un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Panou video publicitar monitorizat cu o altă cameră video

3 Jul 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE, TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Mi se pare amuzant că astfel de panouri video din oraș sunt supravegheate cu o cameră video montată pe un băț și ațintită spre panou. Pare că ar trebui să fie o metodă mai bună acolo pentru verificat dacă s-a blocat sau nu panoul sau ce o monitoriza cineva din când în când la el.

Sunt multe alte camere montate pe acel panou, se văd trei doar pe lateral. Sunt curios dacă le-a montat proprietarul panoului ca metodă de securitate și dacă are vreo autorizație pentru ele. Filmează spații publice, dar dacă nu mă înșel tot este nevoie de măcar o avertizare pentru trecători.

  4 comentarii

 1. Cele de pe lateral pot fi si ale primăriei. La fel de bine pot fi si ale lor cu respectarea normelor gdpr. Cea care filmează ecranul e a lor sa verifice starea, sa ofere clientului dovada protecției reclamei etc. Sunt milioane de camere in oras ar trebui sa avem numai avertizări.

    (Citează)

 2. Haha, pare trivial dar sa stiti ca e extrem de complicat sa ai feedback si sa poti sti cu siguranta ca stream-ul pe care tu il trimiti catre panou se si afiseaza. Pot aparea o gramada de probleme pe drumul de la dorinta la rezultat.
  Panourile acestea video sunt compuse din matrici led RGB de rezolutie mare. Sa poti culege starea fiecarui pixel direct din controller ca sa poti avea feedback, implica folosirea unor celule cu controllere speciale, foarte mult mai scumpe decat cele standard. S-ar putea nici sa nu existe pentru aceste rezolutii.
  De aceea, montarea unei camere care sa poata reda imaginea de pe panou este cea mai simpla si ieftina metoda pentru feedback.
  Si da, trebuie demonstrat clientului ca relama lui a rulat intre orele x si y de z ori, conform contract.

  Ce mai valoreaza mult este audienta. Daca o poti atasa momentelor in care a rulat clipul, clientul e in extaz. De aceea, camerele laterale pot fi pentru monitorizarea traficului de privitori, cu soft de people counting.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus