat Catelu (au si site/brand sub care se vand acolo coffeemarket.ro )
      Dar e tot ce ai în Tedds pe rafturi și în plus. Chiar și pentru boba găsești cele necesare :)

        (Citează)

  2. Radler

      (Citează)

  3. Exista ceaiuri speciale pentru cold brew de la basilur, mie imi plac. Cel cu castraveti si menta e preferat.

      (Citează)

  4. Incercati cu niste buruieni din piata (sunatoare, coada soricelului etc), sint mai sanatoase.

      (Citează)

  5. Am eu una de ice tea, dar nu stiu cum o trimit. Pe mail? ca in comentarii sigur n-o vezi

      (Citează)

  6. Doamne ce mai exprimare poetica in articol. Ce dor, ce chin, ce jale

      (Citează)

  7. Sa cauti pe Google ai incercat?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus